Petra Polnišová: „Krásny scénár a vynikajúci herci. Čo viac s si herec môže priať.“

Petra Polnišová: „Krásny scénár a vynikajúci herci. Čo viac s si herec môže priať.“

Tisk

petra polnisova 200Petra Polnišová je jedna z hlavních představitelek hrdinek filmu Známí neznámí. Jak se jí hrálo s Martinem Hoffmanem, jaká byla nálada na place a proč byste měli tento film vidět?



Jak jste oslavila vaše nedávné narozeniny? Dostala jste nějaký překvapivý dárek? Dodatečně k nim přeji vše nejlepší.

Dostala som krásne dary, ale moja mama je veľmi praktická a darovalam mi merač cukru v krvi. :-)

Podotýkam, že nemám žiadny problém s vyšším cukrom, ale keď ho raz budem mať, tak som pripravená. :-)

Film Známí neznámí měl na Slovensku premiéru už v srpnu, v České republice na ni teprve čeká. Je to pro vás lepší, že je to takto rozděleno a tím pádem natáhnuto?

Pre nás by bolo najlepšie, keby sme mali premiery naraz. Bohužial pandemická situácia nám nedovolila ísť v rovnaký čas na Slovensku a v Čechách, a premiéru sme museli niekoľkokrát odkladať. Dúfam, že tentokrát nám to vyjde. :-)

petra polnisova2

Jaké jsou na Slovensku na tento film ohlasy? Líbil se vašemu publiku?

Na Slovensku boli ohlasy fantastické. A verím, že oslovíme diváka a v Čechách. Jeto inteligentná komedia a a navyše príbeh sa točí okolo tajomstiev v mobilních telefónoch, a myslím, že v tom sa nájde každý z nás. Kto nejské to tajomstvo nemá?

Váhala jste nad přijetím nabídky zahrát si ve snímku Známí neznámí, nebo jste po ní hned sáhla? Proč?

Váhala som asi tak dve minúty :-) resp vôbec. Krásny scénár a vynikajúci herci. Čo viac s si herec môže priať.

Ve filmu hrajete Karolínu, manželku Leoše v podání Martina Hoffmana. Jak se vám s ním hrálo? Fungovala mezi vámi nějaká chemie?

My sme sa s Martinom už poznali z divadla, takže som vedela do čoho idem :-) je fantastický herec a super človek a je s ním radost pracovať. Dosť sme sa spolu na chichotali, napriek tomu, že naša manželská dvojica nie je k sebe bohvieako milá.

petra polnisova 3

A co ostatní spolustolovníci? Byla s nimi zábava? Jaká panovala na place atmosféra?

Výhoda bola, že nás hercov bolo na placi bolo len sedem a bol sme spolu stále a nikto z kolegov nie je kazič atmosféry.Bolo nás spolu dobre.

Jak dlouho natáčení trvalo a jak do něj zasáhl koronavirus? Museli jste se potýkat ještě s něčím?

Na placi sme sa museli testovať a boli sme velmi opatrní Modlili sme sa, aby nikto zo štábu neochorel, lebo to by bol naozaj obrovský problém. Kedže všetci herci sú mimoriadne vyťažení, bol by problém nájsť náhradný termín.

Petra Polnisova1

Kromě hraní v seriálech filmech a v divadle se zabýváte také improvizačními show. Co vás na nich nejvíce baví? A pomáhají vám nějak při vaší práci? Například při natáčení filmů?

Improvizácia pre mňa znamenala vždy slobodu. Nemusíte sa držať textu, stávate sa zároveň režisérom dramaturgom a hercom toho, čo práve vytvoríte. Je to trochu adrenalín .To sa ale nedá veľmi aplikovať při natáčaní filmu, kde sa musíte držať scenára a plniť pokyny režiséra. Je to úplne iná disciplína.

Mohla jste improvizovat i zde, nebo bylo vše pevně dané? Můžete k závěru něco prozradit?

Tu nebol veľký priestor na improvizáciu. Aj keď občas sme si niečo, čo nám sedelo doplnili :-). Pred natáčaním smje mali čítačky a tam sme podrobne prešli scenár a jednotlivé scény a tam sme si scenár upravovali podľa seba. Ale na placi už bola disciplína. :-)

Místo vzkazu pro naše čtenáře se zeptám, proč by měli lidé vidět film Známí neznámí?

Pretože všetci kolegovia hrajú výborne a film je plný humoru a prekvapení. Srdečne všetkých pozývam. Náš film naozaj stojí za to vidieť. :-)

petra polnisova4

Děkuji za rozhovor.

Zdroj foto: Wandal production, Známí neznámí


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Český Travolta brzdí emoce

HoreckaKrizPerexVíte, kde s největší pravděpodobností momentálně zastihnete herce, zpěváka a jednu z největších muzikálových hvězd Jana Kříže? Na jakékoli běžecké stezce na okraji Prahy! Mladý talent, kt...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Simona Šašková: Předmluva ke knize byla dokonalou zakázkou

Saskova perexSimona Šašková napsala předmluvu ke knize Melindy Folse: Konečně mám koně. Vzdala se úspěšné manažerské kariéry a šla za svým snem. Dnes je koučkou, lektorkou, kdy nejdůležitějším partnerem jsou koně. Klienty velmi vyhledávané koučování s kon...


Literatura

Tip na dárek k vysvědčení - Šifry pro děti

sifry perexV nakladatelství EDIKA vyšla kniha pro děti i pro ty, kteří rádi luští a přemýšlí – Šifry pro děti. Jejím autorem je Radek Pelánek, dlouholetý organizátor známých šifrovacích her pro dospělé.

 

...

Divadlo

Mystický muzikál mytických rozměrů

Velka ryba 200„Můj otec mluvil po celý život o tom, že opustí své rodné městečko a vydá se do velkého města, protože nechce být velkou rybou v malém rybníku.“ Takto mluvil americký jižanský spisovatel Daniel Wallace o svém vlastním otci, který se stal tak...

Film

Člověk a jeho symboly

logo-portalŠvýcarský psychiatr a psychoterapeut Carl Gustav Jung (1875-1961) patří vedle staršího rakouského kolegy Sigmunda Freuda (1856-1939) k nejznámějším osobnostem, které i laické veřejnosti přiblížily taje (pod)vědomí, nevědomí a...