„Piš mi básně,“ zpívá Albert Romanutti. Bert & Friends mají nový singl a videoklip následovaný singlem

„Piš mi básně,“ zpívá Albert Romanutti. Bert & Friends mají nový singl a videoklip následovaný singlem

Tisk

bert and freinds 200Kapela Bert & Friends, nominovaná na Cenu Anděl v kategorii Objev roku za album SUPR, se letos proměňovala do různých podob. Ty nyní maximálně zhmotnila v novém videoklipu k singlu Piš mi básně, který otevírá mini albovou novinku Panna a netvor.

 



Piš mi básně je dle frontmana nejepičtější song, jaký kapela dosud nahrála. „Nejsilnější pocit, který v téhle písničce je, je pospolitost. Proto se v klipu sejdou všechny světy, které jsme doposud s Bert & Friends vytvořili, a to na rodinné oslavě, kde se vlastně slaví jen radost ze života,” říká Albert Romanutti. Filmovou podobu singlové novinky režíroval Pavel Borovička, který pro kapelu natočil i několik předchozích videoklipů.

Na pátek 27. 11. je naplánováno vydání EP Panna a netvor, které vychází přesně rok po předchozím EP SUPR, čímž kapela pokračuje v tendenci vydávat novou hudbu méně často, ale zato jí věnovat maximální péči. I přes krátkou stopáž je totiž Panna a netvor po hudební stránce natolik bohatá a celistvá kompozice, že působí jako plnohodnotné album. „Během skládání těchhle písniček jsem brečel,“ podotýká k albové novince frontman Albert Romanutti. „Když jsem pak rozdělané songy poslouchal ve sluchátkách na ulici, tak jsem brečel taky. Hudebně je to totiž vyvrcholení všeho, co s Bert & Friends tvoříme.”

V listopadu a prosinci měla kapela odehrát své doposud největší turné 2050 TOUR, nicméně vzhledem k současné situaci ho musela přeložit na jaro 2021.

bert and friends1

O Bert and Friends

Po prvotním virálu sóla na rybu v Plodech moří se Bertovi a spol. podařilo utvrdit svůj status zábavného, a přesto velmi sofistikovaného úkazu české scény, který je třeba brát vážně – mix barevného osmdesátkového dream popu, psychedelie a hezkých melodií nenechal nikoho na pochybách, že má před sebou velký objev poslední doby a s trochou štěstí i malinký náhled budoucnosti popu u nás. Po několika singlech a ikonických videoklipech kapela loni vydala EP SUPR (nominované na Objev roku v Cenách Anděl) a odjela vyprodané turné, včetně naprosto plné MeetFactory v Praze.

V čele skupiny stojí Albert Romanutti, jehož autorský rukopis nezapře vystudovaného skladatele, ale zároveň také někoho, kdo chce dělat věci jinak a nově. Bert & Friends do českého popového rybníčku vnáší závan excentricity, která tady dlouho chyběla.

Bert and Friends jsou: Albert Romanutti, Jakub Šindler, David Herzig a Vladimír Mikláš

Bert and Friends2

Více informací:
www.bertandfriends.com
www.facebook.com/Bert.and.Friends.music
www.instagram.com/__bert__and__friends__


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Od dětství mě lákal svět filmu. To není klišé, tvrdí maskér Bobo Sobotka

bobo sobotka 200Už před lety si zvolil profesi maskéra, díky čemuž se podílel na řadě nezapomenutelných filmů a poznal přitom fůru osobností. Bobo Sobotka spolupracoval nejen s Karlem Kachyňou, ale také třeba s Milošem Formanem, když tady točil oscarovéh...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Scénář Lásky

scen 200Tato kniha mi nějakou chvíli ležela, nebo spíš stála v knihovně a čekala, až na ni přijde řada. Já totiž mívám období. Období thrillerů, detektivek, dobrodružné literatury, romantiky apod. A já byla zrovna v jiném období než romantickém, a tak jsem t...

Divadlo

Divadelně-pohybové představení MANSON v NoDu: když je tanec eufemismem pro agresi
ImageNa otázku, proč miluji skupinu DOT 504 (a vedle mě i stovky dalších fanoušků a příležitostných diváků), se nabízí velice snadná odpověď: protože jsou mladí, talentovaní, charismatičtí a otevření novým experimentům. A...

Film

Kate Winslet prožívá mrazivé drama v horách

 

hora mezi nami 200Zima se teprve blíží, ale diváci si mrazivé teploty a všudypřítomný sníh můžou užít v novém romantickém dramatu Hora mezi námi. Podle traileru se může zdát, že se spíš jedná spíše o napínavý thriller – popravdě je film...