Festival ŽÁKOVIC OPEN bude - v Trenčianskych Bohuslaviciach vypukne 30. a 31. júla MALÝ ŽÁKOVIC!

Festival ŽÁKOVIC OPEN bude - v Trenčianskych Bohuslaviciach vypukne 30. a 31. júla MALÝ ŽÁKOVIC!

Tisk

zakovic open 200Fantastická správa pre fanúšikov ŽÁKOVIC OPEN! Kultový festival sa napriek korona kríze bude konať aj tento rok! Organizátori sa rozhodli usporiadať menšiu verziu festivalu, ktorá splní aktuálne pandemické opatrenia. MALÝ ŽÁKOVIC sa na fanúšikov teší 30. a 31. júla 2021. V Trenčianskych Bohuslaviciach vystúpia domáci headlineri HEX, obľúbenci Para, Polemic, Le Payaco a skupiny Vrbovskí Víťazi, Žena z lesoparku, Bad Karma Boy, Saténové ruky, Cpt. Slice, Parketovy lev, Trolejboys, Genuine Jack a Box. V predaji je len tisíc vstupeniek, tak sa ponáhľajte a príďte si do čarovnej Bošáckej doliny užiť dokonalú atmosféru festivalu MALÝ ŽÁKOVIC!

Bez festivalu ŽÁKOVIC OPEN by leto nebolo kompletné! Všetci fanúšikovia slovenskej hudby sa stretnú 30. a 31. júla 2021 na akcii MALÝ ŽÁKOVIC.

„V tomto období sa to rozhodnutie robilo ťažšie. Veľmi nás potešila túžba našich fanúšikov po festivale v akejkoľvek forme. Priaznivci nám písali už od začiatku roka a keď sme oznámili, že sa festival bude konať, prišlo veľa radostných a povzbudivých reakcií. Tešíme, že sa nám opäť podarilo vytvoriť zaujímavý line-up a že si každý príde na svoje,“ vysvetľuje organizátor festivalu Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

Neopakovateľnú atmosféru vytvoria a na menšej verzii festivalu zahrajú kapely HEX, Para, Polemic a Le Payaco, Vrbovskí Víťazi, Žena z lesoparku, Bad Karma Boy, Saténové ruky, Cpt. Slice, Parketovy lev, Trolejboys, Genuine Jack a Box.

zakovic open1

„Mysleli sme najmä na to, aby sme do Trenčianskych Bohuslavíc dostali obľúbencov nášho festivalu a priniesli aj nové tváre. A samozrejme, aby sa aj pri obmedzenej kapacite naplnilo to, čo máme radi. A to je stretnutie ľudí dobrej vôle, ktorí milujú slovenskú hudbu. Sme radi, že po rokoch u nás zahrá skupina Polemic, ale aj Le Payaco. A samozrejme naše stálice HEX a Para. Teším sa aj na fantastickú kapelu Bad Karma Boy, Užijeme si aj recesiu v podaní kapiel Vrbovskí víťazi, Cpt. Slice alebo skupiny Trolejboys. Kapela Saténové Ruky vydáva v júni nový album a príde ho predstaviť aj na náš festival. Nebude chýbať ani stálica slovenskej scény Žena z Lesoparku a novú krv budú zastupovať skupiny Genuine Jack, Parketový lev a Box,“ teší sa Yxo.

Vznik festivalu ŽÁKOVIC OPEN sa datuje v roku 1999. HEX-ák Tomáš „Yxo“ Dohňanský spolu s Mariánom Žákovicom prišli s nápadom usporiadať akciu v Trenčianskych Bohuslaviciach, na ktorej by sa stretli priatelia a spriatelené kapely. Tento rok sa akcia koná po 21-krát. V sobotňajšom programe nebude chýbať detský program.

zakovic open2

„Braňo Jobus bude rozprávať a spievať o svojich rozprávkových knižkách, tak ako to dokáže len on. Tento program však nebude určený len pre deti. Kto totiž pozná Braňuška Jobusa, vie, že zabaví aj tých skôr narodených. Ja osobne sa neskutočne teším na náš festival a na hranie pred našim domácim publikom. Koncertovanie mi, rovnako ako aj celej kapele HEX, neuveriteľne chýba. Veríme, že si to spolu užijeme tak, ako po minulé roky,“ uzatvára Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

Tento rok ŽÁKOVIC OPEN vypukne 30. júla a potrvá do 31. júla. V predaji je limitovaný počet tisíc vstupeniek, ktoré sa dajú kúpiť iba na www.predpredaj.sk Preto neváhajte a príďte si do Bošáckej doliny užiť rodinnú atmosféru festivalu MALÝ ŽÁKOVIC! 

zakovic open

Všetky informácie a novinky sa dozviete na www.zakovicopen.sk alebo facebookovej stránke www.facebook.com/zakovicopen.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Konečně zase hrát živě, to je přání Vladana Vavruši, kapelníka skupiny GAIA

Gaia perexDruhá múza je název aktuálního alba otrokovické skupiny GAIA. Sedm původních písniček a jedna instrumentální skladba představují pop rockovou muziku, která imponuje vlastními hudebními i aranžérskými nápady stejně jako chytrými texty - a samozřejmě...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Příručka jadranské snoubenky se vám bude hodit na dovolenou

Nová knížka Příručka jadranské snoubenky splňuje motto nakladatelství, které ji vydalo, a to „příběhy psané s chutí“. Kniha vypráví o lásce Češky, která neumí vařit, a Chorvata, pro kterého je plný stůl vším. Najdete zde i mnoho receptů...

Divadlo

A zase ten Havel!

200divV poslední době mívám někdy dojem, že snad každý chce hrát Havla. Možná je to jen taková móda, možná se pletu a vidím přízraky. Snad proto se mne, když jsem dostala pozvánku na premiéru Havlovy Audience, zmocnily nemalé pochyby. Pražský soubor vinohradskéh...

Film

Záhy začne další ročník Febiofestu

Febiofest JJ perex
Stejně jako v uplynulých letech se i letos pořádá v Praze FEBIOFEST. Tato filmová přehlídka, obohacená i soutěžními sekcemi, se měla původně uskutečnit na jaře, avšak kvůli epidemii covidu byla odložena.  Začíná v pátek ...