Mirotické setkání loutek a hudby na ostrově u Dolejšího mlýna

Mirotické setkání loutek a hudby na ostrově u Dolejšího mlýna

Tisk

miroticke setkani hudby a loutekChcete zpestřit prázdniny dětem i sobě? Přijeďte tedy v srpnu do Mirotic!  Od 9. do 11.srpna se zde totiž koná divadelní a hudební festival pro malé i velké: Mirotické setkání loutek a hudby. Tento festival, letos již devátý, je opět zařazen mezi “Zvlášť významné akce Jihočeského kraje” pod záštitou hejtmana Jiřího Zimoly.

 

Ve čtvrtek 9. srpna v 17hodin zahájí Setkání kočovná Divadelní společnost koněmVozem se svou neurvalou fraškou pro děti a dospělé, nesoucí název Čeltova Lhota. Herci z této divadelní společnosti se pak budou věnovat dětem po celou dobu trvání festivalu. Pro ně je připravena herecká dílna, cirkusová dílna visuté akrobacie, výtvarná a loutkářská dílna “Vytvoř si svou loutku”. Na vás na všechny čeká plno pohádek, zábavy a hodně muziky (opravdu za málo peněz). Například hned ve čtvrtek večer tři koncerty, kde vstupné je dobrovolné.

V pátek se vám představí Víťa Marčík junior se svým divadlem Já to jsem, Divadlo Koňmo a kejklíř Vojta Vrtek, večer vás pobaví Lenka Vychodilová a David Noll (členové divadla Sklep), uslyšíte hudební skupinu Rudovous a další koncerty.

Sobota opět nabitá: Jiří Jelínek z divadla DNO vás jistě rozesměje představením Idolls a dokonce vystoupí i se svou divadelní kapelou Sen. Herci z divadelního spolku LokVar si pro vás připravili Zlatovlásky, večer zahraje Luboš Pospíšil& & 5P a na závěr skupina ŠouStancem, jejíž členem je i režisér Bohdan Sláma. Celý festival bude moderovat již osvědčený, zábavný a originální herec Radek Pokorný.

miroticke setkani hudby a loutek

Kromě toho se můžete těšit na venkovní výstavu fotografií, na výtvarné dílny, na sochání motorovou pilou, kterou ovládá Martin Komárek, na obrázky Jaroslava Mikoláše Vojny, pravnuka Mikoláše Alše, a na povídání s ním i s pravnučkou Matěje Kopeckého - Josefou Virgínií Kopeckou.

Děti se mohou projet na koni nebo na lodičce po řece Lomnici, bude tu pro ně přistavena i horolezecká stěna. Program je skutečně přepestrý. Podrobnější informace naleznete na internetových stránkách www.mirotickesetkani.cz.

Kdo přijede: uvidí, uslyší, setká se, zažije a neprohloupí.
                                                                                                          


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Zpěvák JEN: „Koncerty miluju, hudbu dělám hlavně kvůli živému hraní“

Jen 200Zpěvák a skladatel Jan Nedvěd, známý pod uměleckým jménem JEN, nezahálí a svým fanouškům pravidelně servíruje nové songy a videoklipy. V letošním roce plánuje také vydání debutového alba. Kromě toho se stíhá věnovat i svým koníčkům jako je cestování a su...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Inscenace 1000 tváří Adiny přináší dobovou atmosféru a přitažlivý pohled za kulisy

adina200Jeden barvitý život přinesla v živých barvách premiéra nové hry Daniely Sodomové. Inscenace, jejíž režisérkou a choreografkou je Adéla Stodolová, nese název 1000 tváří Adiny, což mnohé napovídá. Samozřejmě že jde o filmovou hvězdu Adinu Mandlovou. A není ...


Literatura

Srdce Aporveru - když ne film, alespoň kniha

 

Srdce AporveruV roce 2006 jsme měli poprvé možnost slyšet o ambiciózním českém projektu Poslední z Aporveru. Postupně jsme se dozvěděli, že půjde o fantasy film, který má být odpovědí na Letopisy Narnie a má být poctou legendárnímu Karlovi Zemanovi. Ani teď jsme vša...

Divadlo

Medicus: Dechberoucí příběh o touze umět pomáhat

Medicus200Historické období mezi 8. a 13. stoletím se v islámu označuje jako zlatý věk. Zatímco Evropa procházela temným středověkem, bojovala proti různým nájezdům a teprve se v ní ustalovaly budoucí národy, na Dálném východě probíhal obrovský vědecký, ekonomi...

Film

I obyčejné práškovací letadélko se může prosadit

200 letadlaPo velkém úspěchu animovaných Aut (i jejich volného pokračování) se antropomorfizovaná vozidla opět vracejí, tentokrát ve snímku Letadla. Autíčka, tentokrát v roli pomocníků či příznivců, se sice vyskytují i nyní, ale toliko v roli žertovnýc...