Jaké nové knihy pro děti vyjdou v srpnu?

Jaké nové knihy pro děti vyjdou v srpnu?

Tisk

pikola 200Podívejte se na přehled novinek pro děti z nakladatelství Pikola.

 

 


Rachel Renée Russellová: DENÍK MIMOŇKY 1 - Příběhy z neslavnýho života (nové vydání)

Víte, co je ze všeho nejhorší? Když místo mobilu dostanete deníček. Takže mi nezbylo než si do něj psát. Co? Všechny trapasy a úlety z mého ubohého života. Nestačí, že táta se živí hubením brouků a jezdí po městě s gigantickým švábem na střeše. Ještě mě díky téhle práci protlačil na prestižní soukromou školu, kam vůbec, ale vůbec nezapadám. A školní kráska MacKenzie, dokonalá holka, co má všechno, mi dělá ze života peklo. Ať se snažím být sebevíc cool, mám čím dál víc pocit, že jsem prostě MIMOŇKA!

Kniha je určena dětem od 8 let, vyšlo 1.8.

pikola denik

Julie Sykesová: Akademie jednorožců – Ariana a Šeptálek
Ilustrace: Lucy Trumanová

Ariana tráví čas ve stájích Akademie jednorožců opravdu moc ráda, a ještě raději se stará o svého nádherného jednorožce Šeptálka. Ve spoustě věcech jsou sice rozdílní, přesto však Ariana doufá, že si jednoho dne vytvoří společné pouto. Po pozemcích akademie se začnou zničehonic potulovat lesní zvířata a chovají se dost podivně. Co se to s nimi děje? Dokážou dívky z Diamantové ložnice zjistit, co se jim přihodilo? Podaří se Arianě potlačit svou přílišnou opatrnost a sebrat dost kuráže na to, aby ochránila své kamarádky a pomohla lesní zvěři vrátit se do svých domovů?

Kniha je určena dětem od 8 let, vyšlo 8.8.

pikola akademie

Ondřej Sekora: Uprchlík na ptačím stromě (nové vydání)

Ptáček Modroušek uletěl chovateli z klece. Co si ale u nás počne? Vždyť pochází z úplně jiných krajů! Naštěstí se ho ujmou ptáci z ptačího stromu, kteří tam pod dohledem starého papouška žijí jako jedna velká rodina. Během léta s nimi Modroušek zažije mnohá větší i menší dobrodružství, veselá i nebezpečná. A děti se z jeho vyprávění dozvědí zajímavé podrobnosti o stavění ptačích hnízd, o lovu na housenky i o tom, jak to dopadne, když se v některém z hnízd nic netušícím ptačím rodičům vylíhne kukaččí mládě. S blížícím se podzimem však přijde chladnější počasí a Modroušek onemocní. Ptačí kamarádi o něj obětavě pečují. Podaří se křehkého ptáčka zachránit?

Kniha je určena dětem od 5 let, vyjde 15.8.

pikola uprchlik

Penny Worms: Sčítáme a odčítáme
Ilustrace: Kasia Dudziuk

Aritmetika jednoduše a hravě! Odteď bude matematika vaše děti bavit! Otevřeme vašim dětem brány říše matematiky a pomůžeme jim s prvními krůčky při sčítání a odčítání. Děti s námi zjistí, že matematika vůbec není nudná, a již brzy si budou natolik jisté, že budou řešit i složitější úlohy.

Kniha je určena dětem od 7 let, vyšlo 10.8.

pikola scitame

Penny Worms: Násobíme a dělíme
Ilustrace: Kasia Dudziuk

Matematika zábavně a hravě! Násobení a dělení už nikdy nebude nuda. Vydejte se s námi za dobrodružstvím do kouzelné říše matematiky. Děti si procvičí násobilku a naučí se různé techniky ke zvládnutí číselných příkladů, upevní si znalosti získané ve škole. Přejeme mnoho zábavy!

Kniha je určena dětem od 7 let, vyšlo 10.8.

pikola nasobime

Více informací:

www.euromedia.cz


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Blbněte s Oscarem Ivony Březinové

Blbnutí s Oscarem patří do řady „Béček“. Ano, od roku 2005 vycházejí autorčiny literární cestopisy, jejichž názvy začínají vždy písmenem „B“ (Básník v báglu, Blonďatá Kerolajn, Báro, nebreč, Bojíš se, Margito?, Blázniví donkichoti). V posledním Ivon...

Divadlo

Prague Shakespeare festival: ohromná událost!

Rutherford CravensPrague Shakespeare festival uvede od 21. září do 3. listopadu na scéně Národního divadla v divadle Kolowrat v originální angličtin...

Film

27. Dny evropského filmu proběhnou v červnu

def 200Dny evropského filmu (DEF) proběhnou od 16. do 23. června. Jsou tak prvním filmovým festivalem, který se po rozvolnění vládních opatření v našich kinech uskuteční.

...