Městské divadlo v Mladé Boleslavi představí premiéru muzikálu Miluju tě, ale…

Městské divadlo v Mladé Boleslavi představí premiéru muzikálu Miluju tě, ale…

Tisk

premiera200První premiérou roku 2023 bude muzikál Miluju tě, ale…, který bude mít premiéru v pátek 17. února od 19 hodin na velké scéně Městského divadla v Mladé Boleslavi. Hra mladoboleslavskému divákovi představí ne neznámého autora Joea DiPietra (hraje se tu i jeho další hra Famílie) a hudebníka Jimmyho Robertse, kteří zábavným způsobem ukazují různé formy a úskalí partnerských vztahů. Režisérem hudební revue je Mikoláš Tyc.

 

Titul, který má v originále podstatně obsáhlejší název I love you, you´re perfect, now change, se stal nejdéle hraným muzikálem americké off-broadwayské produkce. Slavnostní premiéra proběhla v srpnu 1996 ve Westside Theatre a derniéra se po víc jak pěti tisících odehraných reprízách uskutečnila až v roce 2003. Navzdory původnímu skromnému očekávání tvůrců běžela show celých dvanáct let, nastudována byla ve více než 150 dalších divadlech po celém světě a získala mnohá ocenění.

Na prknech Městského divadla Mladá Boleslav se režie tentokrát ujme Mikoláš Tyc, který se na takzvané místo činu vrací po sedmi letech. V únoru 2016 zde měla premiéru jeho inscenace muzikálu Kabaret. Za doprovodu živé hudby pod vedením Zdeňka Dočekala se představí čtveřice herců – Veronika Bajerová, Hana Marie Maroušková, Petr Mikeska (na snímku) a Radim Madeja, kteří dohromady ztvární téměř šedesát postav, snažících se čelit nástrahám moderních vztahů.

premiera foto1

Jsou muži opravdu z Marsu a ženy z Venuše? Je najít toho pravého stejně náročné jako najít tu pravou? Kolik těch pravých může člověk za život potkat? Neřekli jste náhodou před časem tomu pravému, že zůstanete kamarádi? Nechystáte si právě vzít protějšek s naprosto odlišnými zájmy? Zamyslete se, neupadá váš letitý vztah pomalu, ale jistě do stereotypu a v posteli už to taky není ono? Pestrá paleta situací z různých fází partnerského života vás ujistí, že se v tom všem neplácáte sami.

Váženému publiku tvůrci doporučují, aby si nenechali ujít první letošní premiéru této vtipné hudební revue a určitě vzali do divadla svou drahou polovičku – třeba díky nám zjistíte, že máte doma opravdový poklad! Nejbližší reprízy této inscenace proběhnou 20. února, 7. a 10. března vždy v 19 hodin.

premiera foto2

Zdroj foto: archiv MD MB


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

František Nedvěd: „Jako legenda se vůbec necítím.“

frantisek nedvedFrantišek Nedvěd, který dal světu písně Stánky, Rozchod či Valčíček, brzy oslaví 65 let. Nyní jej můžete zastihnout na turné s bratrem Janem nebo se zaposlouchat do jejich spo...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Největší příběh všech dob

Nejvetsi pribeh 200Hra Patricka Barlowa „Největší příběh všech dob“ (Greatest story ever told). Divadelní „road movie“ se vrací! Aneb všechny cesty vedou na Golgotu...

 

...

Literatura

Láska z pohledu jezevčíka

jezevcik 200Každý, kdo má doma psa nebo jiného domácího mazlíčka, jistě někdy přemýšlel nad tím, co si asi myslí. A právě německá autorka Frauke Scheunemannová na tomto postavila celou knihu, kterou slupnete jako buřtík.

Divadlo

Festival pro děti a jejich rodiče VyšeHrátky slaví 20 let

vysehratky2Divadelní představení Studia Damúza a dalších souborů. Výtvarné, pohybové a vzdělávací workshopy. Koncerty kapel Bombarďák nebo Rozbal to! Tak bude vypadat oslava 20. ročníku festivalu pro děti a jejich dospělé s názvem VyšeHrátky, který proběhne v t...

Film

Rytíři nebes
ImageFilm Rytíři nebes, který u nás nevyvolal téměř žádné reakce, je povedeným válečným filmem na pomezí dramatu, komedie a romance, který vypráví skutečný příběh několika amerických letců, kteří odjeli bojovat proti Němcům do...