Divadlo Ungelt se chystá na léto. Jeho Letní scénu ovládne Touha jménem Einodis

Divadlo Ungelt se chystá na léto. Jeho Letní scénu ovládne Touha jménem Einodis

Tisk

ungelt200Ačkoliv to za okny dlouho vypadalo, jako kdyby jaro, a natožpak léto, nemělo vůbec přijít, v divadle Ungelt jsou lidé optimističtí a již s předstihem plánovali program letošní Letní scény. Co se chystá? Pojďme se podívat.

 

 

V pořadí již devátá sezóna Letní scény bude zahájena v druhé polovině června světovou premiérou původního českého komorního muzikálu Touha jménem Einodis, který je inspirován osudem baronky Sidonie Nádherné, poslední majitelky zámku Vrchotovy Janovice. Její mladou podobu v muzikálu ztvárňuje Aneta Langerová, zralou Sidonii pak zahraje Marta Kubišová. Spolu s nimi účinkují v muzikálu Milan Hein, Ondřej Novák, Igor Orozovič a hudební skupina Karla Štolby nebo Petra Maláska. Vstupenky jsou stále dostupné.

Ačkoliv právě toto představení letošní Letní scénu doslova ovládne, těšit se můžete ještě na další čtyři inscenace. Na všechny jsou stále ještě dostupné vstupenky.

První z nich je inscenace Drobečky z perníku, kterou na Letní scénu přiveze letošní host – Divadlo A. Dvořáka Příbram. Příběh akoholičky čerstvě propuštěné z léčebny, která musí společně se svou dcerou řešit běžné životní situace, vynesl v roce 2007 Simoně Stašové v hlavní roli Evy Mearové cenu Thálie za mimořádný ženský jevištní výkon.

ungelt drobecky z perniku

Dalším představením je Sklenice vody, příběh starý dvě století, ale stále velmi současný. V hlavních rolích se představí Zlata Adamovská, Chantal Poullain a Petr Štěpánek.

ungelt sklenice vody

Těšit se můžete také na čerstvě uvedenou hru Růžové brýle, která vypráví o dvou vdovách, které rozděluje dávný spor jejich zesnulých manželů. Těšit se můžete na brilantní herectví Zuzany Bydžovské a Hany Maciuchové.

ungelt ruzove bryle

V červnu a září se v celkem sedmi (tři na konci června a čtyři na začátku září) představeních předvedou pánové Richard Krajčo a David Švehlík, kteří na Letní scénu přinesou mnohokrát opěvovanou a vychvalovanou hru amerického dramatika Keitha Huffa Deštivé dny. Richard Krajčo si za ztvárnění Dennyho letos odnesl ocenění Thálie, David Švehlík byl za roli Joeyho v širší nominaci na tutéž cenu. Drama o dvou chicagských policajtech letošní Letní scénu na začátku září uzavře. Červnová představení jsou beznadějně vyprodána, na září ale ještě místa zbývají.

ungelt destive dny

Letní scénu Ungeltu najdete na Hradčanech, v ulici Nový svět. I ona si zachovává komorní atmosféru, která je typická i pro samotnou domácí scénu divadla.

Pro další informace si projděte stránky divadla – www.divadloungelt.cz, či přímo Letní scény – www.letniscena.cz. Nezbývá než doufat, že nás ze sedadel nevyštve nepřízeň počasí a že si Letní scénu letos všichni užijeme.

Zdroj foto: WWW.DIVADLOUNGELT.CZ, DIVADLOPRIBRAM.EU


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jsem spíš orientovaný na naše zpěvandule, říká Martin Fritsch alias Miss Angelika

angelika 200Dělat travesti show, kdy během jednoho večera uvidí publikum na jevišti celou plejádu známých hvězd, není žádná legrace. Něco o tom ví brněnský rodák Martin Fritsch, který už od konce devadesátých let vystupuje jako Miss Angelika. Zatímco v min...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Slávek Novák aneb Příběh opravdového herce

Slavek Novak perexCo uděláte, když narazíte skutečný příběh o skutečném umělci, který hrával hlavní role v Národním a zároveň sváděl ženy pod taktovkou STB, aby je režim mohl vydírat? Jste-li dramatikem, pravděpodobně napíšete hru. Jste-li vtipným a...


Literatura

Příběh ztracené lodi

erebus databazeknih perexLoď Jejího Veličenstva Erebus byla jednou z prvních velkých průzkumných lodí, veteránka z přelomových plaveb na kraj světa. V roce 1848 zmizela v Arktidě a její osud se stal záhadou. V roce 2014 byl...

Divadlo

Švandovo divadlo chystá den otevřených dveří, poprvé při něm pozve do Tvůrčího domu Elišky Peškové

svandovo divadlo200Švandovo divadlo chystá Den otevřených dveří, bude ve znamení inscenace Kabaret Winton. Poprvé pozve do Tvůrčího domu Elišky Peškové.

...

Film

Letošní EKOFILM s projekcemi stále počítá, doprovodný program se bude streamovat

ekofilm 200Fanoušci environmentálního filmového festivalu EKOFILM se mohou začít připravovat na svůj filmový svátek. Plánované projekce v sálech za zvýšených hygienických opatření proběhnou a doprovodný program se přesouvá do online prostoru. Streamovat se b...