Metalové okénko duben

Metalové okénko duben

Tisk

mo 200Duben, ještě tam budem. Živé hudby se nám v téhle době nedostává, proto je potřeba vstřebávat aspoň novinky z metalového světa a těšit se z hudby, kterou máme na dosah.

 

 

Pohodová rockově laděná kapela Red Fang vydá 4. června album Arrows, na kterém najdeme 13 písniček. Potěšit se jejich hudbou a skvělým klipem můžete u eponymní písně:

Kapela Light The Torch vydá své druhé album, které pojmenovali You Will Be The Death Of Me, 25. června. Zatím si můžete udělat názor při poslechu a zhlédnutí klipu Wilting In The Light:

S novou muzikou se hlásí i americká industriálně laděná kapela Orgy, která vydala singl Karma Kastles z plánovaného EP, jenž má vyjít později tento rok.

Saliva oslavuje dvacet let desky Every Six Seconds, která je proslavila, vydáním EP Every Twenty Years, kde najdeme písničky ze zmiňované desky s novým zpěvákem, Bobbym Amaru. Můžete si poslechnout Click Click Boom:

A kouknout na klip k After Me:

O slovo se po delší odmlce hlásí i americká industriální kapela Fear Factory. Předkládají nám klip ke skladbě Disruptor:

Tuhle písničku najdeme na albu Aggression Continuum, které vyjde 18. června a jde o poslední album, které nazpíval Burton C. Bell.

Další kapela Maxe Cavalery, Go Ahead And Die, vydává druhý videoklip, tentokráte animovaný – a to k písničce Toxic Freedom:

Už 11. června se můžeme těšit na eponymní debutové album, kde najdeme 11 písní. 

mo 1


Pohodáři Deftones vydali loni v září devátou desku Ohms a z ní nám teď prezentují videoklip k písničce Ceremony:

Black metaloví průkopníci Darkthrone vydají novinkové album Eternal Hails… 25. června a očekávat můžeme na pět – určitě vymakaných – skladeb. Zatím se můžeme aspoň kochat obálkou chystané desky. 

mo 2 darkthrone

Čtvrtého června vyjde polským technickým death metalistům Decapitated kolekce jejich raných dem pod názvem The First Damned. Jak to asi bude vypadat, si můžete udělat obrázek při poslechu songu Destiny:

Max Cavalera je fakt na roztrhání – zvládá svou domovskou Soulfly, kde dokončují nové album, se synem má Go Ahead And Die, s bráchou Cavalera Conspiracy a do toho se účastní projektu Killer Be Killed. Tahle kapela je složená z Maxe, Troye Sanderse (Mastodon), zpěváka Grega Puciata (The Dillinger Escape Plan) a bubeníka Bena Kollera (Converge). Druhou desku pojmenovanou Reluctant Hero vydali v listopadu a z ní tu máme videoklip k písni Animus:

Zdroj: https://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Petra Polnišová: „Krásny scénár a vynikajúci herci. Čo viac s si herec môže priať.“

petra polnisova 200Petra Polnišová je jedna z hlavních představitelek hrdinek filmu Známí neznámí. Jak se jí hrálo s Martinem Hoffmanem, jaká byla nálada na place a proč byste měli tento film vidět?

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Připomeňte si příběh evoluce

pribeh-zivota 200Nakladatelství Albatros Media vydalo další knihu z řady Račte vstoupit do muzea, tentokrát Příběh života s podtitulem Evoluce. Vydejte se za historií Země i vy.

 

...

Divadlo

Na Letních scénách Divadla Bolka Polívky se letos bude hrát od 11. června do 14. srpna. Předprodej vstupenek zahájen

letni scena 200Tři atraktivní lokality a desítky pozoruhodných titulů pod hvězdnou oblohou… Sedmý ročník Letních scén Divadla Bolka Polívky nabídne divákům mimořádně intenzivní divadelní zážitky. Od 11. června do 14. srpna se bude hrát v amfiteátru na Kr...

Film

Reklamy světem vládnou

do Pod znackou Bata 200Když se zahledím na dnešní půlminutové reklamy (zvláště pak ty na čisticí a prací prostředky), jímá mě stud nejen za všemu přizpůsobivé tvůrce, ale i za hospodyňky, které se nechávají tímto paskvilem oslovit. Jinak si nedo...