Říjnové novinky na Dramoxu: divácky úspěšná Korespondence V+W i dojemných 4000 dnů

Říjnové novinky na Dramoxu: divácky úspěšná Korespondence V+W i dojemných 4000 dnů

Tisk

KorespondenceVW 1200x1200Online platforma Dramox.cz zahajuje podzimní sezónu hned několika diváckými hity. Pokud jste v Divadle Na Zábradlí nestihli jednu z nejúspěšnějších divadelních her posledních let Korespondence V+W, můžete se na ti teď podívat online. Od premiéry v roce 2010 v brněnské Redutě ji někteří diváci prý viděli dokonce dvacetkrát. Silná inscenace o životě Jiřího Voskovce a Jana Wericha nabízí strhující výpověď o přátelství, tvorbě i svobodě v nelehké době. Mimořádné umělce a nerozlučné přátelé si zahráli Václav Vašák a Jiří Vyorálek.

Krásný a silný divadelní zážitek slibuje i představení 4000 dnů s Hanou Maciuchovou v hlavní roli. Právě po 4000 dnech, tedy 11 letech, se setkává maminka Carol se svým synem a jeho partnerem a začnou vzpomínat na minulost. Budou jejich vzpomínky stejné? Dojemný příběh intimní a mateřské lásky přiměje k zamyšlení, zároveň si užijete skvělé dialogy od anglického dramatika Petera Quiltera.

Atraktivní obsah nabízí také slovenské divadlo. Připomeňte si pohnutý život divadelníka Jána Borodáče prolínající se s útržky z jeho zkoušek Tří sester v představení Národního divadla Košice Borodáč alebo Tri sestry. Nově na Dramoxu najdete také pohybově-vizuální podívanou Untitled od slovenské perfomerky Slávy Daubnerové, za kterou byla oceněná divadelní cenou Dosky za inscenaci, režii a nejlepší ženský herecký výkon. V sólovém vystoupení se slovenská umělkyně inspiruje dílem americké fotografky Francescy Woodmanové, která se proslavila černobílými snímky žen.

4000dnu

4000 dnů


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Sny se mi plní, říká Taťána Kročková, autorka knihy Tajemství snů a jak ho rozluštit

Taťána Kročkováá (1)Zatímco její první kniha se jmenuje Tajemství snů a jak ho rozluštit, která vyšla v minulých dnech, její další připravovanou publikací by měl být tentokrát - román. To o sobě v následujícím rozhovoru prozradila Taťána Kročková, zá...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Ľadové zrkadlo

ladove zrkadlo zpV rámci Bratislavského majálesu sa 1. mája predstavili deti z ochotníckeho divadla z Devínskej Novej Vsi pod vedením Marty Potančkovej v detskom muzikálovom predstavení Ľadové zrkadlo. ...


Literatura

Desať slov modernému človeku

deset200Nová kniha na trhu s duchovnou literatúrou, ktorá príjemnou formou rozhovorov medzi kňazom  Milošom Szabom, českým čitateľom známym vďaka knihám Žít podle Bible, Manželství, to je také slib  a Zpověď, (z ktorých posledné dve menované vyšli v nakladat...

Divadlo

Romeo a Julie v divadelním studiu JAMU

romeo200Marta, studio Divadelní fakulty JAMU v Brně dává pravidelně prostor svým studentům, aby se představili před diváky svou tvorbou. Bývají to tvůrčí dílny a různá volná asociativní představení, jsou to (naštěstí) i práce z oblasti klasického dramatu, na kt...

Film

Zjevení – když po vás jde to „z druhé strany“

zjeveni dvd 200Nejeden horor dává ponaučení, že není radno si zahrávat s tajemnými silami a s „druhou stranou“. Bohužel se však stále najdou tací, kteří si nedají říct a nedají. A takoví rozjíždí horor Zjevení.

...