Na podzim do divadla: O pejskovi a kočičce

Na podzim do divadla: O pejskovi a kočičce

Tisk

200divZlínské Městské divadlo si dětského diváka předchází, jak může. První premiéra sezóny 2013/2014 bude patřit dětem. Oblíbená dvojka pejsek a kočička opět budou řádit na jevišti. A děti budou znovu se zatajeným dechem sledovat, jak tito dva nerozluční kamarádi společnými silami budou vařit dort, zachrání panenku, co tenounce plakala a vůbec, jak spolu prožijí všelijaká dobrodružství.

 

Pejsek a kočička patří mezi oblíbené postavičky již několikáté generace dětí, ať již na stránkách knihy Josefa Čapka nebo na divadelních jevištích. Díky scénáristce a režisérce Zoje Mikotové se před dětské obecenstvo dostanou pejsek a kočička v novém nastudování a opět budou zárukou, že se na dětských tvářích objeví úsměvy.

Co: O pejskovi a kočičce
Režie a scénář: Zoja Mikotová
Kde: Městské divadlo Zlí n
Kdy: premiéra 15. září 2013
Více informací na: http://www.divadlozlin.cz/cs/program/inscenace/velky-sal/o-pejskovi-a-kocicce.html


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Představujeme Jumpboxing: „Cíl je jasný - zábavnou formou spojit radost a efektivitu.“

jumpboxing 200Jumpboxing je nový sport, který kombinuje kickbox se skákáním na trampolíně. Vyčerpávající výklad nám k němu podala jeho zakladatelka paní Zuzana Kubáňová. Nechte se nalákat na lekci jumboxingu!

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Pomozte svému divadlu: Kampaň slaví dílčí úspěch, ale divadelníci jsou stále bdělí.

pomozte svemu divadluNa tiskové konferenci Asociace profesionálních divadel ČR, která stojí za informační kampaní Pomozte svému divadlu, slíbil ředitel úřadu Ministerstva kultury Milan Kupka, za...


Literatura

Vláda teroru Hillary Clintonové

Vlada teroru perexV nakladatelství Euromedia Group vychází politický thriller Vláda teroru (State of Terror) hvězdných spoluautorek Hillary Rodham Clintonové a Louise Pennyové v překladu Libuše a Luboše Trávníčkových.

...

Divadlo

Škrhola a lotři ze mlýna ovládli hrad Sovinec

sovinec 200Středověký hrad Sovinec nacházející se v krajině Nízkého Jeseníku je proslulý nejen svou dlouhou minulostí, ale i historickými hrami v podání různých divadelních souborů. Mnoho návštěvníků zavítalo o víkendu na tradiční oblíbenou rodinnou akci s...

Film

Film Fotograf je stejně bohémský jako Jan Saudek

fotograf plakat 200Film Fotograf (2014) s podnázvem Dámy, radím vám ke klidu…!, který je kritiky dlouho očekáván, byl 6. ledna prvně uveden v pražském kině Atlas za doprovodu režisérky Ireny Pavláskové, fotografa Jana Saudka, představitelky hlavní ro...