Colour Meeting 2021 je tady! Přijďte za hudbou a divadlem do Poličky

Colour Meeting 2021 je tady! Přijďte za hudbou a divadlem do Poličky

Tisk

colour meeting 200Osmnáctý ročník mezinárodního festivalu Colour Meeting zve ve dnech 23. - 24. července na hudební a divadelní vystoupení, workshopy, domácí kuchyni a unikátní atmosféru parku pod poličskými hradbami.

 

 

Hvězdami letošního ročníku jsou výrazné ženské osobnosti evropské world music a české alternativní scény. Portugalská zpěvačka Lina Rodrigues, spolu s katalánským elektro producentem Raülem Refree (Lee Ranaldo, Rosalía aj.), svým projektem a albem Lina_Raül Refree, přesadili tradiční portugalské fado do 21. století. Izraelská elektro-popová diva Liraz je známá nejen ze seriálu Teherán, snímků Na konci světa doleva nebo Lovná zvěř, ale také díky své undergoundové spolupráci s iránskými hudebníky. Brìghde Chaimbeul, vysoce respektovaná hráčka na tradiční hebridské dudy smallpipes, přijede v doprovodu cenami ověnčeného skotského houslisty Aidana O’Rourke. Iva Bittová představí svou alternativně-rockovou polohu spolu s legendárním uskupením Dunaj. Vystoupí také Monika Načeva s aktuálním projektem Zdivočelí koně, ve kterém zhudebnila básně umělců pronásledovaných minulým režimem.

colour meeting 1 naceva

Exotická směs žánrů a tanečně-hypnotické koncerty, to jsou Cacao Mental, psychedelické elektro-cumbia trio, dělící svůj původ mezi Itálii a Peru. Decolonize Your Mind Society je maskovaná šestice z Budapešti, Inspirující se v tradiční mimoevropské hudbe i psychedelií, mimořádný zvuk určuje také využití netradičního ladění. Dvě přítelkyně s odlišnými hudebními kořeny a jeden nástroj, estonská citera, na kterou hrají společně - Duo Ruut vychází z estonského folklóru, zpracovávají ho však v nových souvislostech.

Z české a slovenské scény se dále můžete těšit na splynutí folklóru Horňácké muziky Petra Mičky a nu-jazzu Lesní zvěře v projektu Hrubá Hudba. Drsné příběhy psanců ze západočeského pohraničí odvypráví Povodí Ohře, hudebními recenzenty oceňovaný slovenský rapper Fvck_Kvlt dorazí i se speciálním hostem v osobě současné královny experimentálního rapu, Arletou. S tou spolupracuje i hudebník a producent Lotus Wash aka David Herzig (Bert and friends, Never Sol), který přiveze své první album Field Theory. S aktuální deskou Květy Květy se po patnácti letech na Colour Meeting vrací Květy. Špinavý house s osmdesátkovým feelem, fluorescentní techno nebo temné bublavé beaty, HRTL vždy překvapí novinkami. Písničky pro trampy, freak country nebo autonomní art folk, to je městské country v podání pražských Dingo, s experimentálním popem s prvky screamu, ambientu i techna vystoupí polsko-čínská skladatelka, hudebnice a producentka Ai Fen.

colour meeting 2 Arleta

Autorské klavírní skladby s nádechem folku a šansonu a vynikající album Až se řeky vylijí z břehů představí Alen. Děti a dospělí se mohou těšit na divadelní představení v provedení divadel Holektiv, Damúza a Divadlo Víti Marčíka. Vstupenky na festival Colour Meeting jsou k dostání v prodejní síti GoOut. 

colour meeting plakat

FB událost: www.facebook.com/events/742472099803106

Více informací: www.colourmeeting.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Andrea Buršová: „Chci zpívat s patřičným ponorem i nadhledem.“

aandrea-bursova200Herečka brněnské scény Husa na provázku Andrea Buršová nedávno vydala báječné album s názvem Nůž na ticho. Dvaadvacet písní svědčí o silném vztahu k šansonu a poezii. Pokud hledáte něco, co se jen tak...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Čekání na lásku aneb jak se žije modelce s fotbalistou

cekani-na-lasku kniha 200Nakladatelství BB/art pokračuje v plánu vydávat své úspěšné tituly v nové brožované podobě. Tentokrát se na řadu dostal román pro ženy Čekání na lásku (Angel Uncovered, 2008, česky 2009...

Divadlo

ZLOMVAZ 2012
ImageLetošní festival DAMU - ZLOMVAZ se uskuteční od 8. do 12. května. 19. ročník tradičního divadelního festivalu je pořádaný pro studenty a pedagogy uměleckých škol z České republiky, Slovenské republiky a Polska. Jedná se o ...

Film

SPIRIT OF 45: MÁ SMYSL VRACET SE K IDEÁLŮM ROKU PĚTAČTYŘICÁTÉHO?

spirit perexKen Loach (1936) patří mezo režiséry levicového zaměření, jenž vytrvale mapuje odvrácenou tvář anglické společnosti. Vytrvale se vracel k sociálním problémům, kterými jeho chudí hrdinové trpí, zvláště když se snaží prosadit nárok ...