Do Prahy zavítá slavný hudebník Mark Knopfler. Přiveze s sebou novou desku Privateering

Do Prahy zavítá slavný hudebník Mark Knopfler. Přiveze s sebou novou desku Privateering

Tisk

mark knopfner200Jistě si již mnoho z nás všimlo plakátů oznamujících koncert Marka Knopflera, které se vcelku ve velkém objevují (nejspíše nejen) na pražských billboardech. Slavný hudebník zamíří do naší metropole v květnu. Koncert se odehraje 7. 5. 2013 v O2 Areně. A na co se tedy můžeme těšit?

 

 

Dnes třiašedesátiletý kytarista, zpěvák, skladatel a producent se narodil 12. srpna 1949 ve skotském městě Glasgow a většina lidí jej nejspíše zná ve spojení se skupinou Dire Straits, která působila v letech 1977 – 1995. Když se cesty členů kapely rozešly, Knopfler se pustil do sólové dráhy, vydal sedm alb a právě se svým posledním Privateering, které vyšlo loni, vyjel na letošní turné, v jehož rámci se zastaví i v Praze.

Tato deska je prvním Knopflerovým počinem po třech letech. Kritikou byla přijata vroucně – drtivá většina názorů byla pochvalných a recenzenti nešetřili ani hvězdičkami. Ukázky písní (nejen) z toho alba si můžete poslechnout na Knopflerových stránkách www.markknopfler.com.

Mark Knopfler prvateering1
Od tohoto hudebníka můžete očekávat jediné, a sice fenomenální zážitek. Jeho hudba se vyznačuje muzikální precizností, čistotou, je neotřelá a jejím cílem není zalíbit se za každou cenu. Na druhé straně to však není hudba, která by byla určena uším těch nejnáročnějších posluchačů a byla tedy pro běžného smrtelníka obtížně „čitelná“. Uveďme ještě pár zajímavostí: Knopfler hraje na kytaru jako pravák, je ale levákem. Netradiční je i fakt, že téměř nepoužívá trsátko a i na elektrickou kytaru hraje většinou prsty.

Ačkoliv jsou lístky v prodeji od září, volné vstupenky stále ještě zbývají, pohybují se v cenové relaci 850 – 1 790 Kč. Takže neváhejte a 7. května ve 20 hodin se těšte na senzační hudební zážitek.

mark knopfner

Zdroj foto: www.markknopfler.com


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Ježíš je mou největší srdcovkou, říká textař a libretista Michael Prostějovský

michael perex 1
I když je autorem textů k mnoha starším hitům, v posledních letech zazářil Michael Prostějovský především jako libretista světových muzikálů, které se v Česku hrají. Tím prvním byl Jesus Christ Superstar, ale přebásnil do češtin...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

„Svět opravdu potřebuje spoustu radosti“

Radost200Německé spisovatelce a novinářce Angele Köckritzové v nakladatelství Kazda vyšla kniha Radost s podtitulem O objevování lehkosti.

 

...

Divadlo

Veroničin pokoj v divadle Reduta v Brně

Veronicin pokoj 200Jedna za scén Národního divadla v Brně, staroslavná Reduta kde byl divadelní sál přestavěn  v roce 1773 a čekal na nové otevření po rekonstrukci až v roce 2005, je malý prostorem, velký svými ambicemi..  Za deset let té nové existen...

Film

Hanekeho Láska zatíná tipec valentýnskému sentimentu

amour200Sedmdesátiletý rakouský režisér Michael Haneke si během své více než dvacet let dlouhé filmové tvorby vybudoval pověst kontroverzního a odtažitě konceptuálního umělce proslulého svými nekompromisními analýzami temných stránek lidské psyc...