Chris Bay přináší svým posluchačům slunce

Chris Bay přináší svým posluchačům slunce

Tisk

Chris Bay Chasing The Sun 200Zpěvák německé skupiny Freedom Call Chris Bay vydal ke konci února sólovou desku s názvem Chasing the Sun. Rozhodl se k tomu, protože měl mnoho napsaných písní, které se mu nehodili do repertoáru Freedom Call.

 



Chris Bay je čtyřicetipětiletý kytarista a zpěvák německé powermetalové hudební skupiny Freedom Call, kterou založil v roce 1998. Je v ní hlavním skladatelem a společně mají kluci na kontě 9 alb, 2 výběrové desky a také 2 DVD. Vydání sólové desky není žádnou snahou o sabotáž nebo tvorbu konkurence pro Freedom Call, ale spíše splnění snu v podobě vlastního vydaného materiálu dosud schovaného v šuplíku.

Na úvod podotýkám, že kdo nemá rád Freedom Call, tak by se této desce měl obloukem vyhnout. Myslím, že ho nemůže oslovit, naopak spíš znechutit tím, jak z ní čiší pozitivno a také to slunce z názvu. Já jako obdivovatelka této veselé německé power metalové skupiny jsem byla nadšená a moc si poslech i hlas sympatického Chrise Baye užívala.

Nejvíc mě oslovila první část alba, která je více živá a srší z ní energie. Úvodní Flying Hearts má skvělý začátek a je opravdu aktivizující a na podobné veselé vlně se nese i další Light My Fire. Celkové vyznění desky však nejlíp vystihuje další song a zároveň singl Radio Starlight. Jedná se o píseň značně líbivou, která by opravdu měla šanci dostat se do rádií. Je tím pádem na můj vkus i trochu tuctová, ale ve videu můžete vidět Chrise, jak si to neuvěřitelně užívá a zpívá: „I sing a song / turn it on / just for you and everyone“. Prostě chce jen zpívat a pro všechny, různým stylem, v různých aranžmá, ale hlavně s radostí a energií.

Něžnější polohy ukazuje Chris v pomalých kouscích jako je Where Waters Flow in Heaven nebo v závěrečném slaďáku Love Will Never Die. I tyto pomalé písně mají něco do sebe, dobře se poslouchají a mají naopak zvláštní nostalgickou náladu. Na koncertech bude podle mě perfektně fungovat zapamatovatelný song Hollywood Dancer vybízející k tančení i zpěvu „everybody loves me, everybody is calling my name“ nebo také skákačka Move On s nenápadným klávesovým začátkem. Její rytmus je vlezlý, ale takový klasický a jednoduše dobrý.

Chasing the Sun není kopírka Freedom Call, přesto zde nechybí Bayův rukopis a jeho hlas prostě poznáte a nespletete si ho. Album nenabízí nějakou vysoce kvalitní hudbu; někdy budete mít dokonce pocit, že už jste takovou melodii někde slyšeli. Nečekejte ani nějaké ohromující výkony, ale spíše desku, u které se můžete uvolnit a odpočinout si. Písničky jsou hravé a každý si v nich může najít to svoje.

Chris Bay už oznámil turné k této desce a já jsem nadšená, že se v říjnu ukáže i v naší republice – konkrétně 19. října v Praze a o den později ve Zlíně. Už teď se těším na tu energii, kterou do nás napumpuje a jsem zvědavá, co přidá k těmto 11 songům navíc.

chris bay

Chasing the Sun
Interpret: Chris Bay
Žánr: rock, power metal
Skladby: Flying Hearts, Light My Fire, Move On, Radio Starlight, Silent Cry, Hollywood Dancer, Keep Waiting, Misty Rain, Where Waters Flow in Heaven, Bad Boyz, Love Will Never Die
Stopáž: 41:45
Vydavatelství: SPV GmbH
Hodnocení: 90 %


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Textař skupiny Kabát: „Texty se tak nějak cenzurujou samy.“

kabat logoSkupina Kabát je pro mnohé synonymem nejlepší české kapely. Ať si o nich každý myslí co chce, není snad nikoho, kdo by neznal její texty a nevybavil si Pepu Vojtka za mikrofonem. My jsme zpovídali basistu, k...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Skála je román, který je zosobněním přívlastků MIMOŘÁDNÝ, JEDINEČNÝ, STRHUJÍCÍ

Skala 200Skála je prvním románem trilogie odehrávající se v autorově rodném Skotsku. Čtenáři na román z tohoto prostředí dlouho čekali a Peter May jim jejich očekávání splnil na dvě stě procent. Napsal děs...

Divadlo

Pilsen Busking Fest 2022 oznamuje hlavní hvězdy svého programu

busking fest200Mezinárodní festival Pilsen Busking Fest, který už devátým rokem láká na vyvážený a velice pestrý program se po roce znovu hlásí o slovo. Tato přehlídka plná muzikantů, cirkusáků, akrobatů a dalších uměleckých profesí se uskuteční na konc...

Film

HBO GO přináší třetí řadu Temného případu!

TP TP perexHBO GO aktuálně napíná diváky Temného případu. První dva díly třetí série rozhodně dobře nalákaly a čekáme na další. Znovu je úspěch dán výběrem bezvýhradně charismatických herců v roli detektivů, kteří se v každé sérii dostávají divákovi pod k...