KONCERT MÍRU - Ve jménu lásky aneb hudbou pro více tolerance

KONCERT MÍRU - Ve jménu lásky aneb hudbou pro více tolerance

Tisk

Koncert miru Zululand 200V pražském Lucerna Music Baru proběhne 30. září koncert s názvem KONCERT MÍRU. Tento koncert je součástí projektu, který pod názvem Ve jménu lásky aneb hudbou pro více tolerance startuje svoje podzimní evropské turné.

Jedná se o společný projekt zpěvačky Lucie Nozizwe a gospelového sboru z Jihoafrické republiky Zululand Gospel choir.


Lucie Nozizwe je česká zpěvačka, která na naši scénu přináší africké rytmy. V jejím repertoáru uslyšíte jak tradiční africké písně, tak i skladby zpěvačky a bojovnice za lidská práva Miriam Makeby známé jako Mama Africa. Lucie Nozizwe zpívá v jazycích Zulu, Xhosa a ostatních afrických nářečích. Se svým dosavadním projektem „Hudba z nitra Afriky“ se snaží mimo jiné seznámit širokou veřejnost o důležitosti vzdělávání dětí v Africe.

Koncert miru LUCIE NOZIZWE

Jihoafrický soubor Zululand Gospel Choir založili v r. 2006 pánové Franklyn Mkhize a Alfred Banda. Je složen z 20 zpěváků a 5tičlenné kapely. Členy sboru jsou mladí lidé ve věku od 18 do 35 let.


Svými písněmi chce sbor přinášet do všech otevřených srdcí lásku a úctu člověka k člověku, ať je jakéhokoli vyznání a barvy pleti. Z původně neznámého sboru se stalo seskupení, které je dnes jedním z nejznámějších v Jihoafrické republice.

Jako hosté na koncertech vystoupí reggae umělec Fireson Bantu, kterého především dobře znají milovníci reggae u nás i na africkém kontinentu a Dj Lazer z Keni.

Koncert miru FIRESON BANTU

Tímto koncertem chtějí umělci prostřednictvím hudby šířit myšlenku lásky, tolerance a míru.

Koncert proběhne za podpory Jihoafrického velvyslanectví a ostatních afrických ambasád v Praze, organizace HateFree a organizace Sivanda World Peace Foundation.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Mám nízkou toleranci k lidské hlouposti, říká Miloslava Erika Veselá

M E Vesela 200Přestože se chtěla stát literární nebo výtvarnou kritičkou, vystudovala nakonec politologii a mezinárodní vztahy. I taková je nová hvězda na českém literárním nebi, spoluautorka povídkové knihy Kafe v pět – Miloslava Er...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Ať vás nepohltí Dlouhé stíny

dlouhe stiny 200V listopadu nám nakladatelství Kalibr vydalo temnou detektivku Dlouhé stíny od amerického autora Charlieho Donlea. Máte-li rádi atypické protagonisty a komplexní zápletku, kde se slévá minulost s přítomností, jistě si přijdete na své...

Divadlo

Divadelní Rozmarné léto na počest Vančury

altNa počest spisovatele Vladislava Vančury, kterého před sedmdesáti lety popravili nacisti, byly uskutečněny Vančurovské dny 2012 konané v pražské Zbraslavi.

 

...

Film

Nevěstinec (Vzpomínky z domu lásky) aneb prostitutky nesuďme příliš přísně!

nevestinec 200Francouzský film „Nevěstinec“ režiséra Bertranda Bonella není novinkou. Promítal se již v roce 2011 a promítá se dál ve filmových klubech. Sáhla jsem tedy po DVD, které vyšlo letos v edici Náročného ...