Slavný muzikál Ženy na pokraji nervového zhroucení začínají zkoušet zlínští herci. Zpívat s nimi bude host Igor Timko

Slavný muzikál Ženy na pokraji nervového zhroucení začínají zkoušet zlínští herci. Zpívat s nimi bude host Igor Timko

Tisk

zeny na pokraji 200Zlínské divadlo zkouší muzikál Ženy na pokraji nervového zhroucení podle slavného Almodóvarova filmu v režii Stana Slováka, uměleckého šéfa Městského divadla Brno, a v hlavní roli s Petrou Královou v roli Pepy. Netradiční spolupráci při něm navázalo společně se známým populárním zpěvákem Igorem Timkem, který je nejen frontmanem kapely No Name, ale také vystudovaným hercem. Zlínští diváci jej uvidí v alternaci se zlínským hercem Radovanem Králem na prknech jeviště Velkého sálu. Premiéra se chystá na 29. dubna.

Muzikálovou podobu napsali libretista Jeffrey Lane a osvědčený muzikálový skladatel a textař David Yazbek, autoři již známého muzikálu Donaha!, který zlínské divadlo úspěšně hraje již téměř rok.

zeny na pokraji 1

Madrid – pulzující město vášní, tužeb a snů. Splněných, i těch promarněných. Tak se střídá den s nocí, slunce s deštěm, slzy se smíchem. To vše je život! Právě v den, kdy dabingová herečka Pepa zjišťuje, že je těhotná, ji její milenec Iván opouští. Než se s ním stačí spojit, aby jí vše vysvětlil, setká se s jeho bývalou ženou Lucií, právě (po dvaceti letech) propuštěnou z nervového sanatoria, i jeho synem a jeho snoubenkou. Její nejbližší přítelkyně modelka Candela má podezření, že její nový milenec Malik je hledaný terorista… Pepa nasedá do taxíku na zběsilou jízdu temperamentním Madridem. Co na ni v cíli čeká?

„Pepa, Lucía, Candela, Paulina, Marisa, Rosalia, Christina, Domovnice, Matadorka… Kam se ten chlap podívá, všude kolem něj se vynořují stopy jeho neurvalého, egocentrického způsobu života bohémského umělce. Je to vůbec možné? Snesitelné? A kdo za to vlastně může? On! Věřím, že zběsilý kolotoč ztřeštěných situací, rytmický jazz-rock a divoká jízda nočním Madridem nás všechny uhrane tak, že na samém konci tohoto nejen vztahového masakru budeme všichni děkovat svým nejbližším, že obvykle míváme doma poklidné večery a někdy dokonce i nudu. ¡Vamos amigos!” říká k novému titulu režisér Stano Slovák.

„Čeká mě pěkná práce se dvěma skvělými partnery, zpěváky a herci. Alternace přinese osvěžující tóny a těším se na toto setkávání. Mám ráda výzvy a tahle bude krásně nelehká,“ říká k hlavní roli a zkoušení v novém titulu představitelka Pepy Petra Králová, herečka Městského divadla Zlín.

zeny na pokraji kralova

„Pre každého vysokoškolského pedagóga je ideál, keď popri výuke uměleckého predmetu aktívne působí aj v kamennom profesionáĺnom divadle. A tak som kontaktoval priateěov v zlínskom divadle s tým, že som aktuálne „voľný hráč na trhuˇ, že či ma teda nechcú? Po telefonáte s pánom Randarom a Patrikom Lančaričom sme si plácli. Ďakujem za túto možnost, je mi cťou, byť vašou súčasťou,“ komentuje spolupráci Igor Timko.

„Alternace v našem divadle nejsou úplně běžné. Má to svoje výhody i nevýhody, každopádně zkoušení bude určitě náročnější než obvykle. Rozhodně se ale na tuto výzvu těším a jsem zvědavý na výsledek,“ říká herec Městského divadla Zlín Radovan Král.

Mgr. art. Igor Timko, ArtD. (* 5. september 1978, Košice)[2] je slovenský spevák, textár a skladateľ, známy ako líder skupiny No Name. Timko je doktor umení. Je vyštudovaný divadelný herec aj ekonóm, vyštudoval Akadémiu umení v Banskej Bystrici, kde v roku 2018 dovŕšil aj doktorandské štúdium. Pôsobí aj ako pedagóg na katedre herectva banskobystrickej Akadémie umení.[6][1][24] Od roku 2013 je tvárou ankety Zlatý Amos, ktorá každoročne oceňuje najlepšieho učiteľa na Slovensku. V logu ankety si Timkova kreslená podobizeň vymieňa pohľady s Jánom Amosom Komenským.

Pedro Almodóvar, Jeffrey Lane, David Yazbek
ŽENY NA POKRAJI NERVOVÉHO ZHROUCENÍ
režie: Stano Slovák
překlad: Zdeněk Bartoš
dramaturgie: Katarína Kašpárková Koišová
scéna a kostýmy: Jaroslav Milfajt
asistentka scénografa a výtvarníka: Lenka Jugwirt
choreografie: Hana Kubinová
hudební nastudování: Josef Surovík

hrají:
Taxikář – Rodan Král / Igor Timko, j. h.
Pepa – Petra Králová
Iván – Gustav Řezníček
Lucía – Tamara Kotrbová
Carlos – Štěpán Princ
Marisa – Milana Gorská
Paulina – Marta Bačíková
Candela – Markéta Holcmanová
Cristina – Marie Vojtěchová
Režisér, Soudce – Luděk Randár
Doktor, Vrchní inspektor – Radoslav Šopík
Domovnice – Helena Čermáková
Detektiv, Moderátor, Malik, Opravář – Josef Koller a Adam Kořán
Rozálie – Nikola Zavřelová

Na jevišti bude hrát živá kapela.

premiéra: 29. dubna 2023 ve Velkém sále

Více informací: www.divadlozlin.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Filip Homola (KUNG-FUCIU5): „Líbila se mi ta slovní hříčka, to spojení Kung-Fu a Konfucia“

Filip Homola200Filip Homola, člen elektronického projektu Kora et le Mechanix, přichází se svou zbrusu novou identitou aka KUNG-FUCIU5. Na novém albu 16 Little Stories přináší hudbu na pomezí DJingu, lo-fi hip hopu, jazzu a elektroniky.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Švandovo divadlo uvede hru Na první pohled, brilantní soudní monodrama i naléhavý příspěvek v debatě o znásilnění

na prvni pohled200Advokátka vyhozená ze sedla. Švandovo divadlo uvede hru Na první pohled, brilantní soudní monodrama i naléhavý příspěvek v debatě o znásilnění. 

...

Literatura

7 x 7 poetických zastavení

7x7poetickychZastaveni perexČtyřicet devět básní, sedm básníků a jeden velký počin. Takto bych představila dílo 7 x 7 poetických zastavení. Sbírka se zaměřuje především na motivy přírody a lásky, a ačkoliv sama moc nemusím nynější poezii, aut...

Divadlo

Nebezpečné hry irského tance

Lord perex1. listopadu jsme měli možnost zhlédnout další unikátní taneční show Lord of the Dance, tentokrát s názvem "Dangerous games". Představení proslulého Michaela Flatleyho opět nezklamalo.

...

Film

Premiérové žně filmů, na kterých se podílí filmař Petr Jákl, se blíží

Petr Jakl 200Petr Jákl coby producent proniká stále hlouběji do filmového průmyslu. Už dávno přesáhl hranice Evropy a nějaký čas už je jeho jméno spojováno také s hollywoodskými superstar, držiteli nejprestižnějších filmových ocenění, jako jsou například Mi...