Hudební ceny Evropy 2 odtajnily nominace. Nejvíce jich má Sebastian a Mirai

Hudební ceny Evropy 2 odtajnily nominace. Nejvíce jich má Sebastian a Mirai

Tisk

hudebni ceny 200Prestižní Hudební ceny Evropy 2 odkryly nominace za rok 2019. Výsledky 8. ročníku soutěže budou vyhlášeny 26. února živě v odpoledním vysílání Evropy 2 mezi 15. až 18. hodinou. Vedle oblíbených moderátorů Evropy 2 dorazí na vyhlášení i řada dalších známých osobností. Fanoušci budou moci sledovat na webu a sociálních sítích rádia jak vlastní předávání, tak i rozhovory s vybranými vítězi a případně jejich unplugged vystoupení.

Předávání Hudebních cen Evropy 2 za rok 2019 proběhne již tradičně v prostorách rádia 26. února v době od 15 do 18 hodin. Moderování akce v rámci speciálního dílu Odpolední show Evropy 2 se ujme osvědčená dvojice Zorka Hejdová a Tomáš Zástěra. K nim do studia přijdou předávat sošky vítězům další oblíbení moderátoři Evropy 2. Live streamem ze studia bude provázet na Facebooku Ondra Urban, na webu pak poběží rozhovory Katky Říhové s vítězi. „Hudební ceny Evropy 2 se postupem času staly velmi prestižní záležitostí, z čehož máme samozřejmě obrovskou radost. Jedná se zároveň o jedinou hudební éterovou cenu u nás,“ uvádí Martina Říhová, výkonná ředitelka společnosti Active Radio. A dodává: „Posluchači se mohou opět těšit na řadu známých osobností především z hudebního světa. Loni na předání dorazili například zpěvák Lipo, české kapely Czech It, Mirai či finští The Rasmus, aby zahráli unplugged vystoupení přímo ve studiu Evropy 2.“

Pro letošní rok nejvíce nominací, konkrétně tři, získal zpěvák Sebastian a kapela Mirai. Z českých interpretů se na seznamu opakují ještě jména kapel Chinaski, Czech It a Mandrage nebo zpěvačky Lenny. Ze zahraničních interpretů po dvou nominacích získali zpěvák Alec Benjamin, zpěvačky Alessia Cara a Miley Cyrus nebo kapela Jonas Brothers. O titul Domácí objev roku se utkají Marcell, Niko a Nykki.

Hudebni ceny

Vítěze v jednotlivých kategoriích vybírají opět ti nejpovolanější, a to posluchači a hudební fanoušci. Hlasovat pro své favority mohou na webu Evropy 2 od 1. do 21. února. Jedinou výjimkou jsou kategorie Divoká karta, o níž rozhodne odborná porota, a Nejstreamovanější song Youradio. Zde zvítězí skladba, kterou uživatelé streamovací služby Youradio nejčastěji poslouchali v loňském roce.

Stejně jako v předchozím roce se mohou i letos posluchači zapojit do on-line feedu, tedy publikovat na Facebook, Instagram nebo Twitter příspěvek s hashtagem #e2hudebniceny. Jejich příspěvek se tak objeví přímo na stránkách rádia, odkud budou čerpat moderátoři některé vybrané komentáře a citovat je v éteru.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů: Knihovny pro K21, Plzeň-Lobzy

brezen-mesic-ctenaru 200Regály plné knih, u počítače dáma či pán, který obřadně přebírá vracené knížky a zapisuje nově vypůjčené. Místnost specificky vonící – tak voní jenom tištěné publikace, stojící jako vojáci v řadách. V sále tichý šum, jak...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Jak Králičí válečníci prohrávají s Divokými kočkami

KV 1Knihu o divokých králíčcích napsala ve svých jedenácti letech Kristýna Pokorná a loni za ni získala Zlatý oříšek, cenu, která je udělována deseti nejnadanějším dětem z České republiky. Je jistě obdivuhodné, když dívka v tak mladé...

Divadlo

Gazdova krv vás dostane korektními i nekorektními vtipy

altDivadelní festival Střetnutí Stretnutie zahájila hra Gazdova krv, ve které excelovala tvář festivalu Szidi Tobias a nejen ona.

 

...

Film

Jaká je cena bezpečí? Na to se bude ptát dvacátý pátý ročník festivalu Jeden svět

jeden svet 200Zdá se, jako by současným světem otřásala jedna krize za druhou. Válka na Ukrajině, energetická krize i změny klimatu. To vše jsou témata, která Jeden svět nemůže přehlížet. Festival každoročně přináší do kin desítky dokumentárních filmů o lids...