Skotští rebelové Bleed From Within přináší novinkové EP

Skotští rebelové Bleed From Within přináší novinkové EP

Tisk

blee 200Pokud holdujete mladé dravé muzice, potažmo metalcoreu, mám pro vás tu pravou muziku – mladíky z Glasgow, vystupující pod názvem Bleed From Within. Koncem listopadu minulého roku vydali EP, kde prezentují jak své nejnovější počiny, tak dvě coververze. Jaká je tedy jejich hudba?

 

 

Bleed From Within se dali dohromady v roce 2005 ve skotském Glasgow. Jejich hudba se dá zaškatulkovat jako metalcore, death core, moderní metal plný živelné energie a nezdolné zlosti. Působí v poměrně neměnné sestavě: Scott Kennedy – zpěv, Ali Richardson bicí, Craig "Goonzi" Gowans – basa, Davie Provan – basa a Martyn Evans – kytara.
Za dobu své poměrně desetileté kariéry vydali 3 alba: Humanity (2009), Empire (2010) a Uprising (2013) a 3 EP: In the Eyes of the Forgotten (2006), Welcome to the Plague Year (2006) a námi diskutované Death walk (2014). Mimochodem, v letošním roce chystají vydat studiovku.
Zaprvé musím pochválit obal alba, který vyloženě evokuje podstatu metalcoreu – tajemno, komiksový nádech a všudypřítomnou zlost. Eponymní otvírák představuje pravověrný metalcore ve své nejryzejší podobě – naštvaný, rychlý, zvučný. Také prezentuje zapamatovatelné riffy, které jsou příjemné na poslech. Ke konci snad lehce ztrácí na dechu, ale to dorovnává celkovou dravostí. Silence Them All působí krapet jinak, než předchozí píseň. Jde do plných po hlavě, moc nepřemýšlí a není to typická hitovka do rádií. Přesto má v sobě velký potenciál a hlavně jiskru! Coververze The Fight Song, původně od Marilyna Mansona, mě zaskočila a potěšila. Výborný tah, výborně sehrané. Nedivím se, že si vybrali tuto rebelující písničku o tom, že nejsme otroky společnosti. Poslední píseň, opět coververze, tentokráte od Foo Fighters, byl pro mě ještě větší šok. Bleed From Within ukazují, že umí i jiné polohy, než metalcoreové a že si umí vybrat materiál. Nemůžu jinak, než pochválit.

blee 1


Death Walk bych popsala jako vyvážené EP, ke kterému by stačilo přidat pár dalších písní, a hned by měli regulérní album. Na koncertě jejich hudba ožívá, a tudíž je ještě o pomyslný stupínek lepší. Bleed From Within beru pořád jako mladou kapelu nabitou dravostí, kteří si jdou tvrdě za svým – a já jim to jen přeju, zaslouží si uspět!

Název nosiče: Death Walk
Interpret: Bleed From Within
Žánr: metalcore
Skladby: 01. Death Walk, 02. Silence Them All, 03. The Fight Song, 04. The Pretender
Stopáž: 15:47
Vydavatelství: Century Media
Hodnocení: 88 %

Zdroj foto: internet

( 0 hlasů )


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Juraj Červenák: „Mí hrdinové nejsou žádní uhlazení rytíři v naleštěné zbroji. Krvácejí, potí se a chodí na záchod.“

juraj cervenak 200Juraj Červenák je jedním z nejuznávanějších spisovatelů fantastiky u nás i na Slovensku. Jeho knihy, příběhy o Roganovi, ale třeba i osudy Conana, se rychle dostaly do podvědomí čtenářů a došlo k jejich rychlé oblibě...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Kniha pro ty, co chtějí doma čarovat

HausMagick 200V nakladatelství Jota vyšla kniha HausMagick s podtitulem Kouzelné bydlení ve stylu Hygge.

 

...

Divadlo

Kam vlastně patří Mauglí? Dojemný příběh v Divadle Kalich.

maugliNedělní odpoledne jsem strávila se synem vskutku nevšedně. Zlákal nás muzikál Mauglí, který ve svém repertoáru nabízí Divadlo Kalich v Jungmannově ulici, v Praze 1. Na odpolední představení chodí převážná většina dětských ...

Film

Dcera divočiny zve do kina

Dcera divočinyHelena žije idylický život. Má milujícího manžela, krásnou dcerku, domov, stabilní práci. Ale má i tajemství. Jako dítě vyrůstala v divočině, naprosto odříznutá od světa, vychovávána svým tvrdým otcem tak, aby byla schopná přežít i v nejd...