Kleopatra se dočkala nového šatu

Kleopatra se dočkala nového šatu

Tisk

kleo2007. února jsme měli možnost vidět exkluzivní muzikál Kleopatra. Divadlo Broadway opět nezklamalo a představilo nám svůj perfektní kousek. Představení už mělo několik derniér, ale vždy se dočkalo mírných úprav a opětovného navrácení.

 

 

Režisérské taktovky se ujal Filip Renč a hudbu složil Michal David. V hlavní roli se představila Kamila Nývltová, která má opravdu neuvěřitelný hlas. Tato role byla vyloženě její "gusto". Dále se nám představil Daniel Hůlka jako Caesar a Josef Vojtek jako Marcus Antonius.

Tento příběh netřeba dlouhosáhle představovat, neuvěřitelný život poslední egyptské panovnice, která vládla Egyptu až do jeho obsazení Římany, všichni dobře známe.

kleo7

 

Nemohu nezmínit naprosto dokonalé kostýmy. Vzhledem k mému vzdělání v módní branži bývám, co se týče této oblasti velmi kritická, ale v tomto případě, jsem ohromena. V oděvech zůstal egyptský ráz a půvab, ale zároveň byla přidaná originalita a novodobý nádech. Dnes je velkým trendem vše přehnaně zmodernizovat, ale už se nepřemýšlí nad tím, že pak už to vytrácí autentické kouzlo. Což není případ tohoto muzikálu, a to mě velice zaujalo a příjemně překvapilo.

Muzikál měl neuvěřitelnou atmosféru, kterou  na závěr dovršilo opakování nejznámější písně: "Teď královnou jsem já". Při kterém celé publikum tleskalo vestoje.

 

Zdroj foto: Rudolf Hojdar


 

Zobrazit další články autora >>>

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Režisérka Eva Toulová: „Tvorba filmu je vždycky risk.“

Toulova 200Eva Toulová je mladá česká režisérka, spisovatelka a výtvarnice, která se dnes věnuje převáženě režii. Má na kontě několik knížek, za sebou celovečerní film Šťastná, dokument Camino na kolečkách a jejím posledním počinem je film Jak se moří reviz...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Bestseller Půjdu s tebou: Být odkázán na přírodu a pomoc druhých

mid pujdu-s-tebou-JsP-510018 (2)Nakladatelství Host letos vydalo slavnou a opěvovanou prvotinu vědkyně a političky Liny Nordquist v překladu Ely Doležalové. Na co se můžete těšit? Román Půjdu s tebou vyprá...

Divadlo

Jubilejní Ceny Thálie rozdány

thalie200V sobotu 21. března byly při slavnostním 20. ročníku uděleny Ceny Thálie za nejlepší umělecké počiny v roce 2012 a celoživotní mistrovství v daném oboru.

...

Film

3Kino ve virtuálním prostoru září jako Supernova

3kINO-FEST perexLeckteré přehlídky, když se nemohly konat v kinech, buď byly zrušeny (např. karlovarský festival) nebo naopak byly přesunuty do virtuálního prostoru. To se týká rovněž festivalu 3KINO, pořádaného letos již po sedmé. Stejně jako v m...