Beata Hlavenková zahájí koncertní sezónu v Jazz Docku s novým materiálem

Beata Hlavenková zahájí koncertní sezónu v Jazz Docku s novým materiálem

Tisk

hlavenkova 200Beata Hlavenková vystoupí s Kapelou Snů 17. června v pražském Jazz Docku, kde uvede také nové písně z připravovaného, prozatím bezejmenného alba. To vyjde na CD a vinylu na podzim u vydavatelství Minority Records.

 

 

Zpěvačka, skladatelka, pianistka a aranžérka dále v nejbližší době vystoupí s Pišlickými příběhy na festivalu Struny dětem, s Kapelou Snů pak na festivalech Hradecký Slunovrat, Jazzové lázně v Mariánských lázních, Top RoofTop festu v Karlových Varech, Folkových prázdninách v Náměšti nad Oslavou či Šemanovickém kulturním létě. Speciálním koncertem pak bude vystoupení 21. srpna v Domě České televize během Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.

Hlavenková je jednou z nejvýraznějších českých muzikantek s nezaměnitelným nadžánrovým autorským rukopisem. Je držitelkou dvou Cen Anděl - za album Theodoros (2013) a jako Interpretka roku 2019. Je autorkou filmové hudby k filmu Dukla 61, v srpnu tohoto roku vydává u Minority Records soundtrack velmi očekávaného snímku Zátopek.

Hlavenková spolupracovala s řadou tuzemských i zahraničních muzikantů, nejdéle pak s Lenkou Dusilovou, se kterou vytvořila projekty Eternal Seekers a Baromantiku. Skládá hudbu pro divadlo (VerTeDance a další) a věnuje se také tvorbě pro děti (Pišlické příběhy, Ó, ó, ó, vajíčko) či mentoringu. Vyučuje na pražské pobočce NYU. Je také hudební producentkou debutového alba Vojtěch Nýdla Dítě z větru.

Se vznikem alba Sně, jejího prvního zpívaného alba, postavila Kapelu Snů, kam přizvala trumpetistu a bubeníka Oskara Töröka, baskytaristu Miloše Petera Klápštěho a kytaristu Patricka Karpentskiho.

FB Událost Beata Hlavenková & Kapela Snů v Jazz Docku: https://www.facebook.com/events/181325043894164


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Petra Š. Jirglová: „Pracovně jsem svou knihu nazvala “plážovka.”

jirglova 200Petra Š. Jirglová vždy ráda cestovala, ať už za zábavou, nebo za prací, a tato vášeň stála v základech nejen její úspěšné prvotiny Letuška z Economy aneb co na Instagramu neuvidíte (2019), ale i románového debutu Všechno nejlepší, Anoo, volně ins...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Kůstka sbírá Ďáblovy kosti

dablovy-kosti bbart 200V oblíbeném televizním seriálu Sběratelé kostí vystupuje hlavní hrdinka, soudní antropoložka Temperance Brennanová. Ta je i stěžejní postavou detektivního románu Ďáblovy kosti, jehož autork...

Divadlo

Švandovo divadlo uvede Cyrana z Bergeracu v beatboxovém rytmu

cyrano 200Mimořádná divadelní lahůdka čeká hned v úvodu sezóny diváky pražského Švandova divadla: 18. září bude mít ve Velkém sále premiéru Cyrano z Bergeracu. Slavný milostný příběh o nosatém šermíři, který se nešťastně zamiluje do své sestřenky, se českému ...

Film

Letní filmová škola zveřejnila denní program. Dalším hostem festivalu bude Lav Diaz

LFS23 newsletter – 2 (2)Hostem 49. Letní filmové školy Uherské Hradiště bude filipínský režisér, držitel Zlatého lva z Benátek Lav Diaz, který převezme Výroční cenu Asociace českých filmových klubů. V rámci doprovodného programu vystoupí Davi...