Metalové okénko červenec

Metalové okénko červenec

Tisk

mo 200První prázdninový měsíc máme za námi a doufám, že jste si užili hudby naživo naplno, já tedy ano! Metalové okénko vám i tento měsíc přináší hlavně nálož videoklipů a informace o chystaných deskách. Máme se zase na co těšit!

 

 

Dvanáctá studiovka švédské vikinské kapele Amon Amarth vychází 5. srpna a jako ochutnávku tu máme videoklip k písničce The Great Heathen Army:

Je to něco trošku něco jiného, svěžího, a tak se na devět nových skladeb hodně těším a doufám, že vy také!

A ve stejný den vychází nová deska i americké kapele Soufly. Jejich Totem bude zastupovat deset písní, z nichž tu teď máme animovaný videoklip k písničce Filth Upon Filth:

Už jedenáctá studiovka, konkrétně deska Deceivers, vyjde švédské kapele Arch Enemy 12. srpna. Navnadit nás může singl In The Eye Of The Storm:

Industriální Dope plánují vydat svou sedmou studiovku, která se bude jmenovat Blood Money Part Zer0, 24. února. Zatím si můžete poslechnout písničky Believe:

{youtube}5YfpoOgnMz4{youtube}

a No Respect:

{youtube}UdTrWU-623Q{/youtube}

Činí se i americká rocková kapela Red Hot Chili Peppers, která na apríla vydala desku Unlimited Love a teď ohlásili, že ještě letos, konkrétně 14. října, se dočkáme další studiovky. A držte se, na Return Of The Dream Canteen najdeme dokonce 17 písniček!

mo rhcp

Rocková kapela Soil také vydá novou studiovku a bude to asi velmi zajímavé, protože půjde o skladby, které kapelu inspirovaly. Takže na desce Play It Forward najdeme třeba skladby od White Zombie nebo na památku bubeníka Taylora Hawkinse píseň od Foo Fighters. Máme tu i videoklip k písni Nightmare:

Portugalci Moonspell ohlásili, že 23. září vdají Blu-ray/DVD s názvem From Down Below – Live 80 Meters Deep, kde najdeme živé vystoupení z jejich poslední studiovky Hermitage (2021). Jak to bude vypadat, to vám napoví klip k písni Entitlement:

Polští metalisté Behemoth vydají 12. řadové album Opvs Contra Natvram 16. září a pilně pracují na jeho propagaci. Po videoklipech k Ov My Herculean Exile a Off To War! tu máme The Deathless Sun:

Americká kapela Lamb Of God plánuje v říjnu vydat desku Omens a z ní nám přináší eponymní skladbu ve formě videoklipu:

Zdroj: https://blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

4. díl seriálu Březen, za kamna vlezem – nejlépe s knihou (tištenou, elektronickou, audio)

4 BMC perexBřezen býval měsícem knihy, starší ročníky si to dobře pamatují. Asi i v dřevních dobách býval touto dobou propad prodejů (i když se na ně asi tenkrát tolik nehrálo) a tak byl jarní měsíc vybrán jako vhodný ku čtení. Na nějaký čas nám, milovníkům...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Femme fatale C. G. Junga: Sabina Spielreinová
ImageS krásnou, charismatickou a nadprůměrně inteligentní ruskou Židovkou s masochistickými sklony Sabinou Spielreinovou (1885 – 1942) se život nikdy příliš nemazlil. Její nelehký osud popisuje beletristicky, velmi živě...

Divadlo

Hezky německy?

200divPřed několika dny skončil 18. ročník Pražského divadelního festivalu německého jazyka. Je tedy čas probrat se dojmy a pokusit se o shrnutí. Můj nejsilnější pocit je podobný hořké pachuti na jazyku – nějak mi to prostě nesedlo. Jsou takové divadelní festiva...

Film

Století rádia ukazuje, kudy se ubíralo rozhlasové vysílání

200filmV ostravském televizním studiu vznikl střihový dokument k 90. výročí rozhlasového vysílání, nazvaný Století rádia. Režisér Roman Vávra jej pojal jako mozaiku jednotlivých dochovaných relací od nejstarších dob téměř po dnešek, aniž by vložil jediné slov...