Vyrazte na koncert Andělemi oceněné kapely Tomáše Lišky Invisible World

Vyrazte na koncert Andělemi oceněné kapely Tomáše Lišky Invisible World

Tisk

liska invisible world 200Tomáš Liška & Invisible World loni vydali vynikající desku Hope, za kterou obdrželi cenu Anděl. Živý křest alba Hope proběhne v Jazz Docku!

 

 

 

Přední český kontrabasista Tomáš Liška, který se svou kapelou Invisible World loni vydal pátou autorskou desku nazvanou Hope. I na ní namísto sólových exhibic rozprostírá průz-račně čistou a jasně čitelnou instrumentální hudbu, která čerpá ze silných melodií. Bohatou paletu nálad, v nichž hráči elegantně plachtí uvolněnou improvizací, mu pomáhá vytvářet mezinárodní sestava: srbský akordeonista Nikola Zarić, turecký houslista Efe Turumtay a fenomenální český bubeník Kamil Slezák.

Kapela Invisible World vystupovala na jazzových a world music festivalech v Evropě, Africe a Japonsku. Za zmínku stojí ocenění Audience Award na mezinárodní hudební konferenci Os-trava Music Crossroads a pozvání na prestižní festival Rytmo v Budapešti a vystoupneí na Womexu 2018.

Efe Turumtay (housle) pochází z Istanbulu, Nikola Zarić (akordeon) ze Srbska a Kamil Slezák (bicí) z Moravy. Tomáš Liška (kontrabas) všechny tyto hudebníky postupem času potkává na svých hudebních cestách po celém světě a nepřestává hledat zajímavé interakce nástrojů a kultur, které vezmou posluchače a jeho samotného za srdce.

Tomáš Liška studoval kontrabas na Konzervatoři J. Ježka v Praze, a následně dokončil magis-terské studium na prestižní berlínské univerzitě Jazz Institut Berlin pod vedením renomo-vaných amerických hráčů a pedagogů Grega Cohena a Johna Hollenbecka. Tomáš vystupuje na jazzových festivalech a v koncertních sálech po celé Evropě, Spojených státech , Latinské Americe a Africe. Je nositelem několika cen z významných jazzových festivalů v Polsku, Belgii a ve Španělsku. Jeho klíčoví spolupracovníci jsou David Dorůžka, Steve Walsh, Luboš Malina, Druhá tráva, Beáta Hlavenková, Cyrille Oswald, Lenka Dusilová, Eternal Seekers, Mark Aan-derud, a mnoho dalších.

Nikola Zarić je mladý srbský virtuóz na akordeon. Absolvent Vídeňské akademie a laureát několika významných soutěží. V současnosti žije ve Vídni, vyučuje na hudební akademii a koncertuje po celé Evrpopě.

Efe Turumtay pochází z Istanbulu, kde vystudoval klasickou i tradiční konzervatoř na housle. Ve svých projektech se věnuje hledání osobitého zvuku a hry na housle, která kombinuje jak západní techniku, tak čtvrttónový arabský melodický systém. V současnosti žije ve Vídni.

Kamil Slezák absolvent Janáčkovy konzervatoře v Ostravě, přičemž souběžně absolvoval pod vedením Prof. Fritze Ozmeca pětileté studium oboru jazz & pop na Universität für Musik und Darstellende Kunst ve Vídni. Od roku 2007 působí jako pedagog na Janáčkově akademii muzických umění v Brně. Vystupuje s nejlepšími tělesy naší jazzové scény, od roku 2016 tvoří jeden z pilířů Robert Balzar Tria.

liska invisible world

TOMÁŠ LIŠKA & INVISIBLE WORLD (CZ, TUR, SRB)
Pondělí 12. července / 21:00 / Jazz Dock
Ceny: do 11. 07. 2021 na stání / standing 150,- CZK, sezení / seated 250,- CZK
Vstupenky:
https://rachot.cz/tomas-liska-invisible-world-2021/
https://www.jazzdock.cz/cs/koncert/tomas-liska-invisible-world-quartet-cz-srb-tur-4

Více informací: https://rachot.cz/tomas-liska-invisible-world-2021/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

4. díl seriálu Březen, za kamna vlezem – nejlépe s knihou (tištenou, elektronickou, audio)

4 BMC perexBřezen býval měsícem knihy, starší ročníky si to dobře pamatují. Asi i v dřevních dobách býval touto dobou propad prodejů (i když se na ně asi tenkrát tolik nehrálo) a tak byl jarní měsíc vybrán jako vhodný ku čtení. Na nějaký čas nám, milovníkům...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Jiskřící román plný erotiky, nečekaných zvratů, lásky i nenávisti

Schody do nebeskeho pokoje200Dvoudílný román Lubomíra Müllera Schody do nebeského pokoje se odehrává na sklonku šedesátých let. Převratná doba plná očekávání, byla zakončena vstupem vojsk Varšavské smlouvy na území republi...

Divadlo

Rychlé šípy aneb Kam se poděli gentlemani? … o zábavu a humor není nouze

rychle sipy divadlo radostKdyž jsem šel na představení Rychlé šípy, nevěděl jsem, co od toho mám čekat. Pětici kamarádů zná snad každý. Všichni vědí, kdo to byl Mirek Dušín, Jarka Metelka, Jindra Hojer, Čer...

Film

After: Odloučení

After Everything PR 7Pátá a závěrečná kapitola filmového a knižního fenoménu After, na kterou čekají miliony fanoušků po celém světe. Poslední díl ságy nahlédne hlouběji do Hardinovy duše a přinese odpověď na otáz...