Právě vyšlo nové album Petra Linharta Nezvěstní

Právě vyšlo nové album Petra Linharta Nezvěstní

Tisk

Linhart Nezvestni 200Páté řadové album písničkáře Petra Linharta, dříve člena kapel Majerovy brzdové tabulky a Čp. 8, nese název Nezvěstní. Autor na desku zařadil jedenáct nových písní, tradičně inspirovaných krajinou a příběhy jejích obyvatel. Provede nás Kafkovou Siřemí, připomene zapomenuté osudy těch, kteří v saském pohraničí těžili uran pro sovětskou jadernou bombu, vydá se přes české Lourdy v Polici nad Metují kolem umírajícího špitálu na konci města. A podél křížků u silnic v místech, kde duše odešly z tohoto světa, nás dovede až k poslední stopě v bílé pláni a k otázce, která se vine celým albem: Kam odcházejí naši drazí nezvěstní?

Petra Linharta na albu doprovázejí Josef Štěpánek, Jan Steinsdörfer, Jan Lstibůrek a Martin Novák, ve třech písních hostuje zpěvačka Marie Puttnerová. Obal s využitím fotografií Pavla Büchlera navrhli Karel Haloun a Luděk Kubík.

Petr Linhart (* 3. února 1962), český písničkář. V letech 1979–1981 hrál v kapele Listy, v letech 1982–1985 ve slavné skupině Járy Ježka Čp. 8 a v roce 1986 založil skupinu, pozdější Majerovy brzdové tabulky (alba Místa častých zjevení; Gabréta; Babí Jan; Ryba ryb; Pálava; Noc ozvěn). Po roce 2000 vystupuje především sólově, v duu s Josefem Štěpánkem a dalšími hudebníky. Texty jeho sólových alb obsahují náměty ze společné česko-německé historie a legend z česko-německého pomezí. Natočil pět sólových alb: Sudéta (2007), Autobus do Podbořan (2010), Rozhledna (2015), Milostné vzpomínky na Čp. 8 (2018) a Nezvěstní (2020), za alba Sudéta a Rozhledna byl nominován na žánrovou cenu Anděl.

OBSAH ALBA
1. Siřem
2. Johanngeorgenstadt
3. Marie
4. Nezvěstní
5. Dušičky na E48
6. Vejprty
7. Oči Viléma Pellyho
8. Urbex až na ex
9. Hraničky
10. Skytaly
11. Sbohem a kopeček

Hudba a texty Petr Linhart
Aranžmá a hudební produkce Josef Štěpánek

Petr Linhart – zpěv
Josef Štěpánek – kytary, oktávová mandolína, lap steel
Jan Steinsdörfer – klavír, klávesy
Jan Lstibůrek – baskytara, moog, kontrabas
Martin Novák – bicí, perkuse, zvonkohra
j.h.
Marie Puttnerová – zpěv (2, 5, 7)

Nahráno v květnu a červnu 2020 ve studiu 3bees v Jinočanech
Zvuk Petr Houdek a Adam Pakosta
Mix Adam Pakosta
Mastering Petr Fleissig

Linhart Nezvestni

Deska je k dostání v e-shopu nakladatelství Galén, v digitální podobě také na supraphonline.cz.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Majitel Zlatéknihy.cz: „Čtenářům přinášíme nižší ceny, nakladatelům vyšší zisky.“

zlate knihy 200Nedávno byl spuštěn nový projekt pro milovníky knih Zlatéknihy.cz. Na našem webu jsme o něm imformovali a strhla se zde zajímavá diskuze, proto jsme oslovili původce nápadu a majitele toho internetového knihkupectví pana<...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Čtyři tragické příběhy příslušníků habsburského rodu

tragedie v habsb dome perexMnoho členů rodu Habsburků mělo tragický osud. Kniha Tragédie v habsburském domě vám představí čtyři z nich. Autorkou knihy je německá autorka Sigrid-Maria Größing, která se specializuje na dějiny Habsburků. P...

Divadlo

Halloweenská noc patřila ve Zlíně premiéře hry Kráska z Leenane

kraska200Městské divadlo Zlín se rozhodlo právě na Halloweenský večer, 31. října, uvést tragikomedii irského autora Martina McDonagha Kráska z Leenane. Jak se povedlo převést tuto trýznivou hru, nabitou referencemi na nelehký život v zapadlém Irsku, na zlín...

Film

Zůstaly jen atomy věčnosti

atomy 200O krátkých filmech sotva nalezneme nějaké souhrnnější pojednání. Bývají zpravidla spojovány s dokumentární, případně animovanou tvorbou, ale nalezneme mezi nimi i snímky hrané. Když Lucie Česálková své knize Atomy věčnosti vtiskla podtitul Český k...