RockOpera Praha chystá výběrový vinyl, DVD s Vymítačem a láká na nový podzimní program

RockOpera Praha chystá výběrový vinyl, DVD s Vymítačem a láká na nový podzimní program

Tisk

RockOpera 200RockOpera Praha rozhodně nezahálí a chystá pro své fanoušky několik novinek. Dokončila své první kompilační album Best Of RockOpera Praha I, které vyjde jako klasické CD i ve formě vinylu. Dále připravila speciální DVD se záznamem hororového hitu Vymítač a konečně také zveřejnila podzimní termíny představení, které musely být přesunuty z jarní sezóny kvůli vládním opatřením proti šíření koronaviru.

Best Of RockOpera Praha I je prvním dílem série výběrových desek největších hitů divadla a jako první kolekce nevychází jen na klasickém CD, ale také na vinylu. "Na kolekci jsme vybrali po jedné skladbě z každé opery. Vytváříme sérii kompilačních alb. Později přijde na řadu Best Of RockOpera Praha II a tak dále. Výběrů může být nespočet a skladeb již máme nezměrné množství, je z čeho vybírat perly," komentuje nové album zakladatelka a umělecká šéfka RockOpery Praha Pavla Forest. Na desce se objeví i zcela nové nahrávky. Konkrétně jde o písně Ženě nevěř z rockové opery Anna Karenina a Písní zním z Malého prince.

Skladby remasteroval multiinstrumentalista a zvukový inženýr Richard Scheufler jr. Obal desky vypracovala dvorní výtvarnice RockOpery Praha Michaela Fišerová. Na desce zní hlasy Evy Urbanové, Kamila Střihavky, Jana Toužimského, Viktora Dyka, Jiřího Zonygy, Pavly Forest, Žántí, Jana Tláskala, Daniely Gildenlöw Langrové nebo také Miroslavy Časarové. Hudbu složil Milan Steigerwald a texty napsala Pavla Forest. Kolekci si budete moct poslechnout i prostřednictvím Spotify, iTunes a podobných služeb.

RockOpera best Of

DVD se záznamem představení Vymítač navazuje na nedávno zveřejněný snímek Bardo Thödol. Záznam zachycuje představení, v němž si zahráli Kamil Střihavka, Žántí, Jan Tláskal, Magdaléna Tempírová, Petr Kutheil, Pavla Forest, Helena Kubelková, Petr Opava a další. „Stejně jako v případě Bardo Thödol, tak i nejnovější film vznikl pod vedením Nikity Dovzhenka a Stepana Nakhaeva. Ti se mimochodem podíleli také na oceňovaném videoklipu ke skladbě Pláč,“ říká Pavla Forest a dodává, že Vymítač se řadí k jedněm z nejúspěšnějších titulů v repertoáru divadla. Dvě divadelní premiéry v roce 2018 zhlédlo bezmála 1 600 diváků. Zájemci si nyní mohou snímek užít přes placený stream, nebo si prostřednictvím e-shopu divadla zakoupit DVD.

RockOpera vymitac

V neposlední řadě se diváci mohou těšit na samotná představení. Již teď jsou na webu http://www.rockopera.cz/program zveřejněny podzimní termíny oper, které musely být přesunuty z jarní sezóny. „Pokud jste si zakoupili vstupenky na některou ze zrušených oper, můžete ji uplatnit pro stejný titul v podzimní sezóně. V případě, že se vám nové datum opery nehodí, kontaktujte naši pokladnu prostřednictvím e-mailu Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript nebo na telefonním čísle 730 51 50 55. Můžete svoji vstupenku vyměnit za jinou na odlišné představení,“ přibližuje Pavla Forest. „Umožní-li to zrychlující se uvolňování protikoronavirových opatření, oslavíme to a zahájíme pokoronavirovou éru Frankensteinem již 11. června 2020,“ uzavírá.

Více informací: www.rockopera.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Myslím, že by hrozně pomohlo, kdyby si lidé, až se začnou hádat, na film Hádkovi vzpomněli,“ říká Hynek Čermák

hynek cermak 200Do kin před pár dny vstoupila komedie režiséra Vojtěcha Moravce o rodině, která se pořád hádá. Ať dělají Hádkovi, co mohou, nikdy se na ničem neshodnou a každý z nich si nakonec myslí to svoje. Ve vzduchu teď navíc visí rozepře o dědict...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Festival Věčná naděje zve s Dismanovým rozhlasovým dětským souborem na představení …a bolelo nebe, inscenaci ze života dětí internovaných v Terezíně

a bolelo nebe200Pátý ročník festivalu Věčná naděje uzavře svou podzimní část 28. listopadu inscenací “…a bolelo nebe” v pražském Divadle Minor. Dismanův rozhlasový dětský soubor uvede literárně-hudební pásmo přibližující obrazy ze života dětí internova...


Literatura

Prvotřídní blázni maj potíže s kázní

Blazni perexTento název nese druhá kniha nezbedných básniček pro děti od komika Lukáše Pavláska, který v ní dětskýma očima popisuje a zobrazuje okolní svět.

...

Divadlo

Kateřina Tučková připomíná osud Vítězslavy Kaprálové

vitka200Od románové tvorby si Kateřina Tučková „odskočila" k divadlu a brněnský Host nedávno vydal knižně její scénář ke hře Vitka, uvedenou brněnským Divadlem Husa na provázku. Které  jiné město u nás by také mělo inscenovat osud brněnské rodačky Vítězslavy Kaprálové, jejíž hudebn...

Film

Kam kráčíš, Národní filmový archive?

hori-ma-panenko 200Roku 2013 uplyne rovné půlstoletí od (znovu)založení Národního filmového archivu, respektive Československého filmového ústavu, který mu předcházel. Tato ctihodná organizace zahrnuje nejen unikátní sbírku filmov...