Scorpions i po padesáti letech rozproudili O2 arenu!

Scorpions i po padesáti letech rozproudili O2 arenu!

Tisk

scorpions2Nejdéle působící německá hardrocková (heavymetalová) skupina přezdívaná "rockoví dinosauři" dorazila 27. 2. 2016 do Prahy a vyprodané O2 aréně dokázala, že ani po padesáti letech působení rozhodně nepatří do starého železa. Téměř dvouhodinový koncert nabitý jak starými hity, tak i novější tvorbou nemohl nikoho zklamat.

 

Během večera zazněly skladby z jejich nového alba Return To Forever (2015), které lze pojmout jako příběh jejich kariéry. K výročí půl století se kapela navíc rozhodla vzkřísit svých 8 alb, která vycházela v letech 1977-1988. Příznivci Scorpions si tedy mohou během koncertů jejich světového turné užít i skladby jako Always somewhere, Send Me An Angel, Wind Of Change nebo Rock You Like a Hurricane. 


scorpions


Do Prahy dorazili v seskupení všech pěti členů, tedy Klaus Meine (zpěv), Matthias Jabs (kytara), Rudolf Schenker (kytara), Paweł Mąciwoda (baskytara), a James Kottak (bicí). Ač jsou již všichni v pokročilém věku, nejstarší Klaus Meine a Rudolf Schenker 68 let, do svých nástrojů se nebojí opřít a svojí energií a skvělou muzikou čestně obhajují své jméno.


scorpions3

Poznámka autora: Byla to pecka! 

Zdroj foto: internet



 

Zobrazit další články autora >>>

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

MASTERS OF ROCK 2012 - INTRO - JEN RŮŽOVÁ TO MŮŽE BÝT!

Na loňském, devátém ročníku Masters of Rock, zaujala pozornost - a nejen mou - poměrně velká tlupa metalistů v růžovém oblečení. Šlo o skvělou recesi, jejíž prvopočátek spočíval v myšlence setkání přispěvatelů fóra MOR, kteří se dosud znali pou...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Unikátní publikace, která není k mání všude: Pravdivý příběh byzantských věrozvěstů Konstantina a Metoděje

Slovo pameti 200K 1150. výročí příchodu Cyrila a Metoděje vydalo Slovácké muzeum v Uherském Hradišti publikaci Pravdivý příběh byzantských věrozvěstů Konstantina a Metoděje. Publikace ...

Divadlo

Dorian Gray, manipulátor v třpytivém oblaku

dorian 200Už je to více než sto dvacet let, co si svět může přečíst příběh o obrazu Doriana Graye. Mladíka, který si užívá života a díky záhadnému portrétu nestárne. Všechno špatné v jeho životě se odráží v obrazu a on zůstává krásný a neposkvrněný. Švandovo ...

Film

Herečka Jaroslava Vysloužilová-Wanieková hrála vždy ne na sto, ale na tisíc procent

jaroslava foto perex

V úterý 23. listopadu zemřela ve věku 85 let divadelní a filmová herečka Jaroslava Vysloužilová-Wanieková Přes čtyřicet let byla věrná šumperskému divadlu, kde se dočkala rolí, na které vzpomínala jak ona sama, tak její ...