Metalové okénko srpen

Metalové okénko srpen

Tisk

mo 200Prázdniny jsou za námi, doba dovolených skončila a před námi podzim nabitý novinkami a doufám, že samými dobrými zprávami. Ohlédnutí za měsícem srpnem se nese jako vždy ve znamení klipů a oznámení o připravovaných novinkách.

 

Kytarista Marc Rizzo oznámil, že odchází z kapely Soufly a bude se soustředit na sólo projekty. V Soulfly ho na americkém turné zastoupí Dino Cazares z Fear Factory. Rizzo vstoupil do Soulfly v roce 2004 a od té doby se podílel na všech nahrávkách kapely, tedy Prophecy (2004), Dark Ages (2005), Conquer (2008), Omen (2010), Enslaved (2012), Savages (2013), Archangel (2015) a Ritual (2018). V roce 2007 se také stal součástí kapely Cavalera Conspiracy, vedlejším projektu bratrů Cavalerových a opět s nimi vytvořil desky Inflikted (2008), Blunt Force Trauma (2011), Pandemonium (2014) a Psychosis (2017). A proč odešel? Nebo byl odejit? Pravdu se nedozvíme, protože Rizzo říká jednu věc, tábor Cavalerů jinou. Nicméně strávil v Soufly 18 let a i díky němu je kapela tam, kde je.

Tři čtvrtiny původní sestavy americké kapely Machine Head, jmenovitě kytarista a zpěvák Rob flynn, bubeník Chris Kontos a kytarista Logan Mader, spolu s nynějším basákem kapely, Jaredem MacEachernem, oslavili 27 let od vydání debutového alba, Burn My Eyes. Téměr dvouhodinovou jízdu ze zkušebny můžete zhlédnout zde:

Industriální mágové Ministry chystají vydat Moral Hygiene, patnáctou studiovku, už 1. října. Zatím nám nabízí videoklip coveru The Stooges Search And Destroy, kde se objeví i kytarista Billy Morrison.

Frontman Behemoth, Adam Nergal Darski, vydá se svým temně folkovo-bluesovým projektem Me And That Men třetí studiovku. Deska ponese název New Man, New Songs, Same Shit, Vol. 2, vyjde 19. listopadu, najdeme zde 12 skladeb a celou plejádu hostů. Já osobně si desku pustím jen kvůli hostům, mezi které se řadí mí oblíbení harcovníci Abbath, Randy Blythe, Dave Vincent a další.

mo nergal

Na zbývající členy legendární kapely Nirvana byla podána žaloba kvůli porušení federálních zákonů, které se týkají pornografie. „Cože?!!“ říkáte si. Určitě si vybavíte přebal alba Nevermind, kde se mimino v bazénu natahuje po bankovce. A právě tohle mimino, Spencer Elden, dospělo a je tím, kdo chce z kapely vytřískat peníze. Svět se zbláznil, nezdá se vám?

mo nirvana

Americká banda All That Remains oslaví patnáctileté výročí průlomové desky The Fall Of Ideals jejím znovu vydáním, turné a dokumentem. Pokud vás to zajímá, zapište si do kalendáře datum 12. listopadu.

mo all that remains

Sixx:A.M. je rockový projekt, sestávající z basáka Nikki Sixxe (Motley Crue), bývalého kytaristy Guns N´Roses DJ Ashby a zpěváka Jamese Michaela. Vydali už pět alb: The Heroin Diaries Soundtrack (2007), This Is Gonna Hurt (2011), Modern Vintage (2014), Prayers for the Damned, Vol. 1 (2016), Prayers for the Blessed, Vol. 2 (2016) a nyní plánují vydat největší hitovky. Album Hits vyjde 22. října a kromě šlágrů tu najdeme i pár nových songů.

mo sixx am

Kytarista Rammstein, Richard Z. Kruspe, má takový parádní kytarový vedlejšák – a to projekt Emigrate. Kapela má za sebou tři studiovky: Emigrate (2007), Silent So Long (2014), A Million Degrees (2018) a tento rok se dočkáme novinky. Zatím tu máme klip k chytlavé písničce Freeze My Mind:

Americká moderní kapela Whitechapel vydá svou osmou studiovku s názvem Kin 29. října. Znáte tuhle kapelu? Co na ni říkáte? Mně naživo zklamala, ale občas si ji poslechnu. No, těšit se můžete na 11 písní a abyste věděli, do čeho jdete, předkládají nám klip k písničce Lost Boy:

Zdroj: https://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Vinylovehodiny.cz: „Honza ten nápad viděl někde na cestách a uvízl mu v hlavě“

vinylove hodiny 200Rádi bychom vám v tomto rozhovoru představili mladou designerskou dvojici – Kateřinu Dobískovou a Jana Čížka z Olomouce - která vyrábí hodiny ze starých vinylových desek. Vystupují pod značkou vinylovehodiny.cz, recyklují staré desk...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Amélie a tma zaujme svým pojetím i tajemnou atmosférou

amelie-a-tma 200Amélii je 12 let. Řeklo by se, že má život před sebou, ale něco je jinak… Má černé vlasy, chodí celá v černém a i kolo, na kterém jezdí, je černé. S maminkou žijí ve starém, zapomenutém domě na břehu řeky, kde se před 122 lety zastavil č...

Divadlo

Tady je svět normální

Skorapka perexDivadlo Metro v Praze na Národní třídě uvedlo jako svého hosta hru Skořápka polského autora Marcina Szczygielskiho v režii Luboše Fleischmanna a v podání Divadla Stochov.

...

Film

Konfident nás zklamat nemůže

altZlo plodí zlo, a o tom film je.

 

...