Mladý klavírista Pavel Vondráček vyráží na turné po českých městech

Mladý klavírista Pavel Vondráček vyráží na turné po českých městech

Tisk

Pavel Vondracek 200V průběhu srpna, září a října se mohou fanoušci klavírních melodií těšit na turné teprve 22letého klavíristy Pavla Vondráčka s názvem Love Stories Tour. Původní květnové a červnové termíny musely být kvůli pandemii koronaviru o pár měsíců posunuty, nic se ale nemění na tom, že je připraven bohatý program plný nejen autorských skladeb z obou dosavadních alb mladého hudebníka, ale i skladeb převzatých. Turné se skládá z celkem 12 koncertů, začíná 15. srpna v Teplé u Mariánských Lázní a končí v Plzni. Vstupné je 250 Kč, na některých koncertech dobrovolné.

Původně květnové a červnové termíny turné musely být přesunuty na srpen, září a říjen, ale program koncertů nebude o nic ochuzen. „Publikum se může těšit na zhruba hodinu a půl dlouhý koncert klavírní hudby. Společně s hostujícími klavíristy a houslisty představíme vybrané skladby z mých dvou alb, hudbu Yirumy, Einaudiho, Chopina a dalších. Oproti tradičním recitálům klasické hudby je prostředí koncertu úplně jiné,“ popisuje klavírista Pavel Vondráček připravované koncerty.

Celé turné zahájí koncert v Teplé u Mariánských Lázní 15. srpna, následovat budou dva koncerty v Poděbradech, které jsou klavíristovým rodným městem. Dále jsou v plánu větší česká města jako Ostrava, Olomouc, Brno, České Budějovice nebo Kolín. Klavírní koncert nemine ani naše hlavní město, Liberec či Hradec Králové. Turné bude zakončeno 24. října v Plzni.

Posluchači mohou očekávat vyladěnou atmosféru

Kromě hudby se organizátoři zaměřili na program a vše okolo něj. „Velmi důležité je pořadí skladeb, ale také prostředí, ve kterém vystupuji. Pro celé turné jsme vybírali zajímavé koncertní síně a stavby, které nabízejí atmosféru samy o sobě. To celé okořeníme osvětlením, svíčkami a na některých koncertech samozřejmě houslemi,“ dodává Vondráček, který nedávno s velmi pozitivními ohlasy pokřtil své druhé album.

Pavel Vondracek 1

Zazní skladby z nejnovějšího alba Love Stories

Na koncertě zazní mimo jiné skladby z nejnovějšího alba Love Stories, které bylo pokřtěno v prosinci 2019 a je osobní zpovědí umělce, který poprvé objevuje milostné vztahy. Album je pojato koncepčně, všech 17 skladeb je autorských a jejich pořadí je důkladně promyšleno, ale příjemné k poslechu jsou také samostatně. Kromě klavíru lze na albu zaslechnout také smyčce, zvony, perkuse, podkladové syntezátory a varhany.

O Pavlu Vondráčkovi

Pavel Vondráček je český klavírista pocházející z Poděbrad. Na klavír začal hrát ve svých 3 letech a velkou část svého dětství věnoval hodinám klasické hudby. Ve 13 letech objevil svou vášeň pro skladbu a klavírní improvizaci. Inspirací je mu například sopranistka Sarah Brightman či zpěvačky Enya a Dido. Jeho obdiv však mají také klasičtí skladatelé jako Chopin či Beethoven. Své debutové album s názvem Lost in the Wind vydal Pavel Vondráček v roce 2015. Druhé album Love Stories pak spatřilo světlo světa v prosinci 2019 a oproti předchozímu albu je čistě autorské. Kromě Vysoké školy ekonomické Vondráček aktuálně studuje na hudební akademii Berklee College of Music v americkém Bostonu.

Pavel-Vondracek2

Seznam koncertů: Pavel Vondráček – Love Stories Tour (2020)

15. 8. 2020, 19:00
Teplá u Mariánských Lázní, Modrý sál, Hroznatova akademie, Klášter premonstrátů (Klášter 1, Teplá)
Vstupné: dobrovolné

7. 9. 2020, 19:00
Poděbrady, Polabské museum (Na Dláždění 68, Poděbrady)
Vstupné: dobrovolné

8. 9. 2020, 19:00
Poděbrady, Polabské museum (Na Dláždění 68, Poděbrady)
Vstupné: dobrovolné

14. 9. 2020, 19:00
Ostrava, Komorní klub Ostrava (Velflíkova 8, Ostrava-Hrabůvka)
Vstupné: 250 Kč

15. 9. 2020, 19:00
Olomouc, Kaple Božího těla (Univerzitní 226, Olomouc)
Vstupné: 250 Kč

17. 9. 2020, 19:00
Brno, Barokní sál Místodržitelského paláce (Moravské náměstí 1a, Brno)
Vstupné: dobrovolné

19. 9. 2020, 19:00
České Budějovice, Konzervatoř (Kanovnická 22/391, České Budějovice)
Vstupné: 250 Kč

24. 9. 2020, 19:00
Kolín, Komorní sál, Městský společenský dům (Zámecká 109, Kolín)
Vstupné: 250 Kč

29. 9. 2020, 19:00
Praha, Kostel sv. Vavřince (Hellichova 18/553, Praha 5- Malá Strana)
Vstupné: 250 Kč

2. 10. 2020, 18:30
Liberec, Krajská vědecká knihovna (Rumjancevova 1 / 1362, Liberec)
Vstupné: 250 Kč

13. 10. 2020, 19:00
Hradec Králové, Velký sál Adalbertina (Československé armády 300, Hradec Králové)
Vstupné: 250 Kč

24. 10. 2020, 19:00
Plzeň, Dům hudby (Husova 30, Plzeň 3)
Vstupné: 250 Kč

Autor foto: Jan Strnad

Více informací: Pavelvondracek.com


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s Robertem Vanem

200rozNarodil se na Slovensku, emigroval do Spojených států a po sametové revoluci se vrátil do Prahy. V komerční sféře patří k vyhledávaným módním a portrétním fotografům. Krom toho, jako jeden z mála, využívá ve své vlastní tvorbě techniku rozšířenou v 19. ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Co si můžeme udělat doma sami?

Delame si to sami 200Podle Aleny Thomas, která na toto téma vydala již druhou knihu, rozhodně ledacos. Jak vysvětluje v úvodu své knihy, vše začalo, když ji oslovila redaktorka Nakladatelství JOTA Pavla Nejedlá, aby vydala recepty ze svého blogu. Pr...

Divadlo

Putování za zaniklým divadlem

Divadla 200V  tematické edici Zmizelá Praha právě teď vydává nakladatelství Paseka ve spolupráci s Národním muzeem (jeho Divadelním oddělením) práci teatroložky Olgy Vlčkové (*1976) s názvem Divadlo a divadelní scény.

...

Film

Na začátku února vstoupí do kin životopisný snímek Spravedlnost pro Emmeta Tilla

Spravedlnost 200V srdceryvném příběhu podle scénáře Michaela Reillyho, Keitha Beauchampa a Chinonye Chukwu, která zároveň film režírovala, je hlavním aktérem čtrnáctiletý chlapec jménem Emmett Till, který byl usmrcen brutálním lynčováním za to, že v 50. l...