Festival Hudba na horách i KamzíkFest: Hudební vystoupení na čerstvém vzduchu na horách a zábava pro celou rodinu

Festival Hudba na horách i KamzíkFest: Hudební vystoupení na čerstvém vzduchu na horách a zábava pro celou rodinu

Tisk

hudba na horach 200Během letních prázdnin bude probíhat v celkem pěti turisticky vyhledávaných horských střediscích první ročník hudebního festivalu s názvem Hudba na horách. V podvečerních hodinách se mohou všichni příznivci české hudební scény a živého koncertování těšit na vystoupení oblíbeného písničkáře Pokáče nebo skupiny MIRAI. Začátek akce bude vždy v 18 hodin. A pokud byste měli zájem udělat si předtím zábavné odpoledne s celou rodinou, bude na stejném místě od 11 hodin probíhat KamzíkFest s nejoblíbenějšími hudebními interprety pro děti, pohádkovým lesem plným úkolů, malováním na obličej a dalším aktivním programem.

Fenomenální mistr slova, písničkář Jan Pokorný alias Pokáč si své písně skládá sám a sám se také doprovází na kytaru. Jeho koncerty si mohou fanoušci a další zájemci užít na dvou místech. 18. července 2021 na Ještědu a 25. července 2021 na Klínovci. Zatímco oceňovaná, oblíbená, popová skupina MIRAI vystoupí nejen se svým velmi známým a výstižným singlem „Cesta z města“ 10. července 2021 na Monínci, 15. srpna 2021 v Harrachově a 22. srpna 2021 ve Špindlerově Mlýně.

Více informací o vystupujících a vstupenky na hudební akci Hudba na horách zde: https://xticket.cz/turne/22-hudba-na-horach-leto-2021

 

hudba na horach1

Ve stejných dnech a na stejných místech bude paralelně probíhat od 11 hodin první ročník zábavného odpoledne pro celou rodinu s názvem KamzíkFest. Spoustu zábavy na festivalu v srdci našich hor si užije celá rodina, především děti. Každý, kromě okouzlující okolní přírody ocení zpestření po dlouhém kulturním půstu. V rámci programu se můžete těšit na hudební vystoupení interpretů dětské scény a spoustu legrace.

Během dne vystoupí nejpopulárnější dětská kapela Čiperkové s jejich nejoblíbenějším klipem Vosy i dalšími hity. Netradiční show s tancujícím psem se ujme Áňa, Pó a pes. A nebude chybět ani Lumpína – neposedná slečna skřítková s drakem Lumpíkem, která zpívá a baví malé neposedy. Součástí akce bude pohádkový Kamzíkles plný kouzelných bytostí a zábavných úkolů, nejen pro ty nejmenší. Připravená bude tvořivá dílna a samozřejmostí je oblíbené tematické malování na obličej.

Vstupenky na KamzíkFest v prodeji zde: https://xticket.cz/turne/21-kamzikfest-2021 a více informací na www.kamzikfest.cz

Akce se konají souběžně ve stejný den na stejném místě, vstupenky se však kupují zvlášť.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů: Knihovny pro K21, Česká Lípa

brezen-mesic-ctenaru 200Regály plné knih, u počítače dáma či pán, který obřadně přebírá vracené knížky a zapisuje nově vypůjčené. Místnost specificky vonící – tak voní jenom tištěné publikace, stojící jako vojáci v řadách. V sále tichý šum, jak...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Benjamin Kuras: Jak zabít civilizaci

civilizace900Co k tomu říct? Čekala jsem historické čtení odlehčeného rázu. Ale výsledek byl ten, že jsem zůstala po přečtení asi tak dvě hodiny jako opařená. Je to kniha, od které jen tak neodejdete: Jak logické, jak psychologické, jak zákonité. Ve zkr...

Divadlo

Listopadovou premiéru baletu Romeo a Julie v novém pojetí uměleckého šéfa Baletu ND Petra Zusky navštíví i královna Mab

200divPřípravy na premiéru nové inscenace Romea a Julie jsou v plném proudu. Premiéra je plánována na 14. listopadu v 19 hodin ve Státní opeře, druhá premiéra se uskuteční 15. listopadu.

...

Film

Dvanáctý ročník festivalu Film a architektura představí nejlepší město na světě i hraný snímek z blízké budoucnosti

fa 200Mezinárodní festival Film a architektura se letos uskuteční opět na přelomu září a října. V termínu od 29. 9. do 4. 10. 2023 bude k vidění v Praze, Brně a v dalších městech po celé České republice i na Slovensku třicítka krátkých a celovečerních snímků zaměř...