Metalové okénko srpen

Metalové okénko srpen

Tisk

mo 200Srpen uběhl jako voda, prázdniny jsou za námi a nezbývá, než se podívat na to, co se událo ve světě tvrdé hudby. Tradičně vás čeká nálož různorodých klipů, ale bohužel i smutná zpráva - metalcoreová komunita přišla o zpěváka Kylea Pavonea. Najdou se ale i pozitivní informace, tak čtěte dále!

 

Poláci Behemoth vydají 5. října své nové album I Loved You At Your Darkest. Takový název desky byste určitě od černokněžníků nečekali, co? Frontman Nergal ale vysvětluje: „Jde o verš z Bible. Vlastně je to výrok samotného Ježíše. Že to Behemoth použil jako základ pro naši desku, to je extrémní svatokrádež.“ V souvislosti s novým albem vypustili do světa barvitý videoklip k prvnímu singlu, God=Dog, který najdete jak v cenzurované tak necenzurované verzi:

V oběhu je i nový klip kapely Machine Head, konkrétně ke skladbě Volatile z jejich nejnovější desky Catharsis, jež vyšla letos v lednu.

A do třetice všeho dobrého další klipy, tentokráte z jiného soudku, tentokráte budeme propagovat grindcore. Kapela Pig Destroyer o sobě nedala šest let znát, ale už 7. září vydává desku, v pořadí již šestou, s názvem Head Cage. Videoklip nabízí k písničce The Torture Fields:

{youtube}ZDn084oMsL4{youtube}

A taky k songu Mt. Skull:

{youtube}7IMhNSro3GE{/youtube}

Americká banda kolem Maxe Cavalery Soulfly vydá své 11. album 19. října pod hlavičkou Nuclear Blast. Deska se bude jmenovat Ritual a najdeme na ní 10 skladeb. Navnadit vás může trailer a rozhovor s Maxem:

Poslední srpnový den vydala desku The Burning Cold finská metalová kapela Omnium Gatherum. Z ní můžete omrknout videoklip ke skladbě Refining Fire:

Hororový král Wednesday 13 úspěšně ukončil šňůru turné po Evropě, vrátil se domů do Ameriky a je připravený začít pracovat na nové desce, která by mohla vyjít už z kraje následujícího roku. Zatím poslední deska, Condolences, vyšla před rokem a byla pěkně našlápnutá!

Metalcoreová banda We Came As Romans přišla o svého vokalistu! Kyle Pavone byl 19. srpna převezen do nemocnice a po šesti dnech zde i umřel, ve věku 28 let. Příčinou smrti je předávkování drogami.

Rocková kapela Saliva, která vznikla už v roce 1996, vydá 19. října své desáté album, které se bude jmenovat 10 Lives. Těšit se můžeme hned na 14 nových skladeb.

mo saliva

Řecká kapela Rotting Christ vydá koncem listopadu knihu Non Serviam: The Official Story Of Rotting Christ, kde popíše svou historii a nabídne mnoho rozhovorů jak se členy kapely, tak s dalšími hvězdami metalového nebe (např. Mayhem, Septicflesh, Behemoth). Knihu napsal frontman Sakis Tolis a Dayal Patterson (ten napsal řadu knih, např. Black Metal: Evolution Of The Cult nebo Into the Abyss). Kapela nedávno vstoupila do studia, aby zapracovala na materiálu, jelikož začátkem příštího roku chce vydat novou desku.

mo rotting christ

A na závěr další novinka z Řecka – orchestrální metalová kapela Septicflesh uzavřela dohodu s Nuclear Blast a plánuje, že příští rok u nich vydá novinku. Přitom jejich zatím poslední deska, Codex Omega, vyšla teprve před rokem. Nicméně, už teď se těším na jejich další dílo!

Zdroj: http://www.blabbermouth.net


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jsem hodně okysličován mladými spoluhráči v čele se zpěvačkou Danielou, říká Martin Němec

martin nemec200Je nezmar. Nebo ďábel? Tak nějak vidím muzikanta a navíc kapelníka, hudebního skladatele, textaře a malíře Martina Němce, a jsem ještě zdaleka nevyjmenoval všechno, čím vším se zabývá. Jeho originální vidění představuje tedy nejen hudba, s...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Temnota přichází. Je možné ji zastavit?

Usvit temna perexPrastarý svět magie již neexistuje. Hrdinové jsou mrtví, z velkolepých paláců se staly ruiny a bitvy mezi dobrem a zlem jsou zapomenuty. Je jen jedna skupina, která si pamatuje na minulost – Správcové, kteří přísahali, že budou chránit ...

Divadlo

Elita národa včera, dnes a zítra
ElityDoba se mění, ale lidé zůstávají stejní. Tento sociální jev má svou kladnou i zápornou stránku. Jestliže se ale v postkomunistických zemích objevují na vysokých společenských pozicích osoby spjaté s nechvalnou činností pro minulý režim, je tento úkaz silně...

Film

Světoběžný dokumentarista Joris Ivens

ivens 200Akademie múzických umění vydala již několik zasvěcených monografií věnovaných světově uznávaným filmařům, najmě dokumentaristům (nalezneme tu jména jako Jean-Luc Godard, Chris Marker, Karel Vachek, Jan Němec). Nyní přibyl svazek pojednávající o Joris...