Jaký byl Miro Žbirka ve Zlíně? Vyprodaný a dvakrát přidával!

Jaký byl Miro Žbirka ve Zlíně? Vyprodaný a dvakrát přidával!

Tisk

zbirka 200Úterní večer 18. listopadu ve Zlíně patřil Miro Žbirkovi. Ten vystoupil se svou doprovodnou kapelou v Kongresovém centru se svou Vánoční Best of Video Tour. Jak název vypovídá, jednalo se o audiovizuální show spojenou s nedávno vyšlým dvojDVD The Best of Video.

 

 

V publiku se tento večer míchaly všechny generace, které spojovalo jak okouzlení krásným prostředím kongresového centra, tak obdiv k neuvěřitelnému Miro Žbirkovi. Ten před dvěma lety oslavil šedesátku, ale léta na sobě ani na hlase nedává vůbec znát. Toto léto strávil v Londýně, kde nahrával v legendárním studiu Abby Road a také pracoval na klipu k nejnovější písni Vánoční. Aktuálně předává pozitivní energii na tomto turné, které je průřezem jeho kariéry.

Koncert začal hitem 22 dní a pokračoval bez jakéhokoliv zaváhání. Nechyběla Katka, Prvá, Jesenná láska nebo první věc nahraná v Abby Road s názvem Love shine. Mezi písničkami Miro bavil přítomné různými vtípky a vzpomínkami z jeho kariéry. Před působivou písní Len s ňou například vzpomněl na autora textu Jozefa Urbana, který tento text napsal přes noc. Při dotazu, jak to dokázal, mu odpověděl: „Miro, já nemám problém s alkoholem, mám problém bez něj.“ Vyprávění bylo vždy nenucené a jen napomáhalo uvolněné atmosféře.

Součástí turné byl i křest zmíněného 2-DVD The Best of Video. Toho se ujala Martha (Martina Vorlová), zpěvačka z duetu Čo bolí to přebolí. Dav ji pěkně přivítal, Miro k ní přistupoval s velkou úctou, a proto byl tento akt polití DVD čajem s mlékem milým zpestřením koncertu. Do této nálady se pak skvěle hodila píseň Bielý kvet, ke které se publikum rádo přidalo. >Z druhé půlky vyčnívala rockově pojatá Cesta zakázanou rýchlosťou, kde Miro vyměnil akustickou kytaru za elektrickou a dohromady si celá kapela užila pořádný nářez. Následovala píseň s nejnovějším klipem Viánočná (O prímerí), na který se můžete podívat.

Celý sál se ponořil do hrobového ticha, když Miro Žbirka usedl za klávesy a zpíval Baladu o polných vtákoch. Byl to opravdu nádherný okamžik a patřil k vrcholům celého koncertu. Poté se na pódiu opět objevila Martha a zazpívali si společně písně Čo bolí to prebolí a Sněhulák. Závěr patřil Beatles a hitu Hey Jude, kdy si všichni spokojeně zazpívali.

Vystoupení Miro Žbirky stojí také na jeho doprovodné kapele, se kterou dlouhodobě spolupracuje. Jde vidět, že jej všichni respektují a hlavně ho mají rádi. Dohromady jim to funguje a dokážou předvést excelentní výkon. Kytaristou je autor hudby, herec, producent Jan Ponocný, za klávesami seděl Karel Heřman, baskytaru a kytaru mají na starosti Aleš Zenkl a Jan Horáček a do bicích mlátí Standa Matoušek.

Publikum pana Žbirku rozhodně nechtělo pustit domů a věnovalo mu pořádný potlesk ve stoje. Dojatě přidal ještě dvě písně – Atlantidu a veselou skladbu Mám rád a domů tak všichni odcházeli s výbornou náladou a úsměvem na rtech.

zbirka1

Název koncertu: Miro Žbirka: Vánoční Best of Video Tour
Kdy: 18. 11. 2014
Kde: Kongresové centrum, Zlín
Pořadatel: Agentura Velryba
Z playlistu: 22 dní, Dr. Jekyll a Mr. Hyde, Prvá, Milionkrát, Love shine, Katka, Len s ňou, Fair Play, Jesenná láska, Bielý kvet, Múr našich Lások, Cesta zakázanou rýchlosťou, Vianočná(O prímerí), Balada o polnych vtakoch, Čo bolí to prebolí, Sněhulák, Hey Jude, Atlantida, Mám rád

Hodnocení: 95 %

Zdroj foto: zbirka.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Sabina Laurinová je osobnost s nohama na zemi, říká moderátor

Zboril Laurinova perexModerátor Jiří Zbořil pořádá komponovaný zábavný pořad s herečkou Sabinou Laurinovou. „Je plný humoru, dobré nálady a hezkých písniček z muzikálů, ve kterých jsme společně nebo každý zvlášť vystupovali. Zavzpom...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Po strništi bos Zdeňka Svěráka

200litMiluji vůni nových knih. Některá voní méně a některá více. Tato útlá kniha je zrovna z těch, do kterých zabořím nos a dlouze nasávám.

...

Divadlo

Lávka River Stage: nový rozměr divadla

Lavka River StagePosledního červencového dne startuje již třetí ročník originálního divadelního projektu na řece Vltavě Lávka River Stage. Pódium na hladině řeky, noční osvětlení a zajímavé vizuální zážitky už mají svou tradic...

Film

Štěpán Kozub se promění v Jaroslava Haška v chystaném životopisném filmu režiséra hitu Spolu

Štěpán Kozub Hasek (2)Hašek. Název nového historického filmu režiséra a scenáristy Davida Laňky jasně předznamenává jeho obsah. Tvůrci slibují netradiční životopis Jaroslava Haška, který se ponese v duchu Haškovy t...