Heaven Shall Burn slaví 20 let existence s novinkou Wanderer

Heaven Shall Burn slaví 20 let existence s novinkou Wanderer

Tisk

HSBband200Německá metalcoreová kapela slaví dvacetileté výročí, ke kterému si nadělila studiové album, v pořadí osmé, jež nese název Wanderer. Tito opomíjení zástupci mladé metalové vlny vždy vnáší do mdlých metalových vod příjemnou divokost, hravost a zápal. Bude to tak i s albem Wanderer?

 

 

Heaven Shall Burn (zkracováno na HSB) vznikli v roce 1996 v německém Saalfieldu. Jejich hudba se dá zařadit do škatulky metalcore či death core. Texty se často zaobírají sociálními tématy a brojí proti fašismu, rasismu a násilí jako takovému. Zajímavostí je, že všichni členové kapely jsou buď vegetariáni nebo vegani a většina patří mezi příslušníky straight edge. A co je ještě podivuhodnější, tak fakt, že tito hudebníci mají stálá zaměstnání a kapela pro ně není hlavním příjmem. Opravdu, klobouk dolů!

Sestava HSB je následující: Marcus Bischoff (zpěv), Alexander Dietz (kytary, produkce), Maik Weichert (kytary), Eric Bischoff (basa) a Christian Bass (bicí). Na kontě mají celou řadu EP a splitů, avšak jen osm studiovek: Asunder (2000), Whatever It May Take (2002), Antigone (2004), Deaf to Our Prayers (2006), Iconoclast (Part 1: The Final Resistance) (2008), Invictus (Iconoclast III) (2010), Veto (2013) a Wanderer (19. 9. 2016).

Na následovníka desky Veto z roku 2013 jsem byla velmi zvědavá. Důvodů bylo hned několik: Veto mi příliš k srdci nepřirostlo a zajímal mě možný progres kapely, která svůj charakteristický zvuk příliš nemění. Obměna se však čekala, jelikož šlo o první album bez zakládajícího člena bubeníka Matthiase Voighta. A je tam, poměrně nepatrná, ale je tam.

Příznivci kapely dostali to, na co se těšili – melodiku, řevnivost, kytarové pletky a zajímavé hrátky s tempy. Ale našli bychom tu i poklidnější vody a zpomalení až nemetalové (třeba mezihru My Heart Is My Compass). Určité kytarové pasáže mi evokovaly Amon Amarth, což je sice zvláštní, ale nemohla jsem si pomoct. Typické vypalovačky s charakteristickým hutným valivým zvukem jsou například úvodní The Loss Of Fury nebo They Shall Not Pass. Promo singl, jenž uvedl na scénu dlouho očekávanou studiovku, byl (šestiminutový!) Downshifter, na který jsem si dlouho zvykala, ale písnička netrpí na hluchá místa a utváří zajímavou atmosféru. Druhá půlka alba byla klidnější, ale stále na úrovni a kvalitní.

Pokud vám jméno Heaven Shall Burn nic neříká, ale metalcore nebo prostě řízný melodický core je vaše gusto, určitě byste měli sáhnout po desce Wanderer. Pro posluchače, co tuhle kapelu neznají, je to vhodný začátek. A třeba vám pro svou divokost, melodické linky a líbezné kytarové vyhrávky taky padne do noty!

 

Název nosiče: Wanderer

Interpret: Heaven Shall Burn

Žánr: moderní metalcore

Skladby:

01. The Loss of Fury,

02. Bring the War Home,

03. Passage of the Crane,

04. They Shall Not Pass,

05. Downshifter,

06. Prey to God,

07. Agent Orange,

08. My Heart Is My Compass,

09. Save Me,

10. Corium,

11. Extermination Order,

12. A River of Crimson

Stopáž: 52:41

Vydavatelství: Century Media

Hodnocení: 88 %

HSBband

Zdroj foto/obálka: http://www.heavenshallburn.com/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Pale&coy a její městské lišky

PaleAndCoy perex.jpgPísničkářka Eliška Míkovcová, vystupující pod pseudonymem pale&coy, oslovila svou hudbou příznivce melancholické hudby, spojené s výraznými melodiemi a promyšlenými texty. Spolu s hudebníkem a moderátorem Radia 1 Zdeňkem Lichnovs...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Napadlo vás někdy, co rádi jedli světoví diktátoři?

jak nakrmit diktatora 200V nakladatelství Dokořán vyšla velmi zajímavá kniha polského reportéra a spisovatele Witolda Szablowskiho s názvem Jak nakrmit diktátora.

 

...

Divadlo

Splašené nůžky – tak trochu jiná hra

200divSplašené nůžky Paula Pörtnera lákají větou „detektivní komedie, ve které, o tom, kdo je vrah, rozhodujete Vy“! Právě tento styl, jenž zapojuje do příběhu diváky, dělá z této hry druhý nejdéle uváděný titul na světě. Ostatně, není divu. Ve Slušovicích je v N...

Film

Film S tebou mě baví svět slaví čtyřicáté narozeniny

s tebou me bavi svet 200Každý rok se těšíme, až jej budou o vánočních svátcích vysílat. Film o rodinné výpravě na chalupu v beskydských horách, kde děti zažívají zimní dobrodružství spolu s jejich tatínky. Řeč je o nepřekonatelném díle Marie Poled...