The Tap Tap připravují jubilejní desátý ročník festivalu Pojď dál

The Tap Tap připravují jubilejní desátý ročník festivalu Pojď dál

Tisk

pojd-dal-2022 200Kapela The Tap Tap po vynucené pauze opět zve na festival hudby a pohybu Pojď dál v areálu škol Jedličkova ústavu na Vyšehradě. Slaňovat se bude věž televizního vysílače na Žižkově.

 

 

 

Letos již po desáté zve kapela The Tap Tap na festival hudby a pohybu Pojď dál.

Letošní ročník se uskuteční v sobotu 7. května. Tentokrát ale budou všechny body programu soustředěny na jednom místě, a to v areálu škol Jedličkova ústavu před branami Vyšehradu.

Sérii koncertů na Vyšehradě zahájí kolem poledne Katka Šarközi. Ve 13.00 vás rozhoupe showman Cocoman. Ve 14.00 zazní z velkého pódia Ukulele Troublemakers a od 16.00 hodin vystoupí Pískomil se vrací. V 18.00 zahraje slavná kapela Buty. Ve 20.00 festival uzavře hvězda večera The Tap Tap. Další účinkující a dobrovodné akce najdete v programu festivalu.

Ještě před vystoupením The Tap Tap proběhne online přenos slanění na invalidním vozíku, tentokrát z neuvěřitelné výšky 100 metrů televizního vysílače na Žižkově. Slanění absolvuje pravidelná „slaňovačka“ této akce, křehká a statečná Kateřina Šůlová.

K pohybu vás nebudou inspirovat jen melodie hudebních vystoupení, ale i tým Sportovního klubu Jedličkova ústavu.

K festivalu Pojď dál patří již několik let slogan: Maminky nevařte, občerstvení všech druhů, tvarů a chutí zajištěno. V areálu festivalu bude široká nabídka kvalitních specialit jak k jídlu, tak k pití.

pojd-dal-2022-vizual-2

Více informací na:
www.pojddal.cz
www.thetaptap.cz
www.facebook.com/TheTapTap/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Kristýna Freiová: „Ráda bych žila to, o čem píšu.“

freiova 200Rozmlouvat s českou spisovatelkou Kristýnou Freiovou se mi poštěstilo docela nedávno. Společně jsme si povídaly o knížkách, o hrdinech jejích románů, o inspiraci i jen tak o životě. Pro mne bylo velmi přínosné posezení s ní u šálku čaje v domku s...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Těla jsou jedinečnou knihou, která zobrazuje tabuizovaná témata a rozhodně to není líbivé čtení

TělaTěla jsou románem především o ženách, ale ne nutně pro ženy, jak je to často rámováno u takové literatury. Těla ukazují, co je to objektivizování ženského těla a jak funguje internalizovaná nenávist u žen. Jsou také o vztahu matky s dcerou, o těhote...

Divadlo

Repríza Dvořákovy opery Rusalka ve Státní opeře v Banské Bystrici bude událostí sezóny

opera banska bystrica perexHvězdného obsazení se dočká ve Státní opeře v Banské Bystrici repríza Dvořákovy opery Rusalky, která proběhne 4. června. V hlavních rolích tohoto mimořádného představení vystou...

Film

Vyšly vybrané texty filmové kritičky Galiny Kopaněvové

Spatrit-a-napsatHned úvodem by rád vyjasnil: Galina Kopaněvová (1931-2012) není Ruska, narodila se v Kolíně české matce (byť v Rusku narozené) a ruskému emigrantu, takže by měla být psána právě takto (a sama se tak skutečně podepisovala). Pr...