Zlín Film Festival poprvé ONLINE! Jaký bude?

Zlín Film Festival poprvé ONLINE! Jaký bude?

Tisk

zlinfest 200I když nic nemůže nahradit společné sdílení filmových zážitků v plných kinosálech, rozhodli jsme se letos čekání na klasickou podobu festivalu zkrátit online verzí Zlín Film Festival – část 1, který bude nejen ochutnávkou filmového a doprovodného programu 61. ročníku, ohlédnutím za tím nejlepším z loňského jubilejního ročníku, ale také virtuální procházka festivalovými zónami. Ale bude toho mnohem víc.

Zlín Film Festival – část 1 se uskuteční se od 28. května – 1. června 2021 a z jeho nabídky si vybere opravdu každý – od nejmenších dětí, přes školáky, mládež, celou rodinu i dospělé z řad laické i odborné veřejnosti. Sledovat jej bude možné tentokrát po celé České republice. Zkrátka nepřijdou ani zahraniční diváci z Japonska, Jižní Koreji a Indie a dalších zemí, kterým nabídneme speciální projekt „České animace letí do světa“.

Většina z programu je ke zhlédnutí zcela zdarma, vybrané tituly a pořady budou zpoplatněny symbolickou částkou 61 Kč.

Na co se tedy můžete těšit?

Prostřednictvím našeho webového rozhraní, které bude již brzy spuštěno, můžete v pohodlí svého domova, školní lavice nebo jiného oblíbeného místa sledovat nejen filmy, ale také další online program spojený s tématem letošního 61. ročníku Zlín Film Festivalu, kterým je „Literatura ve filmu“. 

zlin fest1

FILMOVÝ PROGRAM


FILMY

  • filmové projekce úspěšných festivalových snímků z loňského 60. ročníku (některé z nich budou doplněné doprovodnými metodickými materiály pro vyučující)
  • pásma animovaných filmů pro nejmenší diváky
  • ochutnávka studentských filmů různých žánrů z nabídky nadcházejícího 61. ZFF s úvodem

LITERÁRNÍ OKÉNKO ČT:D

  • pořady z produkce ČT:D s literární tématikou

ANIMÁG 2021

  • Projekce nejlepších oceněných animovaných snímků od dětí a mládeže z celé ČR i ze Slovenska

TAČR

  • Představení vítězných projektů letošního ročníku filmové ceny TAČR

zlinfest3

DOPROVODNÝ PROGRAM

WORKSHOPY

  • filmové a tvůrčí workshopy nejen pro školáky vhodné jako zpestření školní výuky i smysluplná volnočasová aktivita pro rodiče s dětmi (včetně pracovních listů)

BESEDY

  • Moderované živé besedy přenášené online s hosty 61. ZFF z festivalového studia. Prostřednictvím chatu je možné pokládat osobnostem v reálném čase dotazy

FILMOVÍ PROFESIONÁLOVÉ

  • Živý online přenos z ceremoniálu k udílení cen ECFA, Evropské filmové asociace pro dětský film
  • Semináře, masterclass a talkshow pro filmové profesionály

KONCERTY

  • Záznam koncertní talk show s Ondřejem Gregorem Brzobohatým a Filipem Tellerem
  • Záznam koncertní talk show s Pavlem Šporclem a Filipem Tellerem
  • Koncert kapely Spolektiv vítěze Soutěže kapel 59.ZFF



Pokud to situace dovolí, chystáme během „Zlín Film Festivalu – 1. část“ navíc také:

  • Filmové projekce v letním kině (Gahurův prospekt)
  • Malování na chodníku (parkoviště před Velkým kinem)
  • Virtuální galerii (náměstí Míru)
  • Výstavu 24. Salonu filmových klapek (OZC Zlaté jablko)

A protože během jarní části nemůžeme přivítat mimozlínské hosty přímo u nás, připravili jsme pro ně a všechny další fanoušky Zlín Film Festivalu interaktivní VIRTUÁLNÍ PROHLÍDKY jednotlivých festivalových zón plnou nečekaných překvapení a zábavy. 

zlinfest2

Program jarní části Zlín Film Festivalu průběžně aktualizují a doplňují.

Více informací:
https://www.zlinfest.cz/
https://www.facebook.com/ZLINFILMFESTIVAL


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Velký rozhovor s tanečnicí Laterny magiky Pavlínou Červíčkovou nejen o Human Locomotion!

cervickova pavlina 200U příležitosti premiéry inscenace Human Locomotion, která vznikla v únoru na Nové scéně Národního divadla pod hlavičkou souboru Laterny magiky, jsme se rozhodli podívat na t...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Dvě slova jako klíč? Strhující filmová záležitost po všech stránkách

dve slova200Dvě slova jako klíč je nový český film, který vznikal podle stejnojmenné knihy Josefa Formánka. Zatím jsem ji nečetl, ale to, co pro plátno vytvořil režisér Dan Svátek a kameraman Jakub Šimůnek, tak klobouk dolů. Navíc tam hrají výborní čeští her...


Literatura

Květinový rok

kvetinovy rok 200

V březnu vydalo nakladatelství Fragment Květinový rok – knihu, která přináší potěchu pro oko i pro duši. Nechte se hýčkat vybranými dvanácti květinami, jež nás provedou jednotlivými měsíci a nabídnou směsici informací, tipů ...

Divadlo

Divadlo Archa: Kdo je srab a kdo je hrdina aneb představení Vadí-nevadí.cz

arc 200V září a říjnu můžete zavítat do divadla Archa na dokumentárně divadelní inscenaci Vadí–nevadí.cz od autorů Jany Svobodové a Philippa Schenkera. Ti spolu s hudebníkem Janem Burianem a videoartistou Jaroslavem Hrdličkou postavili na náměstí...

Film

Vstup do Zóny jen na vlastní nebezpečí

Zona 200Když příznivec ruského režiséra Andreje Tarkovského uslyší nebo uzří slovo Zóna, okamžitě zastříhá ušima, zbystří pozornost a hledí zjistit, zda se tenhle výraz neváže k filmu Stalker (1979). V případě knihy Zóna, vydané nakladatelstvím Paseka, se sk...