Fanúšikov Uprisingu neodradil ani dážď

Fanúšikov Uprisingu neodradil ani dážď

Tisk

Uprising perexV priestoroch Zlatých pieskov v Bratislave sa počas 24. a 25. augusta konal festival Uprising. 

 



Tisícky návševníkov nezastavil ani dážď a svojich frontmenov si prišli pozrieť. Dobrú pôdu na večer pripravila japonská kapela Derrick Morgan The Skalites. Po nich ale už vystúpila hviezda, nemecká reggae kapela Gentleman.

Uprising 4

Jeho piesne sú v rotácii jamajských rádi a má za sebou spoluprácu so zvučnými menami ako je Shaggy, Sean Paul, Ky-Mani Marley, či Alborosie alebo Aloe Blacc. Slovenské publikum si získal už prvými tónmi. Nielen že ich oslovila jeho chytľavá muzika chytľavá,aj to o čom spieva. Je to o živote, ktorý si len málo kto z nás vie predstaviť. Tí, čo mali chuť na niečo tvrdšie, sa poobzerali po inom stage, ale nenechali si ujsť show Onyx & Dope D.O.D. .

Uprising 2

Na druhý deň v rámci bohatého programu si zahrala skupina Inner Circle, ktorá mala na Slovensku svoju premiéru. Nezabudli ani na najznámejšie hity ako Bad Boys či Sweat (A La La La La Long). Večer však už patril najmä synovi slávneho Boba Marleya Julianovi Marley, ktorého piesne si fanúšikovia s radosťou vychutnávali aj počas padajúcich kvapiek letného dažďa.

Uprising 1

Program tohtoročného festivalu bol bohatý, každý si v ňom našiel to svoje a svoj štýl. Niektorí dali prednosť hip-hopu, rapu, drum and bass, reggae, iné uprednostnili niečo tvrdšie.

Uprising 3

Foto: Lenka Meravá

www.uprising.sk


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Chilližrout Jan Bruncko: „Jistý pocit „spolutrpitelství“, převažoval nad rivalitou“

chillizrout 200Pomalu, ale jistě se blíží festival milovníků pálivého Chillibraní, jehož součástí je i mistrovství České a Slovenské republiky v pojídání pálivého. Právě této soutěže se už dvakrát účastnil pan Jan „Konrád“ Brunc...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Alžběta Dvořáková: Herkules a strašidla

herku200Jestli je autorka opravdu také lektorkou češtiny pro cizince, tak potěš! Při jejích hodinách musí být náramná sranda a její žáci se jistě s češtinou seznamují tou nejsrdečnější, nejvtipnější, nejúžasnější a nejpřirozenější formou! Neboť její dětská knih...

Divadlo

Divadelní loď Tajemství

Před dvanácti lety na břehu Vltavy zakotvila nevídaná loď. Loď s oponou, s divadelními prkny a programem pro malé i velké. Na boku s velkým nápisem Tajemství, s podtitulem Bratří Formanů si křižuje dvě největší české řeky, kotví...

Film

Nevšední festival íránského filmu
ImageVe středu 11. ledna odstartuje v kině Světozor historicky první filmový festival íránského současného filmu, který potrvá do neděle 15. ledna. Co všechno divákům přinese letošní zahajovací přehl...