Giudi a Mejla z Vypsané Fixy vydávají společný singl Sleeping Boy

Giudi a Mejla z Vypsané Fixy vydávají společný singl Sleeping Boy

Tisk

guidi 200Giudi vydává nový singl ve spolupráci s Mejlou ze skupiny Vypsaná Fixa. Po něm získala skladba také svůj název Sleeping Boy. Do hlavní role obsadila zpěvačka tanečníka a stylistu Matěje Pšeničku.

 

 

„Tato spolupráce vznikla naprosto spontánně. Mejla je můj blízký kamarád a vždy s ním konzultuji moje skladby během jejich tvůrčího procesu. Jednou při podobné session mi pustil svůj rozpracovaný song, hodně mě bavil, proto jsem do něj rovnou zkusila nahrát vokální melodii. Sedělo to skvěle, řekli jsme si, že tuhle skladbu má smysl nahrát a dotáhnout do konce," vysvětluje k procesu tvorby nového singlu Giudi.

Mejla pravidelně hraje na různých akcích se svým DJ setem, jeho pseudonymem je Sleeping Boy. Podle něj dostal název také singl, který částečně vznikal v pražském Faust Records. Podílel se na něm i Vegy Táborský (FVTVRE, Wild Tides) a s finálním mixem pomohl i britský producent Alan Bleay (Wolf Alice, Charli XCX). Sleeping Boy vychází pod britským labelem Minimal Surface.

guidi 1

Vydání skladby doprovází i klip, který zobrazuje příběh kluka ztraceného ve své hlavě. Pohybuje se v industriálním prostředí velkoměsta a je pohlcený stereotypy současné doby. Jako každý z nás, i Sleeping Boy má své stinné kapitoly a hledá svobodu. Hledá v sobě sílu porazit své démony.

Do hlavní role obsadila Giudi svého kamaráda – tanečníka, stylistu a modela Matěje Pšeničku. „Jeho výrazová performance v klipu je reakcí stavu duševna v závislosti na dnešní společnost a Matěj se téhle role zhostil opravdu skvěle. Z výsledku mám obrovskou radost," dodává Giudi. V klipu se prezentují také lidé z New Aliens Agency, se kterými Giudi v minulosti spolupracovala na klipu Tribe. Další role obsadili její kamarádi, kterým Giudi touto cestou děkuje. Klip Tribe je nyní nominovaný na Anketě Žebřík v kategorii Videoklip roku.

Na jaře 2020 má Giudi v plánu dokončit práce na svém debutovém albu a vydat další nový singl s klipem. Letošní booking je zaměřený výrazněji na zahraniční akce, v Čechách bude ale také několik možností, kde vidět Giudi naživo.

Giudi2


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

NEZAPOMÍNEJME DĚTEM VYPRÁVĚT - Rozhovor se Spolkem Storytelling

Storytelling200Spolek Storytelling se věnuje vyprávění příběhů už několik let. Vypráví na nejrůznějších akcích, ve školách, knihovnách, na festivalech, v divadlech i kavárnách. Učí také zájemce na seminářích, jak poutavě a zajímavě vyprávět, ať už dětem ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Válečný zločinec nebo jen loutka svého otce?

dedictvi valky perexNěmecko, rok 1946. Klára Falkenbergová, která během války řídila významný rodinný podnik, přišla o všechno. Má pouze falešné doklady a naději, že svatba vyřeší její většinu jejích problémů. Poté, co jí nejlepší přítelkyně Elisa...

Divadlo

Tajem staré lišky Báry Hrzánové: Báječný životopis svérázné herečky

hrzanova 200Životopisné knihy jsou mojí vášní. Ne, že bych je vyhledávala, ale když se mi dostanou do ruky, nepohrdnu a patřičně si je vychutnávám: pokaždé totiž mají jinou chuť. Záleží na osobnosti, o které je tu psáno. Jinak si čtu o Nigelle Lawson, jinak o Frediem Mercurym.

...

Film

Film Ghoul

ghoul 200Film Ghoul je temný thriller inspirovaný skutečnými událostmi, který má 26. Února celosvětovou premiéru v České republice.

...