Metalové okénko – říjen

Metalové okénko – říjen

Tisk

metal200Pojďme se podívat na krátkou rekapitulaci toho, co se dělo v metalovém světě. Máme tu jako vždy pár klipů, nečekané oznámení známých hudebníků a pár dat k označení v kalendáři, kdy vycházejí nové desky.

 

Švédští zástupci doom metalu Candlemass hodlají oslavit 30 let na scéně zbrusu novým EP, které by mělo vyjít někdy na začátku příštího roku.
Rozjetí Devildriver pracují na novém materiálu, protože začátkem roku 2016 chystají vydat nové plnohodnotné album. Bude se jednat o následovníka desky Winter Kills z roku 2013 a já myslím, že se máme na co těšit!
Rakouští Belphegor vydali v srpnu desátou desku Conjuring the Dead a právě z ní se můžete podívat na videoklip k písni Black Winged Torment.  


V půlce října vyšlo na DVD, Blu-ray a v digitálních formátech Live At Finsbury Park, záznam koncertu slovutných Rage Against the Machine z 6. června 2010. Zazněly takové klasiky jako Killing In The Name, Bullet In The Head, Bombtrack a spousta dalších.

Kapela Audiopsy, poskládaná mimojiné z bývalých členů Mudvayne, vydala 2. října debut Natural Causes a nelení a nabízí nám rovnou i klip k písničce The Calling.

Kalifornští Suicide Silnce vydali 23.října šestipísňové EP Sacred Words a to pouze v digitální podobě. Inu, proč ne? Dobrou zprávou je také fakt, že kapela začala psát materiál pro další studiový počin.

Bývalý frontman norských Immortal a nyní mozek kapely Abbath plánuje v půlce listopadu vydat singl Count The Dead a zatím nás zásobuje videoklipy svých verzí písniček své předešlé kapely. Tentokráte půjde o song Nebular Ravens Winter.

Rammstein, nejznámější německá metalová banda, se znovu dala do kupy a začala po šesti letech pracovat na novém materiálu. Jsem zvědavá, s čím si na nás přijdou na novince!
Holanďané Textures oznámil, že hodlají nahrát dvě alba, Phenotype a Genotype, s jedním konceptem. Phenotype bude mít 60 minut a vyjde 5. února, druhý jmenovaný má vyjít o rok později a jeho stopáž bude 45 minut.
All Shall Perish jsou zpátky! Tahle extrémní americká kapela se dala dohromady a pracuje na novém materiálu. Eddie Hermida odešel do skupiny Suicide Silence, ale vyšetřil si čas a vrací se do kapely, kde odzpíval poslední tři desky. Jen pro zajímavost, zatím poslední album ASP je This Is Where It Ends z roku 2011.

metal


Bývalý bubeník Slipknot Joey Jordison dokončil práci na nové studiové desce, na které pracoval se zpěvákem Kalenm Chasem. Zatím není jisté, pod jakou hlavičkou desku vydá, ale to se jistě brzy dozvíme.

Ektomorf, maďarská metalová mašina, vydala 23. října desku Aggressor, ze které můžete omrknout klip k písničce Holocaust.


Deftones měli na podzim vydat novou desku, následovníka Koi No Yokan z roku 2012, ale bohužel si budeme muset ještě několik měsíců počkat. Důvodem jsou závěrečné práce na desce – změna názvu, cover, a názvy písniček.

metal9


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Příroda je krásná v každém časovém okamžiku a počasí

Miroslav SanigaVědec, popularizátor vědy, velký milovník přírody, vysokoškolský pedagog a publicista, Miroslav Saniga, svůj život zasvětil přírodě a právě přírodě věnuje také své knihy. Píše jak pro malé čtenáře, ta...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Politika a pohádky podle mě nepatří k sobě

certi-brko 200V nakladatelství Presco Group vyšla v prosinci kniha Čertí brko – Příběh na motivy filmové pohádky. Tu jsem sice neviděla, ale říkala jsem si, že se před Vánoci ráda pustím do takového čtení.

 

...

Divadlo

Divadlo Ungelt se chystá na léto. Jeho Letní scénu ovládne Touha jménem Einodis

ungelt200Ačkoliv to za okny dlouho vypadalo, jako kdyby jaro, a natožpak léto, nemělo vůbec přijít, v divadle Ungelt jsou lidé optimističtí a již s předstihem plánovali program letošní Letní scény. Co se chystá? Pojďme se podívat.

...

Film

Muž z oceli aneb Návrat Supermana na filmová plátna

Superman je asi nejslavnější komiksovou postavou na světě a patří k největším klenotům, jaké tato literatura má. Celovečerní film Richarda Donnera z roku 1978 byl navíc průkopníkem, protože tehdy se podobné adaptace nenosily a šlo o velké riz...