Malí Nezbedové - velká dobrodružství na malém dvorku

Malí Nezbedové - velká dobrodružství na malém dvorku

Tisk
ImageDistribuční společnost Intersonic připravila pro malé diváky DVD s oblíbeným animovaným seriálem Malí Nezbedové (v originálu The Backyardigans). Nyní jsou na pultech obchodů k dispozici již dvě DVD se šesti příběhy  pětice zvířecích kamaradů, která se při svých hrách stává hrdiny známých dobrodružných příběhů. Jejich hry na oblíbené románové postavy jsou doprovázeny tancem a veselými písničkami. Jedná se vlastně o animovaný muzikál.




Členy party Malých Nezbedů je žlutomodrý tučňák Pablo, oranžový los Tyrone, fialový klokan Austin, žlutá hrošice Tasha a růžový neidentifikovatelný tvor ženského pohlaví jménem Uniqua. Seriálu, který vznikl jako koprodukce americké společnosti Treehouse TV a kanadského animačního studia Nelvana, byly odvysílány čtyři sezóny a má sedmdesát sedm epizod.

Za svou oblíbenost seriál vděčí vypracovaným tanečním číslům, která nejprve zatančí živí tanečníci, jejichž pohyby jsou  převedeny do animace, a  známým melodiím (např. country, disco, rock, salsa). Kromě opakující se úvodní písně v každém díle zazní čtyři nové písničky. Epizody, které jsou určeny především dětem od 1 do 5 let, jsou také plné humoru, situačního i slovního. Jak už to ale u všech seriálů bývá, mají jednotlivé díly rozdílnou úroveň kvality.

DVD 1 s názvem Robin Hood Čistotný a další příběhy obsahuje díly Cesta do středu Země, Robin Hood Čistotný, Dva mušketýři. DVD 2 s názvem Tábor pirátů a další příběhy obsahuje díly Nejlepší přítel jeskynního člověka, Útěk z Pohádkové vesnice a Tábor pirátů. Všechny epizody byly natočeny v roce 2008, ve třetí sezóně seriálu. Své hlasy animovaným hrdinům v českém znění propůjčili Pavel Tesař, Klára Šumanová, Zbyšek Pantůček, Jana Mařasová a Petr Nezkusil.

Image


Nejvíce se asi spolu s dětmi zasmějete při epizodě Robin Hood Čistotný, v níž se naší hrdinové ocitnou ve vesnici Špindírov, ovládané starostou Smraďochem, který nebohým vesničanům zakazuje osobní hygienu a úklid. Všichni a všechno je špinavé a mycí a úklidové prostředky jsou uvězněny v žaláři. Vesničané požádají o pomoc Robina Hooda Čistotného z Čistolesa. Podaří se mu osvobodit svou mycí žinku z vězení a vesnici a vesničany od nánosů špíny?

Malí Nezbedové přinášejí především zábavu, veselé písničky a roztomilá zvířátka. Občas zableskne i nějaké to poučení (např. o důležitosti hygieny). Pokud od filmu neočekáváte více, příběhy Malých Nezbedů vás určitě nezklamou.

Malí Nezbedové DVD 1:  Robin Hood Čistotný a další příběhy

Žánr: animovaný/rodinný/muzikál
Režie: Dave Palmer, Mike Shiel, Bill Giggie, Donald Kim
Délka: 70 min (3 x 23min)
Výroba: USA/Kanada 2008
Zvuk: originální - anglický
Dabing: český a slovenský
Formát: 4:3
Distributor: Intersonic
Zdroj foto: kliknifilm.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Vladimír Brabec: Conneryho miluju, ale naštval mě, pacholek! (1.část )

Brabec perexNa rozhovor se skvělým hercem a znamenitým dabérem Vladimírem Brabcem jsem dorazila s asi 20 minutovým zpožděním. Dole mi otevřela jeho manželka a poslala mě nahoru – prý už na mě čekají a ona že...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Film Ghoul

ghoul 200Film Ghoul je temný thriller inspirovaný skutečnými událostmi, který má 26. Února celosvětovou premiéru v České republice.

...

Literatura

Bang! Bang! Motherfucker!

100 naboju 200100 nábojů: Posmrtné blues je dalším zářezem na pažbě Briana Azzarella, který se v mých očích v posledních měsících dostává blíž a blíž k výšinám komiksových tvůrců. Brian napsal další skvělý scénář o osude...

Divadlo

Divadlo ve Zlíně uvede premiéru Muže pod postelí

muz pod posteli200Docela jiného Dostojevského, než jak jej mnozí znají: Dostojevského komediálního, zábavného a zároveň zajímavého, který přinese vhled do žárlivostí zatemněné duše jednoho muže. To je téma novinky, kterou Městské divadlo Zlín uvede v pre...

Film

Soudce, který spáchal těžký zločin. Nebo ne?

soudce 200Malé americké město, tam je soudce veleváženou osobou. Alespoň navenek, protože za dveřmi jeho domova už to tak zřejmé být nemusí. Jaké by to asi bylo, kdyby vás vychovával muž, u kterého není jasné, jestli je víc despota, nebo člověk, který chce za...