Mezinárodní festival outdoorových filmů již 4. října v Ostravě!

Mezinárodní festival outdoorových filmů již 4. října v Ostravě!

Tisk

MFOF 2019 tiskovkaPříznivci outdooru se opět mají na co těšit! Putovní soutěžní festival, který navštíví 60 míst v ČR i SR, bude již tradičně zahájen v Ostravě, a to v pátek 4. října. Nabídne 83 snímků, které musely projít opravdu velkým sítem, a trvalo půl roku je přebrat. Počet přihlášených filmů byl letos opravdu rekordní, bylo jich 1 486! Zakladatel a ředitel festivalu, pan Jiří Kráčalík, pociťuje neskutečný zájem filmařů z celého světa. Letos přihlásili své snímky například autoři z Afghánistánu nebo Francouzské Polynésie. Jediným městem, kde můžeme shlédnout všech 83 snímků, je Ostrava.

Hlavním hostem festivalu je letos Alena Konečná, reprezentantka ČR ve freedivingu, potápění na jeden nádech. V roce 2016 vytvořila světový rekord v konstantní váze bez ploutví, kdy se potopila do šedesáti metrů.

Čestným hostem festivalu měl být zasloužilý mistr sportu, český horolezec Vlastimil Šmída, který v srpnu zesnul. Festival promítne dobové filmy, ve kterých se pan Šmída účastnil prvních expedic do velehor. Jeho rodina v Praze převezme cenu za celoživotní dílo.

Snímky budou soutěžit ve čtyřech kategoriích - Dobrodružný a extrémní sportovní film, Horolezecký a horský film, Dobrodružný vodní sportovní film, Cestopisný film a Nesoutěžní film.

Již touto dobou běží doprovodné programy festivalu, například beseda s Vítem Kanyzou Jak spojit cestování s dobrovolnictvím, nebo promítání multimediálních cestopisných pořadů.

MFOF 2019 tiskovka

Foto: Káťa Michajlovová


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Ondřej Ruml – zpěvák a muzikálový herec

ruml 200Herec Ondřej Ruml se z finalisty X-factoru dostal na dosky Divadla Kalich. O jeho současném působení v divadle i o zkušenostech ze soutěže se dozvíte v následujícím rozhovoru.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Všechno nejhorší 2

vsechno nejhorsi  perexVysokoškolačka Tree byla nucena pořád dokola prožívat ten samý den, na jehož konci ji vždycky zabil vrah v masce maskota její univerzity. Z téhle časové smyčky se dostala tak, že odhalila totožnost svého vraha a poslala...


Literatura

Zjistěte, co mají společného pouště a Coca Cola

podstata-pouste 200V nakladatelství Kazda vyšla kniha Podstata pouště s podtitulem Kde se v poušti bere písek a proč duny zpívají – objevování fascinujícího světa.

 

...

Divadlo

Parchant v klobouku, víc než „konverzačka“ v BuranTeatru v Brně

BT 2Už je to skoro zvyk. Profesionální divadelní soubor, kterému se říká Burani uvádí na jevišti pravidelně nové, často provokující díla ze světového repertoáru. Tak i divadelní hra pro pět herců, Parchant v klobouku, má zde českou premiéru.

...

Film

Francouzi se opět představují

festival francouzskeho filmu200Již po devatenácté se ve dnech 23. až 30. listopadu 2016 koná Festival francouzského filmu, a to nejen v Praze, ale také v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové a Ostravě. V převážné většině se jedná...