Michal David dokončil film

Michal David dokončil film

Tisk

david perexČeský hitmaker Michal David, ktorý bude mať tento rok posledné dva koncerty nakrúcal film Decibely lásky. Do kín sa dostane vo februári 2016. Fanúšikovia si ho môžu ešte tento rok vychutnať na posledných predstaveniach sprevádzaných svetelnou šou 21. októbra vo Zvolene a o deň neskôr v Trenčíne. Síce mal s nakrúcaním veľa práce, ale na svojich fanúšikov nezabúda. „Práca na filme mi zaberala veľa času a aj preto som v poslednom čase príliš nekoncertoval. O to viac sa teším na Zvolen a Trenčín, kedy si naplno užijem svoje koncerty,“ dodal hitmaker.

 

 

david
Od prvého filmového muzikálu Michala Davida, legendárneho Discopříběhu, uplynulo už 28 rokov. Decibely lásky sa tak zaradia medzi ďalšie jeho hudobno-filmové počiny. Prvá klapka padla v polovici septembra a dnes už film putuje do strižne.

david2

„V sobotu sme natočili poslednú klapku a od pondelka sa už strihá. Premiéra filmu je naplánovaná v Prahe, ale aj v Bratislave krátko pred Valentínom. Vo filme si zahrá aj Lucka Vondráčková, Iva Janžurová, Roman Vojtek, futbalista Pavel Horváth či Rudolf Hrušínský so synom a bude príbehom lásky dvoch generácií. Okrem starších a novších hitov Michala Davida zohnali aj práva ku zahraničným hitom a jeho súčasťou bude pravdepodobne 16 hudobných čísiel. Ak si niekto myslí, že Decibely lásky budú kopírovať legendárny Discopříběh, je na omyle. Tento film je úplne iný. Je to samostatný projekt, ktorý je nový a odlišný. S Discopříběhom nemá nič spoločné,“ prezradil David.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Letní rozhovor s Ivonou Březinovou

01 Ivona v tÌlku Monika V·Úov· studio M101„Pro mě bývá léto obdobím, kdy vykazuji zvýšenou psací aktivitu,“ říká Ivona Březinová.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Fliegauf naznačuje, odkud vane vítr

je to jen vitrI takový bývá úděl umělce! Zatímco film maďarského autora Bence Fliegaufa získává uznání od festivalových porot (Stříbrný medvěd na MFF v Berlíně) i lidsko-právních organizací (cena Amnesty International Film, Peace Film ...


Literatura

Africký příběh lásky – příběh o silné vůli a velké houževnatosti dojít k svému cíli stůj co stůj

africky pribeh lasky 200Je to příběh mých předků osadníků, příběh dětství a dospívání na farmě mých rodičů, příběh safari a mnoha nocí pod hvězdami, příběh mé spřízněné duše Davida mých dcer Jill a Angely, vzniku našeho sloního sirotčince, ...

Divadlo

Rozprostřeno: recept na život

altV experimentálních prostorech NoD se během června třikrát představila divadelní reality show Rozprostřeno. Pět lidských osudů, pět večeří o tříchodových hláškách, s nejznámější českou podvečerní zábavou podoba čistě náhodná...

Film

Víkend na Festivalu krátkých filmů v Praze
ImageNa Festival krátkých filmů zavítaly naše redaktorky Klára Scholzová a Martina Černá. Dvě reportáže v jednom vydání vás nalákají na příští ročník.
...