Do klání kapel Karlovarského kraje se přihlásily dvě desítky kapel. Uzávěrka přihlášek trvá už jen do konce března!

Do klání kapel Karlovarského kraje se přihlásily dvě desítky kapel. Uzávěrka přihlášek trvá už jen do konce března!

Tisk

top rooftop 200Pořadatelé karlovarského festivalu Top RoofTop vyhlásili 8. března výzvu talentové soutěže Top RoofTop Talenty 2021. Ta je otevřena hudebním kapelám a sólovým umělcům všech žánrů z Karlovarského kraje. Soutěžit mohou pouze projekty s vlastní autorskou tvorbou. Do uzávěrky přihlášek do soutěže zbývá posledních pár dní.

 

Soutěžící, kteří se přes online semifinále probojují do finálové pětice, vystoupí v prostorách sokolovského Alfa Music Clubu bez diváků. Profesionální štáb krajské internetové televize mvtv.cz z koncertního setu pořídí záznam, který poslouží nejen odborné porotě v rozhodování o vítězi, ale i samotným finalistům k další sebepropagaci.

Výzva k přihlášení do soutěže je venku necelé tři týdny a přihlásily se nám dvě desítky kapel nejrůznějších žánrů. Potěšilo mě, že i v této době vzniklo několik nových projektů, které se neváhali do Top RoofTop Talentů přihlásit a získat tak ceny, které jim mohou pomoci v jejich růstu,” říká booker, hudební publicista, dramaturg Top RoofTop festu a produkční soutěže Ricardo Delfino.

Kapely a sóloví umělci s autorskou tvorbou z Karlovarského kraje se mohou přihlásit do Top RoofTop Talentů do půlnoci 31. března 2021. Stačí vyplnit do online formuláře (http://bit.ly/TRTalentyForm) odkaz ke stažení fotografie soutěžícího, odkaz na stažení či online poslech vlastní tvorby (YouTube, Bandcamp, Spotify nebo Google Disk apod.) a pár vět popisu projektu. Přesná pravidla soutěže naleznete na webu pořadatele (www.toprooftop.cz/#soutez).

Soutěžící tak mohou v současné situaci bez koncertů nasbírat nové kontakty, získat promo záznam živého vystoupení a soutěžit o ceny jako voucher na nákup v kytary.cz v hodnotě 5.000,-Kč, OSA workshop se zahraničním producentem nebo 10 hodin nahrávání zdarma v Gerys studiu v Sulislavi. Nahrávací studio, kterým prošli Věra Bílá, Burma Jones nebo Znouzectnost, přislíbilo 20% slevu i pro všechny soutěžící ze soutěže Top RoofTop Talenty 2021. Vítězové cen poroty a diváků vystoupí také v programu Festivalu na ulici v Plzni a letní série Kulturně Ozdravné Kúry v Mariánských Lázních nebo na festivalu Žižkovská noc v Praze.

Osobně jsem ráda, že i v této době, kdy se veškerý život prakticky zastavil, vznikají nové projekty, které mohou začínajícím umělcům pomoct i na nadregionální úrovni. Zároveň si spolu s pořadateli soutěže slibujeme, že takto získáme lepší aktuální přehled o nových talentech našeho kraje, kteří jej mohou v budoucnu reprezentovat jako jejich předchůdci 100° nebo rodák Dan Bárta,” říká porotkyně TRTalentů, zastupitelka karlovarského kraje a dramaturgyně šviháckých akcí a Kulturně Ozdravné Kúry (KOK) Markéta Monsportová.

Součástí talentového klání bude před vyhlášením finále i vzdělávací workshop pro všechny zúčastněné. Tématem online setkání bude management, booking a PR uměleckých projektů vedený dramaturgem Top RoofTop festivalu Ricardem Delfinem za účasti hostů z profesionální hudební sféry. 

top rooftop

Více informací:
www.toprooftop.cz/#soutez
www.facebook.com/toprooftopfest/
www.instagram.com/toprooftopfest/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Ale já žiji v radosti, mám kolem sebe skvělé lidi, říká pěvkyně Dagmar Pecková

dagmar 200Moře krásné práce má za sebou i před sebou mezinárodně proslulá mezzosopranistka Dagmar Pecková. Zatímco na hudebním trhu má stále ještě aktuální a zcela unikátní album Hříšnice, jehož dramaturgii si dělala sama, pomalu už připravuje další projekt Wa...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Občanská válka, draci a dvě dívky. Jak nás ovlivňuje původ naší rodiny?

Kdyz se stiny natahuji perexAurora a Eva. Dvě odlišné dívky. Aurora je sirota, o kterou se stará její babička. Eva má milující rodiče. Jejich cesty se protnou během války, která obě poznamená.

...

Divadlo

Letní divadelní program pod petropavelskou katedrálou – již popatnácté

biskupsky dvur 200Malebný kout Zelného trhu ožívá neochvějně již patnáctým rokem poutavými příběhy z dílny Městského divadla Brno. I tentokrát je pro vás již připravena vskutku rozmanitá programová nabídka plná hvězd, které můžete obdivovat na letním neb...

Film

Šokující příběh zmizelých dětí odhaluje srbské drama Stehy

stehy perexŠvadlena Ana před mnoha lety ztratila svého prvorozeného syna. Prý umřel krátce poté, co se narodil. Ana tomuhle tvrzení uvěřila, protože neměla důvod nevěřit. Když se však objevilo několik náznaků, že by její chlapeček mohl být naživu, nezávahala...