Chinaski mají chuť zlobit. Nový klip natočili pro radost sobě a fanouškům

Chinaski mají chuť zlobit. Nový klip natočili pro radost sobě a fanouškům

Tisk

chinaski 200Píseň Mám chuť zlobit z posledního řadového alba Frihet je jednou z nejoblíbenějších písní na koncertech kapely. Ta se proto rozhodla ke svému třicetiletému výročí natočit jako jeden ze spe-ciálních dárků klip s režisérem Michalem Skořepou.

 


„Mám chuť zlobit se během loňského léta stala hymnou všech, kteří se přichází na naše koncerty bavit. A baví i nás. Proto jsme se rozhodli oslovit režiséra Michala Skořepu, jehož pojetí klipů nás neskutečně baví a přišlo nám, že právě on je pro tuto píseň nejlepší volbou,“ říká k uvedení nového klipu frontman Chinaski Michal Malátný.

Na scénáři i produkci se podílela celá kapela, z velké části se do ní promítly nápady Michala Malátného, které režisér převedl do zcela jistě nejodvážnějšího počinu, který kdy skupina udělala. Nadsázku klipu umocňuje i to, že si v klipu zahrály dcery i manželka frontmana skupiny, ale také věrní fanoušci a kamarádi kapely. Natáčení probíhalo ve zkušebně kapely, která tak dává nahlédnout do míst, kde vznikají nové písně i nápady. V kostýmu růžového králíka v klipu překvapí epizodní role Franty Černého ze skupiny Čechomor.

„Naše třicáté výročí bude ve znamení mnoha překvapení pro naše fanoušky. Před několika týdny jsme napří-klad v legendárním studiu Rockfield nahráli deset našich starých hitů, kterým jsme chtěli dát novou tvář. Bě-hem roku se jich fanoušci dočkají i s novými klipy. Některé z našich největších hitů jako je Drobná paralela nebo Punčocháče totiž nikdy neměly svůj klip, a to nám přišlo jako velká škoda. Teď ho dostanou a sami se na to moc těšíme“, doplňuje plány skupiny Michal Malátný.

Oslavy 30 let od vydání prvního alba skupiny vyvrcholí v 11. a 12. prosince v pražské O2 areně. Chinaski tu odehrají dva koncerty po sobě. „Bylo pro nás krásným překvapením, jak rychle se první koncert vyprodal. Proto jsme se rozhodli přidat druhý hned o den později. Děkujeme našim fanouškům za to, jak rychle mizí líst-ky i na něj. Je to pro nás velký závazek a můžeme slíbit, že ze sebe na koncertech vydáme to nejlepší. Rozhodli jsme se, že zahrajeme prodloužený playlist a fanoušci uslyší třicet písní, které k naší kapele neodmyslitelně patří,“ uzavírá Michal Malátný. Mezi třicítkou hitů, které kapela zahraje, ale jejichž seznam zatím tají, zazní i písně, které kapela na koncertech mnoho let nezahrála.

chinaski 30 a2 pridany-koncert

Zdroj foto: Roman Černý


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Rytieri z Vřesova a tí druhí

rytiri z vresova 200Historický román, ktorý nás zavedie do komnát pražského hradu a katedrály sv. Víta na začiatku 14. storočia, do močaristých bažín juhozápadnej časti Českého kráľovstva, ale aj na palubu lodí rádu johanitov v Stredozemnom mori.

Divadlo

Marie Stuartovna v Brně

Stuartovna perexSlavný titul Fridricha Schillera se po Černínově režii v Městském divadle v Brně z roku 2006 objevuje v novém nastudování v repertoáru Mahenova divadle NDB v režii Martina Čičváka. Není se co divit. Je to titul, který zaručuje divácký ...

Film

Zlodějka knih, The Book Thief, by Brian Percival s oslnivou Sophie Nélisse v hlavní roli

zlodejka perexOslnivá Sophie Nélisse v hlavní roli Liesel Memingerové, dívky, která neměla to štěstí, aby prožila plnohodnotné dětství. Tehdy její rodině udělala čáru přes rozpočet druhá světová válka a holocaust. Při pohledu na úvod filmu si člověk chtě n...