Tradiář 2023. Diář plný tradic pro dny všední i sváteční

Tradiář 2023. Diář plný tradic pro dny všední i sváteční

Tisk

tradiar obalka makova (2)Pokud přemýšlíte nad tím, jaký diář si pořídit na příští rok, anebo chcete někomu blízkému darovat parádní diář k Vánocům, máme pro vás skvělý tip! Je jím TraDiář 2023 od autorek Martiny Boledovičové a Martiny Viktorie Kopecké. Vydalo jej nakladatelství SmartPress. Na co všechno se v tomto diáři můžeme těšit?

Diář na první pohled zaujme svým vzhledem a krásnou obálkou. K dispozici je makový, anebo červený. Já si vybrala makový, na jehož obálce je fotografie nádherných vlčích máků. Diář je opatřen pevnými deskami s gumičkou a uvnitř má i záložku v podobě červené stužky. Formát je větší (A5), ale přesto se pohodlně vejde do kabelky.

Jeho zaměření je na svátky a tradice. Najdete v něm 12 zamyšlení jedné z autorek, farářky Martiny Viktorie Kopecké, stručný plánovací kalendář, týdenní kalendárium, jmenný kalendář, zjednodušený liturgický i lunární kalendář, přehled svátků v každém měsíci, a to jak staročeských, tak i novodobých. Dále přehled školních prázdnin a volných dní, nakonec i seznam sezónního ovoce a zeleniny včetně toho, co se děje v přírodě. V diáři je dostatek místa jak na každodenní zápisky, tak i na různé plány. Potěšit vás mohou rovněž motivační otázky, na které si můžete sami písemně odpovídat do připraveného prázdného prostoru.

O autorkách

Martina Viktorie KOPECKÁ
Farářka Církve československé husitské, psychoterapeutka a krizová interventka.

Jako farářka slouží Bohu i lidem, křtí, oddává, vyprovází na poslední cestě a slouží bohoslužby. Ráda píše kázání, která lidi baví a „šije svatby na míru“. Píše blog o životě farářky dnešní doby Deník farářky. V knize vysvětluje hlavně křesťanský příběh Vánoc a církevní tradice s nimi spojené.

Martina BOLEDOVIČOVÁ
Zakladatelka nakladatelství Smart Press, matka jedné dcery a tří synů. Stála u vzniku mnoha projektů a zajímavých knižních titulů.

Nápad na knihu Tradinář přišel v momentu, kdy zjistila, že by ráda dětem ukázala, a tak i předala smysluplné věci, které se z jejího života tak trochu vytratily – třeba zasít semínko, uspořádat posvícení či zpracovat vlastní úrodu.

tradiar obalka makova

Název: TraDiář 2023
Autor: Martina Viktorie Kopecká, Martina Boledovičová
Nakladatelství: SmartPress
Rok vydání: 2022
Počet stran: 176
Hodnocení: 85%

https://www.smartpress.cz/tradiar-maky


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s Honzou Vedralem o crowdfundingové kampani Headlineru

1 titulka-marpo-300x400Hudební magazín Headliner je na české scéně určitým unikátem. Navazuje totiž na kvalitní tištěné časopisy, ale v jeho stránkách si můžete listovat digitálně. Navíc velice často nabízí exklusivní obsah, který nik...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Ústecká nemocnice a lázně

200histNa první pohled se zdá, že tyto stavby nemají nic společného. Ale oba objekty sloužily občanům po dlouhá léta, na jejich vzniku se podíleli předváleční architekti, v poválečné době jim byla věnována minimální údržba a oba čeká podobný konečný osud.

Z archivu...


Literatura

Konfigurace vnitřního JÁ Stevea Jobse

altApple, budhismus, design, Zen, dokonalost, komiks… je vůbec možné zkombinovat tyto diametrálně odlišné pojmy do harmonického celku? Jak spolu souvisí například Apple a budhismus? Pojítkem je výrazná a silná osobnost, spoluzakladatel společnosti...

Divadlo

Může půl promile alkoholu zajistit šťastnější život?

Chlast perexMartin (Petr Stach), učitel dějepisu, Nikolaj (Jacob Erftemeijer), učitel psychologie, Peter (Tomáš Petřík), učitel hudby, a Tommy (Robert Jasków), učitel tělocviku, již dávno rezignovali na své plány a sny. Doběhlo je vyhoření.

...

Film

Horyzonty, festival dobrodružných filmov

200filmFestival dobrodružných filmov sa konal od 14. do 16. novembra v priestoroch Kultúrneho a Metodického centra v Trenčíne. Bohatý program pre návštevníkov pripravili manželia Dutkoví, ktorí ho organizovali spolu s predsedom Trenčianskeho samosprávneho kr...