Divadlo Metro uvádí brilantní komedii Miluji tě, tak se měj

Divadlo Metro uvádí brilantní komedii Miluji tě, tak se měj

Tisk

miluji te200Jen dva herci na jevišti a barvitý příběh ožívá v nové inscenaci, kterou uvádí nedávno zrekonstruované pražské Divadlo Metro. Představení nese název Miluji tě, tak se měj a jeho protagonisté jsou známí a zkušení herci Ljuba Krbová a Adrian Jastraban. Zatímco v televizním seriálu Ulice hrají spolu od prvopočátku, což je už šestnáct let (!), na divadelních prknech mají premiéru až nyní.

 

Brilantní komedie z divadelního prostředí, kde všechny postavy hrají pouze dva herci. Richard, herec a režisér, bohém se zálibou v alkoholu připravuje premiéru. Jeho herecké partnerky před ním utíkají jedna za druhou. Poslední záchranou je Lies, Richardova dávná kolegyně a láska. Na jevišti jim to klape, ovšem mimo něj... V komedii je vše, co k dobré hře patří, humor, láska, sentiment i skvělé herecké výkony.

Hra Maria Goose se hraje v překladu Blanky Juranové a režii osvědčeného Antonína Procházky, jehož hlas řídí herce i v průběhu představení. Tak jako tak hra liší od klasických konverzačních komedií. Premiéra proběhla 23. března.

miluji te1

„Je to romantická hra z hereckého prostředí," říká představitelka Lies. "Je to parafráze na soužití Liz Taylor a Richarda Burtona, kteří se milovali, nenáviděli, vzali, rozvedli, vzali... Já si v tomto představení dovolím to, co jsem si v jiných představeních nikdy nedovolila." Herečka Ljuba Krbová dále uvedla, že je to nejdéle zkoušená hra v jejím životě, protože kvůli covidu ji zkoušeli půldruhého roku. Covid se prý vystřídal na všech protagonistech včetně pana režiséra. "Poslední generálku jsme měli streamovanou panu režisérovi do postele. Myslím, že si to představení sedlo a ujasnilo. Hra je mnohem dál, než kdybychom ji klasicky zkoušeli a šli hned mezi lidi,“ tvrdí herečka.

miluji te2

V únoru 2022 otevřelo po generální rekonstrukci DIVADLO METRO svoji stálou činoherní scénu s celou řadou známých a oblíbených českých umělců. Na repertoáru divadla najdou diváci zejména komedie s českými a světovými premiérami, ale i známé zavedené tituly jako již fenomenální bláznivou komedii kontroverzního francouzského autora Sébastiena Thieryho Dva nahatý chlapi. V repertoáru divadla nebudou chybět ani další složky zábavy jako koncerty, recitály, talk show či dětská představení. Divadlo Metro sídlí v samém srdci Prahy v budově Paláce Metro na Národní třídě 25 s výbornou dopravní dostupností.

miluji te3

Zdroj foto: Jaroslav Hauer - Divadlo Metro

Více informací: https://www.divadlometro.cz/predstaveni/33


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Josef Vlášek: „Všechny postavy jsou skutečné!“

Vlasek perexSe spisovatelem Josefem Vláškem jsme hovořili o jeho nejnovější knize „Běž domů, Ivane“, která vychází v nakladatelství Brána. Pokud máte rádi laskavé a svižné vyprávění v duchu knih Karla Poláčka, sáhněte po této půvabné novince....

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Dvě roviny Mistra a Markétky v Moravském divadle

MaM 1Představení Moravského divadla Olomouc na motivy Bulgakovova slavného románu Mistr a Markétka se odehrálo v sobotu 20. 5. v 16:00 v rámci 21. ročníku festivalu Divadelní Flora.

 

...

Literatura

Vlak naděje – setkání dvou generací, které spojuje těžký osud

vlak 200Vlak naděje plný osiřelých dětí, které s velkým očekáváním projíždí na konci třicátých let minulého století po Americe a hledají nové rodiny. Problém je v tom, že se nedostávají do milujících rodin, ale jsou brány spíše jako levná námezdní síla, která ž...

Divadlo

Mirotické setkání loutek a hudby

altDevátý ročník výjimečné události pro všechny milovníky malých hudebních a divadelních skupin se už blíží. Druhý srpnový víkend v Miroticích bude patřit loutkám, performerům, alternativní hudbě a především příjemné atmosféře. Na co všechno se návšt...

Film

Kieslowski se táže, jaké taje skrývá lidská duše

kieslowski-o-kieslowskem 200Polský režisér Krzysztof Kieślowski si u nás získal mnohem menší pozornost, než jakou by si zasluhoval. V kinech jeho filmy rozhodně nepatřily mezi vyhledávané, ani v televizi nelámaly rekordy sl...