Zoologická zahrada v Ústí nad Labem bude plná strašidel

Zoologická zahrada v Ústí nad Labem bude plná strašidel

Tisk

200traDopřejte sobě i svým dětem nevšední zážitek a vydejte se v sobotu, 2. listopadu, do ústecké ZOO. V rámci oslav Halloweenu tam na Vás čeká hromada překvapení. Těšit se můžete například na dlabání dýní nebo na výtvarnou strašidílnu. Chybět nebude ani oblíbená Strašidelná stezka s živými příšerami. Celá akce vyvrcholí lampionovým průvodem a večerním vystoupením lachtana Moritze.

 

 

Strašidelnou ZOO pořádají v Ústí nad Labem už poněkolikáté. Zatímco loni se hlavní program odehrával v pavilonu šelem, letos budou moci návštěvníci využít také prostory vedlejšího Exotária. Právě tam se můžete směle ponořit do uměleckého tvoření. K dispozici budou nejen dýně a pomůcky na dlabání, ale také vše, co je potřeba k výrobě strašidelných masek. Pavilon šelem ve strašidelném odpoledni ožije zábavným programem. Připravena je celá řada soutěží a také malování na obličej.

tra1

V 17 hodin se na cestu vydá lampionový průvod. Lampiony je možné zakoupit přímo v ZOO, ale protože jejich počet je omezený, organizátoři doporučují přinést si vlastní lampion z domova. Všichni, kteří tak učiní, budou mít v den konání akce vstup do ZOO zdarma. Totéž platí pro návštěvníky, kteří si přinesou vlastní dýni nebo dorazí v maskách.

Letošní ročník Strašidelné ZOO zakončí v 18 hodin večerní cvičení lachtana Moritze.

tra2

Den se strašidly je v ústecké ZOO velmi populární. Loni na akci dorazilo přes tisíc návštěvníků. Organizátoři odhadují, že letos by jich mohlo být ještě více.

Foto: Věra Vrabcová


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s jednou ze zručných umělkyň sesterského dua Malypetrovy!

malypa perexVytvořit šperk, který svými vlastnostmi bude odpovídat představám potenciálních zákazníků, to není jen tak. Chce to nemalou dávku šikovnosti a trpělivosti, bez toho se zkrátka příkladný výrobce prostě neobejde.  O tom by mohla říct své J...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Chór a disonance v českém písemnictví mezi lety 1947 až 1963

Chor a disonance perexPřed dvanácti lety začalo nakladatelství Academia vydávat objemné průhledy do kulturních dějin 20. století, nazvané DĚJINY NOVÉ MODERNY. Vyšly dosud tři svazky, o nichž jsem již na stránkác...

Z archivu...


Literatura

Anketa SUK – Čteme všichni letos po dvacáté

 alt 4. duben 2012 patřil knihám. Večer jsme mohli sledovat v přímém přenosu předávání cen Magnesia Litera, ale již dopoledne se vyhlašovaly ceny soutěže o nejoblíbenější knihy pro děti „SUK – Čteme všichni 2011“. Sál Boženy Němcové na Str...

Divadlo

Jaké bylo první letošní LiStOVáNí v Holešově?

kluk z kostek 200V holešovském New Drive Clubu se v úterý 23. ledna uskutečnila zastávka z projektu LiStOVáNí zaměřená na knihu Kluk z kostek.

...

Film

Vstup do Zóny jen na vlastní nebezpečí

Zona 200Když příznivec ruského režiséra Andreje Tarkovského uslyší nebo uzří slovo Zóna, okamžitě zastříhá ušima, zbystří pozornost a hledí zjistit, zda se tenhle výraz neváže k filmu Stalker (1979). V případě knihy Zóna, vydané nakladatelstvím Paseka, se sk...