Metalové okénko listopad

Metalové okénko listopad

Tisk

mo 200Listopad nás místo listí zasypal videoklipy a že si můžete vybírat z tolika žánrů, až se hlava točí! Taky se dovídáme, že hlavně v únoru nás spousta kapel potěší novým matrošem. No prostě pořád se něco děje!

 

 

Na podporu svého nového alba, živáku s názvem Alive In Melbourne, které vyjde 20. listopadu, vydává ukrajinská metalovka Jinjer oficiální klip k písni Retrospection:

System Of A Down přišli po patnácti letech s novou hudbou! Konkrétně jde o dvě skladby, Protect The Land a Genocidal Humanoidz, které produkoval, hudbu i slova napsal právě kytarista kapely Daron Malakian. Jak se to povedlo, to můžete posoudit sami:

Foo Fighters vystrkují růžky, vždyť jim taky 5. února vychází nové album, už desáté! Medicine At Midnight bude obsahovat jen devět skladeb s hracím časem 37 minut a už teď si můžete udělat obrázek, jak to bude vypadat, a poslechnout si zvláštní písničku Shame Shame:

Metalisti ze San Francisca Machine Head vydali netradiční skladbu My Hands Are Empty. Evidentně se jim vydávání klipů zalíbilo…

Kapela Love And Death se 12. února vrací s novou deskou! Připomínám, že kapela nejdřív v roce 2012 vydala EP Chemicals a o rok později debutovou desku Between Here & Lost. Na novince Perfectly Preserved se můžeme těšit na 10 songů a jako ochutnávku tu máme chytlavý singl Down:

Till Lindemann (Rammstein) a Peter Tägtgren (Pain, Hypocrisy) ukončili spolupráci ve svém projektu Lindemann. Oba dva se budou věnovat vlastním plánům, ještě ale společně makají na vytvoření DVD z jejich koncertu v Moskvě, které by mělo vyjít na jaro. Till Lindemann zůstane aktivní i pod jménem Lindemann, avšak s novou sestavou.

Portugalští temně ladění Moonspell nás 26. února oblaží novým albem Hermitage, které je jejich třináctým albem a bude na něm 10 skladeb.

 mo moonspell

Švédští In Flames vzpomínají na koncerty a emoce, které je provázejí, v živáku Stay With Me:

Superkapela Killer Be Killed, sestávající z Maxe Cavalery (Soulfly), Troye Sanderse (Mastodon), zpěváka Grega Puciata (The Dillinger Escape Plan) a bubeníka Bena Kollera (Converge), vydala své druhé album 20. listopadu. Z desky Reluctant Hero můžete kouknout na klip k From A Crowded Wound:

Rockeři Puddle Of Mud vydlai loni v září desku Welcome To Galvania a z ní nám předkládají videoklip k písničce Go To Hell:

Phil Anselmo je nezmar a angažuje se v tolika kapelách, až je těžké, udržet si o tom přehled. Jednou z nich je i vynikající black metalová grupa Scour, která 27. listopadu vydala EP The Black s šesti písněmi. Jejich tvorbu můžete ohodnotit v klipech Doom:

a Flames:

Zdroj: https://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů: Knihovny pro K21, Plzeň-Lobzy

brezen-mesic-ctenaru 200Regály plné knih, u počítače dáma či pán, který obřadně přebírá vracené knížky a zapisuje nově vypůjčené. Místnost specificky vonící – tak voní jenom tištěné publikace, stojící jako vojáci v řadách. V sále tichý šum, jak...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Bravurní pokus Marcuse Chowna porozumět světu

Jaky to nadherny svet 200Marcus Chown je držitelem několika ocenění za vědecké publikace z oblasti fyziky a oblíbeným popularizátorem vědy. Nakladatelství Kniha Zlin dosud vydalo několik jeho knih – publikaci Kvantová teorie...

Divadlo

Koně se také střílejí – zlínské divadlo představí taneční maraton na život a na smrt

Kone se take strileji Plakat 200Šest hereckých párů tančících na jevišti Velkého sálu za doprovodu živé kapely. Nekonečný taneční maraton, při kterém by člověk vypustil duši. Ale právě tento tanec možná pomůže přežít čas hospodářské krize. ...

Film

Rusovlasá a vzpurná Rebelka zpříjemní konec prázdnin

rebelkaVýpravná akčně-dobrodružná pohádka protkaná kouzlem a folklórem skutečného Skotska. V těchto dnech do českých kin přichází nový dobrodružný fantasy animák o odvážné rusovlásce Meridě. Americký film Brave (statečná), v českém nepříliš...