Na druhém konci vesmíru a bez svého kladiva – Thor se vrací potřetí!

Na druhém konci vesmíru a bez svého kladiva – Thor se vrací potřetí!

Tisk

thor 200Thor je uvězněn na opačném konci vesmíru. Bez svého mocného kladiva je nucen pustit se do závodu s časem. Musí se vrátit včas do Asgardu, aby zastavil Ragnarok – zkázu svého domova, kterou se snaží rozpoutat nový mocný nepřítel, jeho nemilosrdná sestra Hela. Thor musí zabránit zkáze asgardské civilizace za každou cenu. Předtím ale musí přežít smrtící gladiátorskou soutěž, v níž se nečekaně ocitá tváří v tvář se svým bývalým spojencem z řad Avengers – neuvěřitelným Hulkem.

Thor: Ragnarok je třetí pokračování slavné série o Thorovi – vládci blesku. Diváci netrpělivě čekali a těšili se, až tenhle film zamíří do kin. A konečně se dočkali! Třetí Thor ale vůbec není jako ostatní filmy od Marvelu. Režisér Taika Waititi se rozhodl představit nové hrdiny, nové záporáky, nové prostředí a místa pro děj filmu, současně připomíná staré hrdiny, které už jsme mohli vidět dříve jako je Loki, Odin, Neuvěřitelný Hulk a samozřejmě Thor.

thor 1

Zkrátka: Thor Ragnarok je nabitý akcí a speciálními efekty, film se snaží udělat si ze všeho legraci, jak už to u filmů od Marvelu známe, a to je dobře. Tenhle třetí příběh je doposud nejlepším filmem o jedinečném hrdinovi. Je zábavný, má to super akci, skvělé vtipy, spoustu nádherných obrazů, perfektní hudbu a stylizaci.

Podle údajů distributora vidělo film, včetně předpremiéry 25. října 2017, celkem 168 941 diváků. Film tak vytvořil v ČR druhé nejlepší slavnostní zahájení roku 2017 a 13. nejlepší všech dob. V rámci prvního víkendového promítání v ČR se stal historicky nejúspěšnějším filmem studia Marvel.

 

Název: Thor: Ragnarok
Žánr: Akční / Dobrodružný / Fantasy / Sci-Fi, USA, 2017, 130 min
Režie: Taika Waititi
Předloha: Stan Lee (komiks), Larry Lieber (komiks), Jack Kirby (komiks)
Scénář: Eric Pearson, Craig Kyle, Christopher Yost
Kamera: Javier Aguirresarobe
Hudba: Mark Mothersbaugh
Hrají: Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Mark Ruffalo, Cate Blanchett, Tessa Thompson, Idris Elba, Jeff Goldblum, Anthony Hopkins, Karl Urban, Zachary Levi, Ray Stevenson, Benedict Cumberbatch, Tadanobu Asano, Taika Waititi, Clancy Brown, Lou Ferrigno, Stan Lee, Rachel House, Rob Mayes, Sam Neill, Matt Damon, Luke Hemsworth, Charlotte Nicdao
Producent: Kevin Feige
Střih: Zene Baker, Joel Negron
Scenografie: Dan Hennah, Ra Vincent
Kostýmy: Mayes C. Rubeo
Distributor pro ČR: FALCON a.s.
Premiéra v českých kinech: 26. 10. 2017
Hodnocení: 100 %
Zdroj foto: www.falcon.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Hudba je důležitá pro každého z nás, jen tomu občas nedáváme takovou váhu

archiv Markéta Fassati 5„Patřím k těm šťastným lidem na světě, pro které je práce zábavou i posláním,“ přiznává sopranista Markéta Fassati, která zpívala na mnoha světových pódiích snad ve všech evropských jazycích a ráda zpívá široký hudební...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Robocop 1 - tip pro čtvrteční lednový večer

Robo 200Za dob komunismu nešlo mnoho amerických filmů do československé distribuce, a tak si bohužel hodně filmů musí fanoušci zopakovat o mnoho let později na VHS, DVD a případně na Blu-ray. Jedním z filmů, které v době své americké premiéry nebyly pro českosl...


Literatura

Přivítejte na zahradě živočichy s otevřenou náručí

zahrada plna zivota 200Zahrada plná života je útlá novinka, která vyšla v nakladatelství Grada. Zjistěte díky ní, jak přilákat do zahrady užitečné živočichy i vy!

 

...

Divadlo

Divadelní Rock for People

Letošní, 18. ročník Rock for People byl beze sporu výjimečný po všech stránkách a jen tak někdo na něj nezapomene. Jedním z těch unikátů byla i rozsáhlá divadelní scéna s bohatým programem. Na některých festivalech se čas od času najde prostor ...

Film

Historické sci-fi: Zítra vstanu a opařím se čajem

altFilm Zítra vstanu a opařím se čajem (1977) se odehrává v nedaleké budoucnosti, kdy se lidem povedlo zvládnout cestování časem. Od jisté doby se odlétá na turistické výlety do starověkého Egypta nebo třeba na prohlídky druhohor a dinosaurů.