Letní shakespearovské slavnosti: „Budem hrát zas. A pořád víc.“

Letní shakespearovské slavnosti: „Budem hrát zas. A pořád víc.“

Tisk

shakespearovske slavnosti 200Letní shakespearovské slavnosti zahájí předprodej do Prahy, Brna a Ostravy ve středu 3. června v 10:00. Vstupenky bude možné zakoupit na stránkách festivalu www.shakespeare.cz a nově v síti Ticketmaster.



Přípravy naplno běží

„Letošní ročník bude jiný. Možná dobrodružnější, ale jistě hodně zábavný. Přestože bylo nutné program zkrátit, diváci o svá oblíbená představení nepřijdou. Vstupenky začneme prodávat do hledišť se sníženým počtem míst. A prodej budeme následně přizpůsobovat aktuální situaci. V případě, že bychom byli nuceni z důvodu vládních nařízení akci zastavit a nehrát, vstupné divákům vrátíme. S vděkem přijímáme potřebný klid a jistotu, kterou nám v našem počínání dodávají partneři v čele se skupinou PPF,“ říká k současné situaci umělecký ředitel Libor Gross.

Za Shakespearem bez obav

Prioritou pořadatelů je bezpečnost. Perspektiva uvolňování restrikcí, resp. navyšování počtu diváků pro kulturní plenérové akce, je v tento okamžik příznivá. Kapacita hledišť Letních shakespearovských slavností je v řádech stovek diváků na jedno představení. A jedná se o divadelní produkce, při nichž diváci kultivovaně tráví příjemný večer pod širým nebem na číslovaných sedadlech s komfortními rozestupy. Ochranným opatřením spojeným s dezinfekcí prostor atp. jdou pořadatelé vstříc nad rámec požadovaného tak, aby Slavnosti proběhly pro diváky, herce a veškerý personál maximálně bezpečně.

shakespearovske slavnosti

Bouřlivý program bez Bouře

Pestrý program začne netradičně v Brně, kdy jej 21. 7. odstartuje Zimní pohádka. Ta se 24. 7. přesune do Ostravy, aby zahájila Slavnosti na Slezskoostravském hradě. Pražskou část otevře 22. 7. symbolicky komedie Dobrý konec všechno spraví. Diváci se mohou dále těšit na Hamleta či na Zkrocení zlé ženy, Mnoho povyku pro nic, Komedii omylů a Veselé paničky windsorské. Tečku za letošním ročníkem udělá v Praze Večer tříkrálový a na odloženou premiéru Bouře se diváci mohou těšit již v příštím roce.

shakespearovske slavnosti zimni pohadka

Vstupenky a další informace

Vstupenky je možné zakoupit od 3. června 2020 v prodejní síti Ticketmaster (www.ticketmaster.cz) a na stránkách festivalu, kde je již nyní zveřejněn celý program Slavností.

O aktualitách a případných změnách budou diváci informováni prostřednictvím www.shakespeare.cz a na sociálních sítích.

Na představení v Bratislavě bude možné vstupenky zakoupit na stránkách www.wshakespeare.sk, datum předprodeje bude upřesněno.

Zdroj foto: Pavel Mára (Agentura Shock), Shakespearovské slavnosti


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Dětem může pomoci i čtení o smutku

ivana janisovaRozhovor se spisovatelkou a dětskou psycholožkou Ivanou Janišovou.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Lekce angličtiny od Shakespeara pouze 29. a 30. července v Královské zahradě Pražského hradu

shakespeare200Ani letos nebude na Letních shakespearovských slavnostech chybět hra v angličtině. Prague Shakespeare Company připravila hravé a v mnohém až neskutečně současné představení A Midsummer Night’s Dream (Sen noci svatojánské).

...

Literatura

Historická romance vlivné spisovatelky: Králův generál

kraluv general 200Nakladatelství Motto se tento rok rozhodlo oživit zájem o významnou britskou autorku Daphne du Maurier. V únoru vydali román Hospoda na Jamajce a vydařený soubor Ptáci a jiné povídky. V březnu vydali historický román s názvem Králů...

Divadlo

Lordi v Českých Budějovicích byli famózní, skvělí a vysloužili si aplaus - fotoreportáž

Lordi perexNáš fotoreportér Rudolf Hojdar nafotil sérii snímků z českobudějovckého vystoupení souboru Lord of The Dance, které se konalo 27. února 2014 v Budvar Aréně. Ačkoliv časový prostor k pořízení fotografií byl, dle pokynů pořadatelů, velmi krátký, můžeme se díky...

Film

Michelangelo Antonioni prozkoumal hlubiny lidských citů

michelangelo antonioniNení snadné vtěsnat do několika odstavců postřehy o životě a tvorbě jednoho z klasiků světové kinematografie, Michelangela ANTONIONIHO. Narodil se před rovným stoletím - 29. září 1912 - ve Ferraře, vystudov...