Kapela Vlny nahrála veselou píseň o smrti, singl vzešel ze spolupráce s Markem Rakovickým a Borisem Carloffem

Kapela Vlny nahrála veselou píseň o smrti, singl vzešel ze spolupráce s Markem Rakovickým a Borisem Carloffem

Tisk

vlny 200Skladba Země vznikla z česko-slovenské producentské spolupráce. Svůj díl na ni má vedle samotné kapely také Boris Carloff i Marek Rakovický z Lvgnc studios.

 

 

Píseň má smutný kontext, kapela ji totiž složila poté, co jí zemřel jeden velmi blízký člověk. „Dlouho jsme se s tím rvali a nakonec jsme se z té bolesti vyhráli a vyzpívali. Písnička je sice o smrti, ale má v sobě naději," vysvětluje k tématu skladby zpěvák kapely Vlny Karel Kolčava. „Když vám odejde blízký člověk, je to těžké a smutné, ale nakonec zjistíte, že je důležitý odkaz toho dotyčného člověka. Musíte ale najít cestu, jakou se s tím vypořádat," dodává.

Singl nahrávali členové kapely na Slovensku, a to v bratislavských Lvgnc studios s Markem Rakovickým. V jeho studiu vzniklo mnoho skvělé hudby od interpretů jako Billy Barman, Katarzia, Korben Dallas, Jana Kirschner nebo Lake Malawi. S aranžemi pomáhal Boris Carloff.

Klip vznikl ze spolupráce s týmem No Stress Production, jehož hlavními osobnostmi jsou Martin Müller a David Laňka. „S Davidem jsme dávali dohromady téma a scénář, oslovili jsme nadějné herce z Olomouce a herečku Janu Kotrbatou z Vinohradského divadla. David má výbornou schopnost šířit kolem sebe velmi pozitivní energii a na výsledku se to určitě promítlo. Jinak bysme natáčení v mrazu zvládali o dost hůř," vzpomíná na natáčení Karel Kolčava.

V původních plánech kapely bylo vydání nového alba ke sklonku letošního roku. „Bohužel se zavřeli hranice a my nemůžeme jezdit natáčet do Bratislavy. Takže termín vydání se bude odvíjet od toho, kdy zas budeme moci cestovat. Zatím tvoříme a odpočíváme. Určitě nás to nezlomilo a zůstáváme dál věrni našemu mottu – na světě je krásně!," uzavírá optimisticky Karel Kolčava za celou kapelu.

vlny1


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Sto zvířat: „Tlustej chlapeček se včelou v kalhotách bude naše nejroztomilejší deska“

200rozSka kapela Sto zvířat, kterou původně založila partička nadšených pedagogů, vystupuje už od roku 1990. Při příležitosti koncertu skupiny v brněnském klubu Fléda jsme vyzpovídali frontmana a spoluzakladatele Jana Kalinu. Zaujal především svou pohotovostí a ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Je libo trochu světového street artu?

street 200Jedenadvacáté století je stoletím, v němž se všechno extrémně zrychluje, na vše je málo času a lidé se z různých důvodů vzájemně odcizují. S tímto trendem mnohdy souzní i umění, které má mnoho forem a už dávno neplatí, že abychom viděli obrazová umělecká díla, mu...

Divadlo

Autentická vzpomínka na devadesátá léta aneb punk’s not dead v brněnském HaDivadle

roky 90 200Jaká byla devadesátá léta pro generaci dnešních třicátníků? Jak jsme prožívali a vnímali dobu, kdy se naši rodiče opět stali dětmi v prchavém ráji divokého kapitalismu? Ondřej Novotný nám ve své nové divadelní inscenaci představuj...

Film

Křehká komedie o dívce z továrny na koláčky štěstí

fremont-foto-07

Americký snímek Babaka Jalaliho Fremont nadchl diváky na festivalu Sundance i na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech, odkud si odvezl Cenu za režii. Křehká komedie sleduje osudy mladé dívky ...