Zjistěte, jak procestovat svět za pár korun

Zjistěte, jak procestovat svět za pár korun

Tisk

letem svetem za par korun200

Letem světem za pár korun má podtitul Historky a tipy z cest a jedná se o dílo cestovatelky a influencerky Zuzany Zvěřové.

Zuzana Zvěřová v úvodu přiznává, že na svém webu a sociálních sítích sdílí mnoho tipů, ale už zde není prostor pro historky, což je důvodem, proč vydala tuto knihu. V závěru zase vše shrnuje, a kromě důležitosti pojištění a víz zdůrazňuje, že je hlavní nebát se cestovat a jít zážitkům naproti. Mezi její důležitá poselství také patří, že vše se dá nějak vyřešit.

Prostřednictvím stránek se čtenáři se Zuzanou podívají například do Tel Avivu, Nazaretu, Palestiny, Istanbulu, na Tenerife, Zanzibar, Kypr nebo do Černé Hory, Rumunska, Švédska, Francie a Bulharska. Každé místo je jedinečné a zažívá tam něco jiného. Ne vždy je vše růžové, ale díky tomu může předávat své zkušenosti a přicházet s tipy. Mě překvapilo například hned v úvodní kapitole chování spojené s leteckou společností El Al co se týče letištních kontrol a jako zvláštní jsem hodnotila přístup k Airbnb ve Švédsku, kde často vyžadovali velký úklid. Jindy jsem se zase smála a žasla nad nějakými věcmi, což od takové knihy očekávám.

„Jednoho dne jsme se vydali džípy na poušť. Projíždět se po písečných dunách byl vždycky můj sen, a tam jsem si ho splnila. Bohužel jsem neřídila, ale věřím, že jednou to vyjde. S naším řidičem jsme dojeli do kempu, kde se konala show tradičních tanců a také plivače ohňů. Dostali jsme jehněčí s rýží, hummus, spoustu zeleniny a arabský čaj. Mohli jsme si tu také nechat pomalovat ruku hennou.“ (str. 168, kapitola Spojené arabské emiráty: Kde se moderní svět mísí s tradicí)

Kniha se mi líbila, autorka mi byla sympatická a její tipy mi dávaly velký smysl a tvořily opravdovou přidanou hodnotu. Navíc z nich bylo z nich patrné, že opravdu vycházejí ze života. Tím pádem se těším, že do ní budu nahlížet, když trefím některý z popisovaných turistických cílů.

Zuzana Zvěřová (*1998, Praha) cestuje od dětství a předává své zkušenosti a tipy z cest na sociálních sítích. Na svou webovou stránku Dovolené a levné letenky od Zuzky na buymeacoffee.com přidává různé praktické rady a vytváří dovolené na míru. Cestování skloubila se svou vášní pro kreativní psaní. Jejím snem je procestovat celý svět. Nejvíce ji láká jihovýchodní Asie, kde by se chtěla starat o opuštěná zvířata. Studuje ekonomii a management.

letem svetem za par korun

Letem světem za pár korun: Historky a tipy z cest
Autor: Zuzana Zvěřová
Žánr: cestování
Nakladatelství: Universum (Euromedia Group)
Rok vydání: 2023
Počet stran: 192
Hodnocení: 78 %

https://www.knizniklub.cz/knihy/638199-letem-svetem-za-par-korun-historky-a-tipy-z-cest.html


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jiří Syrovátka: „Stačí něco vyšpulit – a je to hned!“

syrovatka perexSpisovatel Jiří Syrovátka (*1959), představitel vedlejších a spodních literárních proudů je zpátky na scéně. Po několikaleté pauze o sobě dává vědět černou groteskou Hypochondr z periferie. Kniha plná seb...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Vysoké sázky, Noční jestřáb a Dvojí hra jsou názvy tří povídek s kriminální zápletkou v hlavní roli s detektivem Jesse Stonem.

200litJiž obal knihy nám čtenářům nabízí jakousi ochutnávku obsahu jednotlivých povídek. Zlověstná vrána sedící nad hladinou vody u povídky Vysoké sázky, dalekohled s odrazem ženy ve skle u Nočního jestřába a pár třešní ve sklenici u Dvojí hry.

...

Divadlo

Bella figura. Přehlídka komunikačních trapasů v Městském divadle v Brně

Bella Figura perexItalská povaha – stručná přehlídka po italské způsobu komunikace, kterou asi poprvé popsal fejetonista Bepe Severgnini. Ano, je to termín Bella Figura. Je obsažným názvem hry dramatičky Yasminy Rezy. V režii této autorky měla hr...

Film

Úspěšný film Fotograf je novinkou na DVD

foto 200Křest novinky na DVD filmu Fotograf proběhl 12. 5 v pražské galerii Goap za účasti fotografa Jana Saudka, režisérky filmu Ireny Pavláskové, představitelky hlavní ženské role Marie Málkové a herečky Zu...