Festival Brutal Assault hlásí nové přírůstky

Festival Brutal Assault hlásí nové přírůstky

Tisk

brutal 200Již dvacátý ročník legendárního festivalu extrémní hudby, Brutal Assault, hlásí na soupisce nové kapely.

 

 

V abecedním pořadí se jedná o tyto projekty:
ANTROPOMORPGHIA jsou holandští představitelé death metalu, kteří se dali dohromady už v roce 1990 a po mnoha změnách v sestavě a dlouhé pauze se vrací i s novým materiálem.
CARACH ANGREN je další kapelou z Nizozemí, tentokráte ale přivezou symfonický black s prvky fantasy vypravěčství.
Technický death metal z Finska přiveze banda DEMILICH. Po mnoha problémech, pauzách a nečinnosti přislíbili předvést svůj um a nevyloučili ani práci na novém materiálu.
Z této sestavy nových kapel mám největší radost a nejvíc se těším na německé metalcoreové HEAVEN SHALL BURN, kteří jsou pověstní svým naštvaným perfekcionistickým zvukem a texty se sociálním zaměřením.
Švédský melancholický metal bude mít své zastoupení v podobě kapely KATATONIA. Přiznám, že bez těch bych se obešla – pro mě osobně velmi nudné a nicneříkající, přesto myslím, že hodně fanoušků metalové hudby při vyslovení této kapely zajásá.
KYPCK z Finska nabídnou hudbu na pomezí sludge a doom metalu a to vše s vokály v ruském jazyce! Rozhodně netradiční počin, jenž si zaslouží nejen poslech, ale i zhlédnutí.

brutal 1


Z Německa přijede také post-rocková kapela LANTLOS.
Premiéru na festivalu si odbudou američtí šílení metalisté MUSHROOMHEAD, kteří jsou slavní ani ne tak kvůli své hudbě, jako díky tomu, že koncertují v maskách. Mají toho už hodně co za sebou, vždyť se dali dohromady někdy v roce 1990 a známí jsou i tím, že mají více vokalistů a v hudbě kombinují prvky metalu, industriálu i hip hopu. Zkrátka mišmaš!
Radost mám i z potvrzené účasti brazilských matadorů RATOS DE PORAO – jedné z nejdůležitějších pankáčských band v Jižní Americe, kteří to spolu táhnou už 34 let!
Z Nizozemí přijedou také RECTAL SMEGMA, goregrindisté, kteří se v České republice už několikrát ukázali.
Pod prapodivným názvem SUN O))) se skrývá ambientní americká kapela, která s hudbou experimentuje ve velkém a míchá v ní nejrůznější prvky.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Jsem v podstatě od přírody neuvěřitelně líný tvor a jen okolnosti mě neustále nutí vyvíjet další a další aktivity,“ tvrdí dabér a moderátor Michal Jagelka

jagelka michal 200Michal Jagelka – herec, moderátor a princ českého dabingu. Jeho hlas známe všichni, díky němu k nám česky hovoří takové hvězdy, jako jsou Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Orlando Bloom… Denně slýcháme j...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Fleishman má průšvih

Leda Fleishman perexPříběh ambiciózního manželství, chytrá i humorná love-story o sexu a životě, naději, smutku, ztrátě, bolesti i lásce. Soudobý americký román, prvotina, která hodně převyšuje zavedené řemeslníky této branže.

Divadlo

Dramox má 3. narozeniny! Je v kinech a divadlům poslal 25 milionů korun

DramoxDramox slaví třetí narozeniny, nabízí přes 350 představení a divadlům poslal 25 milionů korun. Nově ho najdete v kinech po celé republice, kde si diváci každý měsíc užijí několik divadelních hitů na velkém plátně. Dramox se po třech letech fu...

Film

Babycall (Chůvička) aneb když už realitu od představ nerozeznáme

Babycall22 200V těchto lednových dnech jde do českých kin film „Babycall“, který v norsko-německo-švédské koprodukci natočil režisér Pål Sletaune. Získal za něj řadu ocenění a nominací – ceny Amanda Award, Gérardmer Award...