Pohádky z Arendelle od Anny a Elsy

Pohádky z Arendelle od Anny a Elsy

Tisk

Ledove kralovstvi perexNakladatelství Egmont přináší všem, kteří si oblíbili animovaný muzikál Ledové království (Frozen) z produkce společnosti Disney, další díl do skládačky života v Ledovém království tentokrát nazvaný Pohádky z Arendelle od Anny a Elsy.
Kniha přináší osm příběhů, z nichž se polovina týká oslav narozenin. V Dokonalých narozeninách je oslavenkyní malá Anna, které je právě pět let, v příběhu Kristoff slaví se čtenář dozví, jak probíhá taková narozeninová party ve trollí vesnici, Elsa své narozeniny prožije v pohádce Elsina oslava narozenin a posledním oslavencem je sob Sven v příběhu Čím potěšit soba? Jediným, na koho se nedostalo, je sněhulák Olaf, tak snad v příští knize.

V pohádce Dětství si čtenář může zařádit společně s malými princeznami, které si z paláce udělaly v hřiště zasvěcené zimním radovánkám, v Srdcovém pikniku si parta našich přátel vyrazí na piknik do přírody, v Ledových sochách se zúčastní soutěže ve vyřezávání soch z ledu a v příběhu Anna má povinnosti musí princezna Anna vládnout jeden den místo své sestry Elsy.

Z osmi příběhů se tři vracejí do minulosti a přibližují nám dětství našich hrdinů. Jak již vyplývá z názvu, jedná se o pohádky primárně určené pro fanynky filmu Ledové království, v nichž se všichni mají rádi, užívají si zábavy, vzájemně si pomáhají a podporují a Elsa si občas zakouzlí.

Tato obrázková publikace, v níž převažují disneyovsky roztomilé celostránkové ilustrace nad textem, udělá radost zejména začínajícím čtenářkám.

Ledove kralovstvi

Ledové království: Pohádky z Arendelle od Anny a Elsy
Autor: Calliope Glass, Victoria Saxon, Tracey West, Suzanne Francis, Liz Rudnick
Ilustrace: Disney Storybook Art team
Žánr: pohádka
Vydáno: 2017
Stran: 130
Vydalo nakladatelství: Egmont
Hodnocení: 70%

Zdroj foto: www.egmont.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Yvona Žertová nerada štípá dříví a luxuje

Yvona-Zertova 200Dne 20. 11. 2012 vyšla kniha Cibulka v pyžamu. S Alešem Cibulkou ji napsala Yvona Žertová, režisérka legendárního rozhlasového pořadu Tobogan. Je spoluautorkou již ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Kouzelná Kytice Františka Bartoše

kytice 200U příležitosti realizace projektu Pocta Františku Bartošovi 2016 – 2017, který realizuje Krajská knihovna Františka Bartoše společně s Muzeem jihovýchodní Moravy ve Zlíně, vydalo zmíněné muzeum reprint publikace Kytice, kterou z lidového básnictva n...


Literatura

Manželka mezi námi si pohraje i s vašimi emocemi

manzelka perexPříběhům psaným ne jedním, ale více autory najednou se tak trochu vyhýbám. Vlastně ani nevím proč, nejspíš nějaké předsudky o určité absenci harmonie celé knihy. Protože jsem ale velký fanoušek psychologických thrillerů, Manželku mezi námi...

Divadlo

Příliš drahý jed. Švandovo divadlo uvede hru o smrti agenta Litviněnka

Prilis drahy jed 200Příliš drahý jed, inscenaci o případu otravy Alexandra Litviněnka, agenta ruských i britských tajných služeb, uvede 6. listopadu ve Velkém sále pražské Švandovo divadlo. Hra britské dramatičky Lucy Prebble na motivy knihy Luka H...

Film

Příšerky jen pro děti

priserky 200Letošní léto nabízí mnoho zajímavých filmů a tak si do kina můžeme zajít i na Univerzitu pro příšerky. Je to poslední snímek z rodinky Pixarů. Setkáme se tam po dlouhé době nejen s Jimem Sullivanem a Mikem Wa...